אבנר ודלק קידוחים פרסמו לפנות בוקר את הדוח לרבעון הראשון אבל החדשות החשובות מגיעות מפרסומים בתקשורת על הקלה במסקנות הביניים של ועדת צמח. במידה ואכן תהיה הקלה באפשרות הייצוא של הגז, מדובר על נתון חיובי עבור שותפויות לוויתן שיוכלו לייצא את הגז. אפשרות הייצוא של הגז תלויה בעיקר בשני משתנים עיקריים
בעקבות האפשרות לייצוא גז טבעי: הראל ממליצה על אבנר ודלק אנרגיה
אבנר ודלק קידוחים פרסמו לפנות בוקר את הדו"ח לרבעון הראשון אבל החדשות החשובות מגיעות מפרסומים בתקשורת על הקלה במסקנות הביניים של ועדת צמח. במידה ואכן תהיה הקלה באפשרות הייצוא של הגז, מדובר על נתון חיובי עבור שותפויות לוויתן שיוכלו לייצא את הגז. אפשרות הייצוא של הגז תלויה בעיקר בשני משתנים עיקריים: היקף המאגרים שימצאו. הביקוש המקומי לגז.
כפי שפורסם, נובל אנרג'י הפחיתה את אספקת הגז הטבעי ממאגר ים תטיס עקב ירידה ביכולת להפיק גז מהמאגר ממנו נעשה שאיבה מוגברת. מאגר נועה, שאמור להתחיל באספקת גז החל מיולי אוגוסט והפינקלס צפויים להיות חלופה לים תטיס. חברת השיווק שהוקמה על ידי דייהו מנהלת משאים ומתנים עם לקוחות פוטנציאלים לצורך ייצוא הגז מתמר דרך מצוף מימי לגז טבעי (FLNG). להערכת השותפות, השלב הבא בפיתוח לוויתן הינו הכנסת שותף עד סוף השנה. בכל מקרה לא צפוי שפיתוח לוויתן יתחיל לפני שיהיו חוזים חתומים לתקופה ארוכה של 15-20 שנה.
אלעד קראוס, אנליסט הנדל"ן והאנרגיה של הראל פיננסים, בתגובה לדוח רבעון ראשון 2012 של דלק קידוחים ואבנר: "תוצאות הדוח מתייחסות בעיקר לים תטיס אולם יש מספר נקודות להתייחסות: הראשונה, השותפויות מדווחות על השקעה צפויה של כ- 65 מ' דולר, כל אחת, בקידוחי אקספלורציה נוספים עד סוף השנה. להערכתנו, קידוחים אלו יתבצעו באלון או ברות. השנייה, באפריל חתמו השותפויות על מימון פרויקטלי בהיקף של 400 מ' דולר מ-HSBC וברקליס, מימון זה יחליף מימון של כ-190 מ' דולר והיתרה תשמש למימון חלק החברה בתוכנית הפיתוח של תמר. השלישית, על פי דוח התזרים הצפוי השותפויות צפויות לגייס מימון בהיקף של כ-120 מ' דולר בשנה הקרובה. גיוס זו יכול להתבצע על ידי הלוואה מדלק אנרגיה או מגיוס בשותפות. להערכתנו, במחירים הנוכחיים קיימת עדיפות להשקעה במניות אבנר ודלק אנרגיה כחלופות הטובות בסקטור הגז".