אלי גרניט, מנכ"ל גלובל ישראל, חברה ישראלית המתמחה בייצור רהיטים לבית ולמשרד העומדים בתקן סביבתי – ISO 14001. הוא אחד האנשים הפעילים ביותר בתחום הבנייה הירוקה.
ראיון בלעדי עם מנכ"ל גלובל ישראל: "טרנדים בבנייה ירוקה עולמיים משפיעים גם על ישראל"
אלי גרניט, מנכ"ל גלובל ישראל, חברה ישראלית המתמחה בייצור רהיטים לבית ולמשרד העומדים בתקן סביבתי – ISO 14001. הוא אחד האנשים הפעילים ביותר בתחום הבנייה הירוקה. גרניט, בן 53, כיהן בעבר כמנכ"ל רהיטי צרעה, וכיום חבר בועדת סחר חוץ בהתאחדות התעשיינים. לכבוד ביקור של סקוט דוגו, סגן נשיא מכירות וקיימות של טוקניון העולמית הממוקמת בקנדה ואחד מזוכי הפרס CLEAR 50 (חמישים האנשים המשפיעים בתחום הקיימות בקנדה), נאות גרניט להעניק ראיון נדיר לפורטל תשתיות.
גרניט מציג את תפיסת העולם של החברה ככזו הנמצאת צעד אחד קדימה מבחינת חשיבה ותקנים סביבתיים "אנחנו לוקחים על עצמנו לעבוד על פי תקנים שאינם נמצאים בארץ. לא רק שהם לא תקנים רשמיים הם גם תקנים שאינם מוכרים בישראל – כמו תקן ISO 14001, שהוא סטנדרט בחו"ל, אולם בארץ אינו מוכר". לדבריו, גלובל ישראל לקחה על עצמה את התקנים הללו "ובכך אנחנו תורמים בכל פרויקט למבנה המוגש לתקן בנייה ירוקה נקודות LEED". על אף שלגלובל רשת משווקים באירופה, נראה כי התחייבותה של גלובל לעקרונות הקיימות לא באה מעמדה שיווקית בלבד. לחברה יש מתקן סולארי בהספק של 50 קילווואט על גג אחד משלושת מפעליה, ואילו אולם התצוגה "מתוכנן כולו על עקרונות ירוקים. החל מניצול התאורה ואוורור טבעיים וכלה במידע שאנחנו מעבירים, ובגלל שאנחנו חולשים על כל הפרויקטים הגדולים והבינוניים בארץ – כל מקבלי ההחלטות מגיעים אלינו לאולם" אומר גרניטו. לא בכדי גלובל ישראל היא בין החברות המייסדות של המועצה הישראלית לבנייה ירוקה ILGBC.
לדברי גרניט, מה שקובע את רמת הזיהום של כל מוצר שיש לך במשרד משפיע על רמת הפליטות שלך "מה שקובע את מידת הזיהום הוא החומרים ממנו הוא עשוי – האם הם ממוחזרים, או מחומרים הניתנים למיחזור. איך אתה דואג שכל מה שהותקן במשרד לא יביא לזיהום בעתיד אלא ניתן יהיה למחזר אותו". בכדי להגיע לסטנדרטים של תקן ISO 14001, גרניט מספר שנושא ה-LCA הוא אחד מהאורים ותומים של גלובל ישראל. "מגיעים לזה דרך רכיבי המוצרים – בדים, דבקים, ספוגים וכדומה. כל מוצר שאנחנו מייצרים אנחנו מקפידים לייצר מחומרים העומדים בתקנים ירוקים."
בעקבות ביקורו של סקוט דוגו, גרניט מספר כיצד אורח מן החוץ רואה את נושא הבנייה הירוקה והקיימות בישראל. לדברי גרניט, "סקוט דוגו מרכז משנת 2000 את נושא הקיימות בטקניון ולמעשה הוא זה שייסד בטקניון הקנדית את הנושא. כיום הוא והחברה מייעצים לרגולטורים קנדיים. דוגו מאוד התרשם מתקנת דודי השמש של ישראל, וכן מטכנולוגיות מחזור והתפלת המים והטמעתן במשק הישראל. הוא מאמין שההכרח יגרום לנו למהר ולהטמיע את נושא הבנייה הירוקה וכמו כל טרנד עולמי, גם הטרנד הזה יגיע אלינו".