בעלי השליטה ב"הזדמנות ישראלית-חיפושי גז ונפט בע"מ" מרחיבים את פעילותם בתחום חיפושי הגז והנפט ומקימים חברת בת קפריסאית
בעלי השליטה בחברת חיפושי הגז "הזדמנות ישראלית" מתמודדים על מכרזים בקפריסין
רוני הלמן ואורי אלדובי – בעלי השליטה ב"הזדמנות ישראלית-חיפושי גז ונפט בע"מ" מרחיבים את פעילותם בתחום חיפושי הגז והנפט ומקימים חברת בת קפריסאית במטרה להתמודד במכרז לחלוקת רישיונות חיפוש גז ונפט במים הכלכליים של האי. כזכור, ממשלת קפריסין פרסמה לאחרונה מכרז בו היא מציעה 12 רישיונות חיפוש (בלוקים) הנכללים במים הכלכליים של האי. הרישיונות, בשטח כולל של למעלה מ-45,000 מ"ר, גובלים הן במים הכלכליים של ישראל והן באלו של מצרים. על פי הערכת רשות הגז האמריקאית, בשטח האגן הנמצא בשליטת ישראל וקפריסין ישנן עתודות גז בהיקף של TCF 122 (טריליון ממ"ק) כאשר עד כה התגלו, בתחומי ישראל, כ- 30 TCF ובבלוק 12 הקפריסאי, עפ"י פרסומי נובל אנרג'י, קיים פוטנציאל של כ- 7 TCF נוספים. "הזדמנות ישראלית"מחזיקה ב-10% מ-5 רשיונות הקידוח הימיים, במים עמוקים, של פלאג'יק: "ישי", "עדיתיה", "ללה", "יהב" ו"יועד".
בחברה מדגישים כי הפעילות בקפריסין תעשה באמצעות חברה מקומית, Cyprus Opportunity, ואין לה קשר לשותפות המוגבלת הנסחרת בבורסה בתל אביב, ואשר מורשית לפעול רק בתחומי ישראל. בכך מצטרפים יזמים ישראלים נוספים לחברות חיפושי הגז והנפט דלק קידוחים ואבנר השותפות בבלוק 12 הממוקם במים הכלכליים של קפריסין ולו גבול משותף עם ישראל. ב"הזדמנות ישראלית" אומרים היום כי ההחלטה להיכנס לפעילות בקפריסין נובעת מהפוטנציאל הרב הקיים במים הכלכליים בקפריסין ומכך שלמעט רישיון חיפוש בבלוק אחד בלבד, בלוק 12, שאר הרשיונות טרם חולקו.
בתוך כך, המועצה לענייני גז טבעי פירסמה היום הודעה אודות החלטה בישיבתה מיום 7.2.2012, לקיים הליך שימוע בעניין הבאת גט"ן באמצעות מקשר ימי לפריקת גז טבעי מאניית גט"ן מגזזת. ההחלטה על המקשר הימי והתקשרות עם חברה בינלאומית בעלת אניות מגזזות התקבלה ע"י שר האנרגיה המים במטרה לאפשר למשק הישראלי לגשר על פערי הביקוש וההיצע של הגז הטבעי בשנים הקרובות, לפני פיתוח שדות גז טבעי ישראלים שהתגלו בשנים האחרונות.
רשות הגז הטבעי במשרד האנרגיה והמים פונה לציבור צרכני הגז הטבעי ולכל המשתמשים, באמצעות שימוע ציבורי, על מנת לאפשר לכל צרכן גז טבעי בישראל את האפשרות ליהנות מקיומם של המקשר הימי והאנייה המגזזת. עם סיום הליך השימוע, ולאחר קבלת העמדות וההתייחסויות, תגבש רשות הגז הטבעי, את ההסדרים הקובעים לשימוש במתקנים ואת חלוקת העלויות בין המשתמשים.