ספק הסיליקון הגדול בעולם, GCL פולי אנרג'י הולדינגס ודאקו אנרג'י קורפ דרשו ממשרד המסחר הסיני ללחוץ על יצרנים אמריקאים באופן דומה ללחץ שמפעילה מחלקת הסחר על יצרנים אסיאתיים חודש שעבר עם הטלת היטל הייבוא והיטל ההגנה על פאנלים סולאריים המיוצרים בסין.
יצרניות פאנלים סיניות דורשות היטלי מגן נגד מוצרים אמריקאיים
ספק הסיליקון הגדול בעולם, GCL פולי אנרג'י הולדינגס ודאקו אנרג'י קורפ דרשו ממשרד המסחר הסיני ללחוץ על יצרנים אמריקאים באופן דומה ללחץ שמפעילה מחלקת הסחר על יצרנים אסיאתיים חודש שעבר עם הטלת היטל הייבוא והיטל ההגנה על פאנלים סולאריים המיוצרים בסין. כשהפוטנציאל להרחיב את סכסוך הסחר בין שתי הכלכלות הגדולות בעולם נפיץ יותר מתמיד, משרד המסחר הסיני שוקל את צעדיו בתבונה. שלא לייחוס מסרו מקורות שהמשרד עדיין לא התחיל את הטיפול בפנייה.
"משרד המסחר הסיני יתחשב ביחסי המסחר בסינו-אמריקאים בהחליטו האם לחקור את התלונות או לא" אמרה גאו הונגלינג, סגן מזכ"ל התאחדות התעשייה הפוטוולטאית הסיני בראיון לאקונומיק דיילי ניוז הסיני. "GCL פולי, LDK סולאר, דאקו ניו אנרג'י וחברות סיניות גדולות נוספות היו מעורבות בתלונה" הוסיפה הונגלינג. יחסי המסחר בתחום הסולארי בין סין לארה"ב הסתכמו ברכישות של 26,000 טון פוליסיליקון ברבעון הראשון של 2012, כשארה"ב מספקת 44.3% מסך קשרי המסחר הסולאריים בין המדינות שהסתכמו בשווי של 730 מיליון דולר אמריקאי.
על פי קבוצת המסחר התאחדות תעשיות נונפארוס מטאלס הסיני, המחיר הנוכחי לסיליקון מקומי (בסין) עומד על 28 דולר אמריקאי לקילו, בעוד המחיר העולמי הוא 26 דולר אמריקאי לקילוגרם. הונגלינג נשאלה על ידי העיתון הסיני האם הפנייה למשרד המסחר הסיני היא מתקפת נגד של יצרניות סיניות על התעשייה האמריקאית אמרה הונגלינג "ישנן סיבות, אולם זו אינה הסיבה המכרעת". ב-25 למאי, במהלך שלא ניתן לראות אלא כתגובת נגד של השלטון הסיני נגד היטלי ההגנה האמריקאים, סין הגישה תלונה לאיגוד הסחר העולמי בטוענה שהיטלי הייבוא האמריקאיים פוגעים בסחורות בשווי של 7.3 מיליארד דולר, כולל פאנלים סולאריים.