חברת בוש, המוכרת לקהל הישראלי בעיקר בזכות כלי עבודה חשמליים היא הרבה מעבר לכך. מדובר בקונצרן גרמני ענק הקיים מעל 125 שנה, הנחשב לאחד היציבים בתעשייה הגרמנית. לאחרונה רכשה בוש סולאר את טכנולוגית ה-CIS (טכנולוגיית סרט דק)
ראיון: פיטר שניידרווינט, דירקטור בחברת בוש סולאר "היתרון שלנו הוא היכולת לכסות את כל שרשרת הייצור"
צילום: ארנון מעוז
חברת בוש, המוכרת לקהל הישראלי בעיקר בזכות כלי עבודה חשמליים היא הרבה מעבר לכך. בוש היא ספק עולמי מוביל של טכנולוגיה ושירותים כבר מעל 125 שנה. הנתונים הראשוניים לשנת 2011 מראים כי מעל 300,000 עובדי החברה יצרו מכירות של 51.4 מיליארד אירו בתחומי הרכב, הטכנולוגיה התעשייתית, מוצרי הצריכה וטכנולוגיית הבנייה. אם כוללים גם את שותפיה העסקיים של בוש במכירות ושירותים, אזי בוש מיוצגת בכ-150 מדינות.
הרשת העולמית של פיתוח, ייצור ומכירות מהווה את היסוד להמשך הצמיחה. בוש מרכזת את טכנולוגיית CIS תחת המותג בוש סולאר סיסטק (לשעבר יוהנה סולאר) והיא הקימה מחלקת מו"פ חדשה לקראת מיצובה כאחת מיצרניות המודולים הסולאריים האיכותיים בגרמניה ובעולם.
פיטר שניידרווינט, דירקטור בחברת בוש סולאר ביקר בישראל בחודש פברואר. בראיון שנתן לפורטל תשתיות פירט כיצד בוש סולאר רואה את השוק הישראלי ואת ה"נישואין" ללדיקו גרין אנרג'י, עתיד העולם הסולארי וכיצד בוש רואה את עצמה ממוצבת בו.
מה התוצאות שאתה רואה בשוק המקומי, ואיך אתה רואה את עתיד השוק הישראלי?
אנחנו מצפים לעקומת גדילה חיובית בעתיד הנראה לעין. השוק הראה גידול חיובי בעבר, אנחנו מצפים ל-200 עד 300 מגה וואט השנה, ישנם יותר ויותר פרויקטים גדולים, ואנחנו ממוצבים מצוין ביחד עם השותף שלנו לדיקו. באופן כללי אנחנו מאוד אופטימיים לגבי השוק הישראלי.
כיצד בוש מסייעת להגיע לגריד פאריטי, גם מבחינת מו"פ?
מזווית אחת, ההשקעה בסולאר שנעשתה לפני 3 שנים על ידי רכישת ארסול ולאחר מכן רכישת אליאו וטכנולוגית CIS (טכנולוגית סרט דק) של יוהנה סולאר, הייתה מאוד מחושבת, מתוך ראייה לטווח רחוק. אנחנו חושבים שהסוד הוא ביכולת לכסות את כל שרשרת הערך. כיצרנית מערכת שלמה בוש מכסה את כל השלבים הרלוונטיים בתהליך הייצור, מיצירת האינגוט מונוקריסטליין, ייצור וואפרים ותאים, ועד בניית מודולים ואספקת מערכות מושלמות להתקנה. באמצעות אופטימיזציה של שרשרת הערך יש לנו איכות מעולה יחד עם מיצוב עלות תחרותי בטווח הארוך, ואנחנו עמלים כל הזמן על הורדת העלויות. מבחינת מו"פ הדחיפה היא להגדיל את היעילות של המודולים והתאים הסולאריים. בתחילת שנת 2011 השגנו שיא לתאי PERC לשטח גדול בוואפרים מסוג p-type, שהשימוש בהם רב בתעשייה, עם נצילות של 19.6%. מאז הגענו לנצילויות גבוהות עוד יותר.
במדינה עם קרינה גבוהה כמו שלנו תהיינה תוצאות טובות יותר עם טכנולוגית פס דק או טכנולוגית מונו קריסטל?
לדעתנו המרוץ עדיין פתוח – ותלוי באפליקציה. בגגות למשל מודולים קריסטליין הרבה יותר יעילים בגלל השטח המוגבל. כאשר מדובר בפארקים סולאריים גדולים, המרוץ בארצות עם קרינה חזקה כמו ישראל עדיין פתוח. יעילותם של מודולים סולאריים בתנאי חום תלויה בטכנולוגיה. נכון לעכשיו יש לטכנולוגית הפס הדק יתרונות מסוימים, אבל תחום הקריסטליין הולך ומשתפר..
בעוד עשור, איפה אתה חושב שתהיה היעילות של פאנלים?
אנחנו שואפים למודולים עם יעילות גבוהה. אני מעריך שבעוד כמה שנים נראה מודולים עם יעילות גדולה מ-20%. בקיץ 2011 הקמנו מרכז מו"פ חדש בגרמניה, בקרבת קווי הייצור. כך שאנחנו נמצאים במקום טוב מאוד במרוץ לשיפור היעילות.
מה אתה אומר ליזם התוהה האם לקנות מודול סיני או מודול של בוש?
אנחנו ממליצים על בוש, מטעמים רבים. הסיבה הראשונה: המוצר צריך לייצר חשמל במשך 20 שנה לפחות. מי שמעוניין במוצר איכותי, עם גב טכנולוגי ואחריות מחברה שמציגה יציבות ואיכות עקבית בכל מודול, שיקנה כמובן פאנלים של בוש. כל הפאנלים שלנו מיוצרים מחומרי גלם משובחים איכותיים, רמות נצילות גבוהות ותפוקות גבוהות מהממוצע . זאת בצירוף קשר אמין עם הצרכן באמצעות לדיקו. בוש ולדיקו פועלות יחד כבר מעל 45 שנה. לדיקו באמת עושים עבודה נהדרת.
לא רק כלי עבודה בוש אלא גם ספק של שירותים סולארים