בג"צ סאנפלוור ואנרג'יקס נגד רשות החשמל, משרד האנרגיה והמים ושר האנרגיה והמים שאמור היה להידון אתמול נדחה לחודש הבא. הסיבה לכך היא הצטרפות סאנפאוור ודלקיה למשיבות – כלומר לרשות החשמל ולמדינה.
בג"צ אנרג'יקס וסאנפלאוור נדחה בעקבות הצטרפות סאנפאוור ודלקיה
בג"צ סאנפלוור ואנרג'יקס נגד רשות החשמל, משרד האנרגיה והמים ושר האנרגיה והמים שאמור היה להידון אתמול נדחה לחודש הבא. הסיבה לכך היא הצטרפות סאנפאוור ודלקיה למשיבות – כלומר לרשות החשמל ולמדינה. בשיחה עם רועי בכלר, עורך הדין של סאנפאוור, נמסר כי בית המשפט נתן ארכה עד ה-29.03.2012 למשיבות החדשות להגיש את עמדתן. הבג"צ, שהוגש בקול תרועה רמה וכלל מסיבת עיתונאים עם השופט בדימוס ד"ר אליהו וינוגרד נועד להביא להשבה לאחור של שינוי אמות המידה בקריטריונים ואבני הדרך לקראת אישור פרוייקט סולארי קרקעי.
על פי העתירה, בעבר נדרשו יזמים להמציא היתרי בנייה לפני שיכלו לבקש אישור תעריפי מותנה למערכות סולאריות בינוניות, שלאחריו ניתן היה להגיע לסגירה פיננסית. העתירה חושפת כי בהחלטה מה-13.12.2012, הוחלט לשנות את אמות המידה והותר להביא רק"אישור הפקדה" של התוכניות על מנת לעמוד באבן הדרך. את השינוי באמות המידה מיקסמו (כך על פי העתירה) ארבע קבוצות עסקיות ששמן לא פורט בכתב התביעה.
לשאלת תשתיות מדוע בחרה החברה להצטרף כמשיבה טענו נציגי סאנפאוור כי החברה מרגישה עצמה נפגעת גם כן מהבג"צ וכי היא חשה חובה לומר את דבריה. אולם עצם הצטרפות סאנפאוור לבג"צ שאינו נוגע אליה מעורר תהיות. הבג"צ של סאנפלאוור לא מזכיר בשום שלב שם של חברה אלא "ארבע קבוצות של חברות" שנהנו מהשינויים באמות המידה. יתרה מכך, הבג"צ עצמו הינו על נושאים רוגלטוריים וחוסר תחרותיות ששינויים אלה יצרו בתעשיית החשמל הסולארי.
כך או כך, אין זה הבג"צ היחיד שסאנפאוור ודלקיה בוחרות להצטרף אליו כמשיבות. גם אל הבג"צ שהגישה חברת שריר טכנולוגיות (המזכיר מאוד בתוכנו את בג"צ נארג'יקס) בחרו השתיים להצטרף. בג"צ שריר טכנולוגיות שלדברי המנכ"ל שלה, יוסי שטייף "הוא אותו דבר לבג"צ אנרג'יקס" הוגש מעט אחרי בג"צ אנרג'יקס, אולם לטענת שטייף "אני רוצה להיות עצמאי ובלתי תלוי. אם תהיה פשרה, אני לא רוצה שהיא תחייב אותי".
דלקיה בחרה שלא להגיב לפניית פורטל תשתיות.