ממשלת ארה"ב השיקה תחרות מחקר בתקציב של 30 מיליון דולר על מנת לדחוף קדימה את המחקר ופיתוח של טכנולוגיות אגירת אנרגיה, במאמץ לעמוד בדרישות העתיד מהתחום במגזר הביתי, המסחרי והצבאי
ממשלת ארה"ב תשקיע 30 מיליון דולר בקידום מחקר אחסון אנרגיה
ממשלת ארה"ב השיקה תחרות למחקר טכנולוגיות אגירת אנרגיה בתקציב של 30 מיליון דולר על מנת לדחוף קדימה את המחקר ופיתוח בתחום, במאמץ לעמוד בדרישות העתיד של המגזר הביתי, המסחרי והצבאי. לדברי שר האנרגיה האמריקאי, סטיבן צ'ו, התחרות מכוונת לשפר את הביצועים והבטיחות של מערכות אחסון אנרגיה – כולל מודולי איחסון אנרגיה היברידיים שנמצאים כרגע בפיתוח משרד ההגנה האמריקאי.
התחרות מקווה לאתר "טכנולוגיות גמישות ופורצות דרך שנחשבות לבעלות סיכון גדול מדי על מנת למשוך השקעות של השוק הפרטי אבל הינן בעלות פוטנציאל לתרגם מחקר מדעי לדילוגי קוואנטום טכנולוגיים בתחום אחסון האנרגיה". טכנולוגיות אלה, לטענת נציגי הממשלה, יכולות לשמש כבסיס לתעשיות חדשות לחלוטין, ועשויות להיות בעלות ערך מסחרי גדול.
"חדשנות היא ערך יסוד בחברה שלנו, ויש חשיבות קריטית שנביט על כל פתרון אנרגטי אפשרי על מנת להבטיח את עתיד הביטחון והשגשוג של אמריקה" אמר צ'ו. "באמצעות התחרות, אנחנו ממנים את טובי המוחות במדינה לפתח טכנולוגיות אחסון אנרגיה יעילות יותר, אשר ניתנות לשימוש בכל מכשיר – החל מטלפון סלולרי ורכבים חשמליים ועד ציוד צבאי עתיר אנרגיה".
אחסון אנרגיה יעיל הוא הגביע הקדוש של תומכי האנרגיות מתחדשות, הרואים בטכנולוגיות אחסון אנרגיה כפתרון לבעיית חוסר יציבות האספקה ממקורות מתחדשים כגון אנרגיה סולארית ורוח. בין ההישגים שהממשל מקווה להגיע אליהם באמצעות התכנית הם דור חדש של רכבים חשמליים והיברידיים, ושדרוג היעילות והאמינות של רשת הולכת החשמל. מבחינה צבאית, הוגי התכנית מקווים כי ההישגים יובילו לפיתוח גנרטורים צבאיים בעלי יעילות ניצול דלק גבוהה יותר במטרה להפחית את הצורך בשינוע דלק בשדה הקרב, שיפור האמינות של גנרטורים במטוסים צבאיים שיפחיתו את עלויות התפעול והתחזוקה וכן דור חדש של מערכות נשק בעלות צריכת אנרגיה גדולה לספינות הצי.
לדברי צ'ו, השקעות ממשל אובמה בתחום אחסון האנרגיה הינם חלק מתכנית רחבה יותר לקידום טכנולוגיות אנרגיה חדשניות "התכנית, המדגישה את מחויבות הנשיא אובמה למחקר ופיתחו של תחום האנרגיה הושקה באמצעות הסוכנות הממשלתית לפרויקטי מחקר מתקדם – אנרגיה (ARPA-E), שהשקיעה עד כה מעל 500 מיליון דולר בתריסר תכניות. לפי נתוני מחלקת האנרגיה השקעות אלו הניבו מעל 180 פרויקטים "פורצי דרך".