מפעל "בלוקל רביד", הוא המפעל הראשון בישראל שעבר את המבדק הבינלאומי LCA – Life Cycle Assessment לקביעת ההשפעה הסביבתית הכוללת של מוצריו במחזור חייהם, בשיטה תקנית בינלאומית שאומצה לאחרונה ע"י מכון התקנים הישראלי.
"בלוקל רביד" הראשון בישראל העומד בדרישות המבחן הסביבתי LCA
סיור במפעל – צילום: בלוקל רביד
מפעל "בלוקל רביד", הוא המפעל הראשון בישראל שעבר את המבדק הבינלאומי LCA – Life Cycle Assessment לקביעת ההשפעה הסביבתית הכוללת של מוצריו במחזור חייהם, בשיטה תקנית בינלאומית שאומצה לאחרונה ע"י מכון התקנים הישראלי.
מדובר בבדיקה שתכליתה לגלות עד כמה תהליך ייצור המוצר ומחזור החיים שלו פוגע בסביבה. הבדיקה עונה על שאלות כגון: עד כמה המוצר תורם להתחממות כדור הארץ? עד כמה הוא פוגע באוזון? כמה אנרגיה נצרכת בתהליך הייצור שלו? ועוד. במקביל להתפתחות ענף הבנייה הירוקה בישראל, חברות גדולות לייצור חומרי בנייה כמו תרמוקיר ואיטונג משקיעות משאבים גדולים לעמידה בדרישות LCA אולם מפעל בלוקל רביד הוא הראשון שסיים את התהליך בהצלחה.
בדיקת ה- LCA מתבצעת לפי כללים בינ"ל שנכתבו בתקני ISO – 14040 ו- 14025 שאומצו ע"י מכון התקנים הישראלי כתקנים ישראלים לכל דבר ועניין. ניב אדלשטיין, מנכ"ל "בלוקל רביד": "אנו גאים להיות החברה הישראלית הראשונה שסיימה את המבחן בישראל ובכך להוות דוגמא לחברות נוספות המעוניינות לייצר שקיפות סביבתית מלאה. תוצאות הבדיקה מרשימות במיוחד ומאפשרות לנו לייצר מוצרים ירוקים ואיכותיים יותר ובכך לשמור על הסביבה".
"עד לפני אימוץ התקינה הבינלאומית בישראל לא היה בישראל, כלי בחינה אמיתי ואמין שסיפק שקיפות סביבתית מוחלטת המתייחסת למוצר מסוים", מסביר אוהד אגרנט, מנהל תחום סביבה בחברת "שר ייעוץ והדרכה" שערכה את הבדיקה, "המבחן הייחודי הזה נועד לשתי מטרות עיקריות: הראשונה, לחשוף את הבעיות הסביבתיות של המוצרים ע"מ לאפשר לחברה לטפל בהן ובכך להימנע מהשלכות סביבתיות מרחיקות לכת, והשנייה לאפשר השוואה סביבתית מדויק בין מוצרים מקבילים כמו לדוגמא: מה טוב יותר לסביבה, בקבוק פלסטי או בקבוק זהה בנפחו מזכוכית? " מוסיף אגרנט.
כל הכבוד
תמיד הובלתם ושוב זה כך
עלו והצליחו
כאדריכלית ירוקה תמיד ידעתי שמילה של בלוקל היא מילה בסלע.
כל הכבוד! המשיכו כך.
היכן ניתן לקבל את התעודה שלכם? האם העלתם לאתרכם?
שני
מעולה – אני יועץ סביבתי שעוסק בתחום. כל הכבוד אשמח לעזור בעתיד גם בתקינה וגם בייעוץ סביבתי.