RCS, אחת מיבואניות הקומפוננטים הסולאריים בישראל מארחת מחר את כנס RCS וסאנטק לענף הסולארי. סאנטק, ענקית הפאנלים הסולאריים הסינית, מתחרה זו שנה שלישית ברציפות על תואר יצרנית הפאנלים הגדולה בעולם, ולה מרכזי מחקר ופיתוח ברחבי העולם ומתקני ייצור בסין
לקראת כנס RCS וסאנטק: ראיון עם רמי פלר, מנכ"ל RCS
רמי פלר, מנכ"ל RCS סולאר וד"ר שי, נשיא ומייסד סאנטק העולמית צילום: RCS סולאר
יבואנית הציוד לענף הסולארי RCS Solar, מפיקה מחר את כנס RCS וסאנטק לענף הסולארי. סאנטק, ענקית הפאנלים הסולאריים הסינית, המתחרה זו שנה שלישית ברציפות על תואר יצרנית הפאנלים הגדולה בעולם, הקימה מרכזי מחקר ופיתוח ברחבי העולם ומתקני ייצור בסין, אירופה וארה"ב. סאנטק החלה את פעילותה בארץ מאז 2008, תוך זיהוי הפוטנציאל של ישראל והתקדמות הרגולציה. לדברי רמי פלר מנכ"ל RCS Solar "סאנטק היתה היצרנית הראשונה שבחרה כמטרה אסטרטגית לחדור ולמצב את עצמה בשוק הישראלי" לדבריו שאיפה זו התממשה וכיום שולטת החברה ב-40% מהשוק "רובם מוצרים שיובאו על ידי RCS" אומר פלר.
סאנטק תציג בכנס שיערך מחר במשרדי RCS Solar בבני ברק חידושים טכנולוגיים של החברה, בשורות חדשות בנושא לשירות ואחריות ותוצאות מהשטח של תפוקת מודולים של סאנטק המותקנים במערכות סולאריות בישראל. לדברי פלר "כחברה הראשונה שנכנסה ארצה, סאנטק משקיעה רבות ביחסי ציבור, בניית קשרי לקוחות ושיווק" לדבריו, יחסית לחברות ולייצרנים אחרים, לסאנטק יש נוכחות גדולה יותר ונגישה יותר על מנת להיות עם אצבע על הדופק ולהמשיך ולקדם את פעילות החברה בישראל. "RCS מייבאת את מוצרי סאנטק משנת 2009, וסייענו לא מעט בהפיכתה למותג מוכר ומצליח בארץ". ההצלחה שהביאה RCS לסאנטק אינה מפתיעה. לחברה יש חדר ישיבות שפלר מגדיר "בין הגדולים בארץ" שהיום בישיבות מכירות המתקיימים בו מתכנסים בו 30 אנשי מכירות בינלאומיים אולם פלר אינו מסתפק בהם ואומר "יש בחדר הזה מקום ל-40 אנשי מכירות בינלאומיים, ואנחנו עוד נגיע לכך שהחדר הזה יהיה מלא".
סאנטק מעוניינת להעמיק את הקשר עם ישראל בתחום המו"פ לענף הסולארי. לדברי פלר "סאנטק מגלה עניין בפעילות חברות מו"פ ומעוניינת לשלב טכנולוגיות של סארט-אפים ישראלים בטכנולוגיה שלה." לדבריו, "לסאנטק יש היום בארץ משרד המארח אחמ"ים מחו"ל והחברה מוצאת עניין להשתתף בשוק וללמוד את השחקנים. מטרת החברה – להוזיל עלויות." על מנת לקדם ולעודד את התעשייה לעבוד ולהתמודד עם החסמים והקשיים הרגולטוריים, בחרה RCS לארח את אלון תמרי מחברת סולאר פאוור ישראל, שירצה לנוכחים כיצד לדלג מעל אבני הדרך ולעבור את מסכת המכשולים מרישיון מותנה ועד להקמת מערכת פוטוולטאית המחוברת לרשת ההולכה או החלוקה.
נושאים נוספים בהם יתמקד הכנס הם מוצרי החברה, באנקביליות – הוכחת טכנולוגיה על מנת לזכות בהלוואות ומענקים מהבנקים והמדינה, אחריות וטיפול במוצר – כיצד מוודאים שפאנל סולארי יישאר עם יעילות גבוהה גם 20 שנה אחרי שהותקן וכמובן מוצרי סאנטק המיועדים לשוק הישראלי.
RCS מחזיקה כיום הזמנות של מעל 100 מגה וואט לשלושת הרבעונים הקרובים. לאחרונה נפגש פלר עם ד"ר שי, נשיא ומייסד סאנטק המכהן כמנהל תחום המתחדשות בסין, "מהאנשים החשובים ביותר בתחום הסולארי בעולם ומי שבנה את בית החרושת הגדול בעולם בענף הפאנלים הסולאריים". פלר הינו הישראלי הראשון הנפגש עם ד"ר שי, במטה החברה בעיר וושי הסינית ומציין שבניין החברה מצופה מגג ועד יסוד במערכת סולארית בקיבולת של 1.5 מגה וואט ומוסיף "לא ייאמן אבל אלה היו פאנלים של סאנטק". לדברי פלר השניים דנו בעתיד שיתוף הפעולה בין RCS סולאר וסאנטק באירופה וכן על עתיד סאנטק בשוק הישראלי.
פלר מסכם באיחולים לסאנטק "לבחור באסטרטגיה הנכונה, מכיוון שהם מתמודדים מול תחרות קשה שמהווים איגלי וקנדיאן סולאר".
למידע נוסף: