מכסה בהיקף של 50 מגה ואט תוקצה על ידי המדען הראשי של משרד האנרגיה והמים למתקני חלוץ לייצור חשמל מאנרגיות מתחדשות, מכסה זו תוקצה בין השנים 2012-2015, תוך מתן עדיפות לטכנולוגיות ישראליות.
מכסה בהיקף של 50 מגה ואט תוקצה על ידי המדען הראשי למתקני חלוץ
מתקן החלוץ של שיכון ובינוי בקיבוץ יטבתה – צילום: גוני גלין
מכסה בהיקף של 50 מגה ואט תוקצה על ידי המדען הראשי של משרד האנרגיה והמים למתקני חלוץ לייצור חשמל מאנרגיות מתחדשות, מכסה זו תוקצה בין השנים 2012-2015, תוך מתן עדיפות לטכנולוגיות ישראליות.
שר האנרגיה והמים, ד"ר עוזי לנדאו: "השקעה בפיתוח טכנולוגיות ישראליות בתחום משק החשמל הוצבה כיעד מוביל בגיבוש תכנית המשרד לקידום אנרגיות מתחדשות. תמרוץ מתקני חלוץ יאפשר לישראל להיות מובילה בתחום ויסייע בפיתוח מקורות תעסוקה למשק. מזה שנים ובהצלחה רבה, תומך המדען הראשי של משרד האנרגיה והמים במחקר ופיתוח בנושאי האנרגיה. פרויקטים חדשניים רבים הפכו למעשיים הודות לחממה שהענקנו. לראש היהודי יש עוד הרבה מה להציע, ואנחנו נרצה להיות שם בשביל לתת לו את מירב התמיכה"
עוד נמסר ממשרד האנרגיה כי לאור התעקשותו של השר לנדאו ועמידתו על חשיבות הנושא, נקבעה במסגרת החלטת הממשלה (מס'3434) מכסה של 50 מגה-וואט במסגרתה, יכול המדען הראשי במשרד לסווג מתקנים לייצור חשמל כמתקני חלוץ של טכנולוגיות חדשניות, גם אם אינם עומדים בהכרח באמות המידה ובדרישות למכסות הקיימות ברשות החשמל. סיווג שכזה, יסמיך את רשות החשמל להעניק רישיון מותנה ליזם לחיבור לרשת. הליך הסיווג יבוצע באמצעות ועדה אשר תבחן את עמידת הבקשות בדרישות, ובנוסף תמליץ על היקף המכסה עבור כל מתקן. יזם שיקבל רישיון במסגרת הליך זה, יהיה חייב לעמוד ביעדים ברורים, בהוראות ובלוח הזמנים שייקבעו עבורו על ידי רשות החשמל ובהמלצת המדען הראשי.
בהתאם להנחיית השר שגובתה בהחלטת הממשלה, תינתן, עדיפות למתקנים ומיזמים העושים שימוש בטכנולוגיות ישראליות ועתידים לתרום ליצירת ידע ייחודי בישראל, וכן לכלכלה ולתעסוקה בישראל. לצורך זאת, יילקח בחשבון גם קניין רוחני ישראלי העומד בבסיס המיזם או באופן מוחשי אחר, וכן מתקנים המנצלים משאב מתחדש ייחודי לישראל.
איזה תעריף ?
מה זה מתקני חילוץ? מי מתקין אותם ? איך מקבלים הקצבות שם ? מי מנהל את זה איך כמה למה ומה?????