סולאר היבריד פרצה לתודעת התעשייה הסולארית בעולם בשלהי 2011 כשהציעה לקנות את מילניום סולאר האמריקאית ואת פורטפוליו הפרויקטים של חברת התרמו סולאר הכושלת.
בלעדי: סולאר היבריד פושטת רגל, מו"מ למכירת נכסי סאנדיי
משמאל לימין – אלון בר, מנכ"ל סולאר היבריד ישראל.
אלברט קליין, CFO סולאר היבריד גרמניה.
עו"ד יואב כספי, ממשרד עמר רייטר – צילום: ארנון מעוז
סולאר היבריד פרצה לתודעת התעשייה הסולארית בעולם בשלהי 2011 כשהציעה לקנות את מילניום סולאר האמריקאית ואת פורטפוליו הפרויקטים של חברת התרמו סולאר הכושלת. במקביל, ניהלה החברה משא ומתן עם נציגת מילניום סולאר הישראלית שהיתה חברת בת בלתי תלויה בחברת האם. לשוק הישראלי היא פרצה כשהקימה חברת בת מקומית אשר רכשה בתום התדיינות ממושכת בבית המשפט שני שלישים מהפורטפוליו של סאנדיי שפשטה את הרגל והעסיקה לפי ההסכם שבעה מעובדי החברה. מחיר הרכישה – 9 מיליון שקלים במעמד הקניה ועוד 240,000 ש"ח עבור כל מגה וואט שימומשו. את השליש הנותר מהפורטפוליו רכשה סאמיט אחזקות הישראלית – חברה ציבורית הנסחרת בבורסה בישראל ובפרנפורט.
דפוס הפעילות של סולארהיבריד הגרמנית היה לרכוש פורטפוליו שונים של פרויקטים ולמנפם לטובת גיוס הון שיהווה את ההון התיפעולי של החברות הנרכשות. החברה הצליחה לגייס את הסכום שבו הייתה מעוניינת אלא שאז החלו הדיונים על שינויים בחוק האנרגיה המתחדשת בגרמניה. לסולאר היבריד הגרמנית היה פורטפוליו של 150 מגה וואט במספר מצומצם של מתקנים והצעת החוק החדשה מוציאה מתקנים בקיבולת כזו אל מחוץ להסדרה התעריפית. הצעת החוק עוד לא עברה את אישור הבית העליון, אך הבורסה חדלה להאמין במתקנים גדולים והפנתה עורף לסולאר היבריד ומנייתה צללה ונרשמה ירידה שנתית של קרוב ל-84%.
עובדי סאנדיי לשעבר תובעים את סולאר היבריד
אתמול הודיעה חברת האם על חדלות פירעון וביקשה הכרה כפושטת רגל בארה"ב – זאת על אף הקמת המתקן הגדול ביותר בגרמניה ב-2011 – פינוטאוור II, צבר הזמנות של של 2 גיגה וואט בארה"ב וקיבולת פרויקטים של 218 מגה וואט. אולם לא הכל אבוד עבור הפורטפוליו של סאנדי / סולארהיבריד. בינתיים הצליחה החברה למכור את הפורטפוליו לחברה אחרת וכעת שתיהן מחכות לאישור הנאמן מטעם בית המשפט על נכסי סאנדי, עו"ד עמית לדרמן.
מקורות בתעשייה הסולארית מסרו לתשתיות כי עובדי סאנדיי לשעבר הגישו תביעה משפטית בימים אלה נגד סולאר היבריד בדרישה לפרק את החברה בטענה שפוטרו ובכך הופר הסכם הרכישה, לטענת העובדים לא שולמו משכורות פברואר וכי חברת האם הגרמנית על סף פשיטת רגל הינה בעצם מיזם כלכלי ולא חברה סולארית רצינית, וכך גם סולאר היבריד הישראלית שנשענה כלכלית על החברה האם בגרמניה.
במעמד ההתמחרות בבית המשפט על הפורטפוליו של סאנדי, כפי שדווח בתשתיות, טענו המתנגדים (אנרג'יקס, סאמיט, נציגי העובדים אפילו הנאמן הביע את חששו) למכירת הפורטפוליו לסולאר היבריד. הטענה הייתה שהחברה הינה חברה לא מוכרת ושחקן חדש בשוק הסולארי, ואין בטחונות לגבי חוסנה הכלכלי – גם אם נציגיה יכולים לעמוד בתשלום של 9 מיליון שקלים במעמד הרכישה. בנוסף, ריבוי השחקנים החזקים שהביעו עניין בפורטפוליו העלה את מחירו.
טרם התקבלה תגובת סולאר היבריד ונאמן נכסי סאנדיי