תשתיות אנרגיה
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • עמוד הבית
  • צור קשר
איגוד התעשיות הסולאריות בארה"ב: האנרגיה הסולארית לא מתומרצת יותר מהמזהמת
מערכת תשתיות 3 במאי 2012 14:20 אין תגובות

תמיכת ממשלת ארה"ב באנרגיה סולארית אינה שונה מתמיכתה במקורות אנרגיה מסורתיים, למרות תלונות של מבקרי התעשייה שמקורות האנרגיה המתחדשת זכאים לתמריצים יחודיים, כך מגלה דו"ח חדש של מרכז בייקר למדיניות ציבורית באוניברסיטת טנסי

Print Friendly, PDF & Email
איגוד התעשיות הסולאריות בארה"ב: האנרגיה הסולארית לא מתומרצת יותר מהמזהמת

איגוד התעשיות הסולאריות בארה"ב: האנרגיה הסולארית לא מתומרצת יותר מהמזהמת

תמיכת ממשלת ארה"ב באנרגיה סולארית אינה שונה מתמיכתה במקורות אנרגיה מסורתיים, למרות תלונות של מבקרי התעשייה שמקורות האנרגיה המתחדשת זכאים לתמריצים יחודיים, כך מגלה דו"ח חדש של מרכז בייקר למדיניות ציבורית באוניברסיטת טנסי. הדו"ח, שנערך בגיבוי התעשייה הסולארית, עסק בהשפעת התמריצים וייצור מקומות עבודה של התעשייה הסולארית בארה"ב.

התעשייה הסולארית בארה"ב נמצאת תחת מתקפה גורפת אחרי קריסת סולינדרה בספטמבר 2011, ומבקרים של התעשייה טוענים שממשל אובמה נתן לתעשייה תמריצים פיננסיים לא הוגנים. למרות המחלוקת סביב השקעות ממשלת ארה"ב בקלינטק, דו"ח אוניברסיטת טנסי מדגיש את העובדה שממשלת ארה"ב מתמרצת את כל השחקנים בשוק אנרגיה, לא רק את התעשייה הסולארית.

הדו"ח המדובר טוען שהתעשייה הסולארית מתפתחת באותו מסלול שעברו כל טכנולוגיות ומקורות ייצור האנרגיה. בנוסף, מקורות אנרגיה קונבנציונליים כגון פחם ונפט ממשיכים ליהנות מסובסידיות ממשלתיות בדרכים כאלו ואחרים. "גילינו שתעשיית האנרגיה הסולארית פוסעת באותו מסלול מונע-תמריצים שבו עברו מקורות האנרגיה הקונבנציונלית לפניה. דפוס זה עקבי עם החלטות הממשל לתמרץ ייצור אנרגיה בעקבות מגוון שלם של מטרות".

על פי הדו"ח, כל מקור אנרגיה התפתח עם "מעורבות ממשלתית משמעותית" ומציין אמצעים ותקנות של הממשלה לניהול משק הנפט, וניהול רשתות חלוקה והולכה לגז טבעי. בנוסף מציין הדו"ח, שבדומה לגז ופחם, אנרגיה סולארית צריכה לעבור תקופה של 30 שנות חדשנות ואימוץ מוקדם לפני שהתעשייה תוכל להתפתח לשוק הנמצא בקונצנזוס, או להגיע לנתח שוק של 1% ומעלה.

תום קימביס, סגן נשיא איגוד התעשיות הסולאריות (SEIA) שהזמינה את הדו"ח אמר שאשראי המיסוי בגובה 30% שממשלת ארה"ב מתמרצת באמצעותו את שוק האנרגיה הסולארית יישאר בתוקף עד 2016 הוא "סוג של כלי יציב שמסייע לנו להגיע לאן שאנחנו רוצים". קימביס ציין שהיעד של התעשייה הסולארית הוא להתקין 10 גיגה וואט של אנרגיה סולארית כל שנה, החל מ-2015., יעד שאשראי המיסוי מאפשר להגיע אליו."

"אנרגיה סולארית אינו שונה מכל מקור אנרגיה אחר. הכלים ארוכי הטווח נדרשים על מנת להביא כל מקור אנרגיה לבגרות" אמר תום קומביס בראיון לסוכנות רויטרס. הדו"ח גם מדגיש את פוטנציאל הייצוא ופיתוח מקורות הפרנסה בארה"ב של תעשייה סולארית בוגרת. החוקרים חישבו שהתעשייה הסולארית יכולה לייצר בין רבע מיליון למיליון מקומות עבודה באופן ישיר או עקיף עד שנת 2030, וייצוא טכנולוגיות סולאריות צפוי לייצר עוד 67,000 משרות. לשם השוואה בגרמניה התעשייה הסולארית וההתיעלות האנרגטית ייצרה מאז 1990 עד היום קרוב למיליון מקומות עבודה, ובבריטניה תוכנית ה"גרין דיל" להתייעלות אנרגטית והתקנות סולאריות ביתיות צפויה לייצר רבע מיליון מקורות פרנסה עד 2020.

אולם קימביס מזהיר שההטבות הנובעות מסבסוד התעשייה הסולארית נמצאות בסכנה בגלל הויכוח – הפוליטי בעיקרו, אודות התעשייה. "מה שחסר הוא ניתוח הוגן ומאוזן של התמריצים והסובסידיות שתעשיות אנרגיה אחרות מקבלות. נראה שהתעשייה הסולארית הפכה לשק חבטות בגלל כישלונה של חברה אחת (סולינדרה)".

Print Friendly, PDF & Email
SEIA איגוד התעשיות הסולאריות אנרגיה מתחדשת אנרגיה סולארית סולינדרה

מערכת תשתיות |להציג את כל הפוסטים של מערכת תשתיות

מערכת תשתיות הוקמה בשנת 2008 ופועלת לקידום התעשייה הישראלית ומכילה חוקרים וכותבים מהשורה הראשונה בענפי הקיימות, הנדל"ן, האנרגיה והסביבה.

« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

הכשרת מתקינים סולאריים

קורס חדש לתחזוקת מערכות סולאריות. בנו מחלקות חדשות! יש עתיד ארוך טווח.

הקשיבו לבוגרי מכללת תשתיות

קורס יזמים ומפקחים סולאריים

איתור עסק/שרות
חפשו עסק :
אזור החיפוש
חיפוש ברדיוס 20 קילומטרים
רישום למערכת מידע של תשתיות
ארכיון תשתיות – מגזינים
  • מגזין 001 ספטמבר 2010
  • מגזין 002 אוקטובר 2010
  • מגזין 003 נובמבר-דצמבר 2010
  • מגזין 004 ינואר-פברואר 2011
  • מגזין 005 מרץ-אפריל 2011
  • מגזין 006 מאי-יוני 2011
  • מגזין 007 יולי-אוגוסט 2011
  • מגזין 008 ספטמבר-אוקטובר 2011
  • מגזין 009 נובמבר דצמבר 2011
  • מגזין 10 ינואר-פברואר 2012
  • מגזין 11 מרץ-אפריל 2012
  • מגזין 12 מאי-יוני 2012
  • מגזין 13 יולי-אוגוסט 2012
  • מגזין 14 ספטמבר אוקטובר 2012
  • מגזין 15 מהדורה מיוחדת לכנס אילת אילות
  • מגזין 16 יולי אוגוסט 2013
  • מגזין תשתיות 17 דצמבר 2013
  • מגזין 18 אפריל מאי 2014
  • מגזין 19 יולי-אוגוסט 2014
  • מגזין 20 דצמבר 2014
כל הזכויות שמורות לתשתיות מדיה ויזמות סביבתית בע"מ מייסודו של ארנון מעוז
גלילה לראש העמוד