בתערוכת אינטרסולאר, התערוכה הסולארית הגדולה בעולם שנערכה באמצע יוני במינכן, חתמה לדיקו על הסכם הפצה בלעדי של פאנלים מתוצרת Yingli-Solar. ינגלי היא יצרנית פאנלים מובילה בסין הממוקמת בשלישיה הפותחת מול סאנטק וטרינה סולאר.
ינגלי סולאר בוחרת בלדיקו כמפיצה בלעדית בישראל
מימין – שרי ניר, מנכ"לית לדיקו גרין, ליאון זהאו, סמנכ"ל מכירות ינגלי, יהודה רבינוביץ, סמנכ"ל כספים קבוצת לדיקו
בתערוכת אינטרסולאר, התערוכה הסולארית הגדולה בעולם שנערכה באמצע יוני במינכן, חתמה לדיקו על הסכם בלעדי הפצה ושירות עבור פאנלים מתוצרת Yingli-Solar. ינגלי היא יצרנית פאנלים מובילה בסין הממוקמת בשלישיה הפותחת מול סאנטק וטרינה סולאר. המודל העיסקי של החברה מכסה את כלל שרשרת אספקת הערך עבור ייצור המודל הפוטו וולטאי, החל מייצור פוליסיליקון ועד מודולים מוגמרים. כיום ינגלי מייצרת בהספק של 1700 מגה וואט בשנה, כאשר החברה מפתחת מתקני ייצור נוספים בסין הצפויים להגדיל את היקפי הייצור של החברה ל-2450 מגה וואט בסוף שנת 2012.
"מחקרי שוק רבים שבחנו מצביעים על יתרון הפאנל של ינגלי על פני מתחרים ב-tier1" מספרת נעמה אוחנה, מנהלת הפעילות בלדיקו: "ינגלי מייצרת היום תאים עם נצילות תא ממוצעת גבוהה מ-19% וממשיכה להשקיע משמעותית בטכנולוגיה".
ברבעון הראשון של 2012 ינגלי צמחה ב-44% והובילה בהיקף המכירות הגבוה ביותר בעולם (500 מליון דולר). לדברי שרי ניר, מנכ"לית לדיקו גרין "השוק היום מחפש מוצר כלכלי אך בשוק הסולארי הדינמי חשוב לבדוק את יציבות החברה. לאחר ניתוח פיננסי של היצרניות הסולאריות אנו מאמינים שינגלי סולאר היא הבחירה הנכונה היום ושמחים על שיתוף הפעולה איתה". באשר למהות ההסכם מול ינגלי הוסיפה כי "חשוב להבין שינגלי רואה בישראל מדינה חשובה מאוד. מבחינת ינגלי כשהלקוח מדבר עם לדיקו אז הוא בעצם מדבר עם היצרן, הן מבחינה מסחרית והן מבחינת שירות- זוהי המשמעות העיקרית של בחירה בנציג מקומי בלעדי"
בהודעה רשמית של ינגלי סולאר נאמר כי "ינגלי שמחה להודיע כי לדיקו נבחרה כמפיצה בלעדית בישראל החל מאמצע יוני 2012. על פי ההסכם עם לדיקו, ינגלי לא תמכור את מוצריה ישירות לשום לקוח אחר שבסיס פעילותו בישראל לשיווק מוצרים ושירותים בישראל. לינגלי הסכמים קיימים עם חברות בינלאומיות, אין ולא יכולה להיות לינגלי שליטה על פעילות המכירות של חברות אלו לשווקי יעד אחרים."
הודעתה של ינגלי באה להבהיר את המדיניות החדשה של החברה בישראל, היות והחברה פעלה עד כה דרך מספר מפיצים של ציוד סולארי בישראל כמו ראלקו, RCS, הליוס ואנרפוינט. על פי הבהרת החברה, חברות בינלאומיות יוכלו להמשיך ולשווק בישראל, בעוד חברות ישראליות לא יוכלו לרכוש ולשווק את מוצרי החברה ישירות מהיצרנית.
מי הצליח להוכיח את היעילות של קולטי יאנגלי?? אני רוצה לראות הוכחות למדידת הנצילות של קולטי יאנגי גבוהה מ19 אחוז ממש מענין לא נראה לי יתכן שכל הכתבה כאן היא רק פירסום לשיווק
דוידוש ,
מדובר בניצולת תא של 19% ולא ניצולת פאנל, ממש לא גבה ואפילו נמוך ביחס לחברות אחות שעברו מזמן את רף ה20%.
וכן, מדובר בכתבה פרסומית. אתה יכול להיות רגוע ולהמשיך לקנות פאנלים דרך כל אחת מה"חברות הבינלאומיות" שלהם יש נציגות בארץ.
אם כבר מדברים אז למה ינגלי? אני לא מצא בהם שום יתרון אל מול פאנלים סינים אחרים.
שבוע טוב עם המון שמש