חברת הליאטק הגרמנית (Heliatek GmbH) המתמחה בטכנולוגית קצה פוטו וולטאית חתמה על הסכם מו"פ עם רקלי (RECKLI GmbH) המתמחה בייצור תבניות אלסטיות לחזיתות מבני בטון.
בשורה ירוקה לאדריכלים: שילוב מודולים סולאריים אורגניים בחזית הבניין
חברת הליאטק הגרמנית (Heliatek GmbH) המתמחה בטכנולוגית קצה פוטו וולטאית חתמה על הסכם מו"פ עם רקלי (RECKLI GmbH) המתמחה בייצור תבניות אלסטיות לחזיתות מבני בטון. שיתוף הפעולה יאפשר לקירות אנכיים של בניינים להפוך למקורות ייצור של אנרגיה סולארית באמצעות שילוב מודולים סולאריים אורגניים (OPV) של הליאטק ישירות על לבני הבטון של חזיתות. פתרון הBIPV החדש ישלב יצור אנרגיה ויפחית את חתימת הפליטות של בניינים תוך שמירה על חזית בניין אסטטית.
למה תאים אורגניים?
הטכנולוגית ה-OPV של הליאטק אידיאלית ליישום שכזה בגלל המשקל הקליל, העובי הדק מאוד של הפאנל וכושר ייצור גבוה של מאנרגית השמש ביעילות גבוהה יותר בתנאים שונים יחסית לטכנולוגיות אחרות. אחת מנקודות התורפה של תאים סולאריים בטכנולוגיות קונבנציונליות היא ירידת הייעילות ככל שהטמפרטורה עולה. הטכנולוגיה של הליאטק לעומת זאת, ייחודית בכך שיעילותם של מודולים המיוצרים בטכנולוגית הOPV נשארת יציבה עד טמפרטורה של 80 מעלות צלזיוס. זו גם הסיבה שאת הפאנלים של הליאטק ניתן להתקין על בטון ללא צורך באוורור.
באופן דומה, כשעצמת האור גדלה, היעילות של פאנלים קריסטליניים יורדת גם כן. הפאנלים של הליאטק יעילים בקביעות מחשיפה מלאה לשמש ועד לחשיפה לעשירית מעצמת קרינת השמש, כגון ביום מעונן או כשהם אינם מופנים ישירות לשמש אלא נחשפים לאור לא ישיר. הליאטק מעריכה שבתנאי העולם האמיתי, השילוב של שני גורמים אלא – חוסר תלות בטמפרטורה וביצועים עילאיים בתנאי אור קשים, יגדילו את ייצור האנרגיה השנתי של הפאנלים ב10-20% ביחס לתאים בטכנולוגיות אחרות, כמובן תלוי מיקום וכיוון המערכת.
מה אומרים מנהלי החברות?
ת'יבאוד לה סגילון, מנכ"ל הליאטק הסביר "היום, קירות אנכיים כמעט ולא מנוצלים לייצור אנרגיה מהשמש, על אף העובדה שקירות מאפשרים שטחי התקנה גדולים הרבה יותר מגגות של מבנים – שהיום מהווים חלק גדול מהמיקוד בהתקנת מערכות סולאריות. גורמים כמו אסטטיקה ועיצוב, עלויות, ופוטנציאל ביצועים נמוף הן חלק מהסיבות שהתקנות אנכיות אינן שכיחות. אינטגרציה של הפאנלים האולטרה קלים ודקים על הבלוקים של חזית הבטון, עלויות ההתקנה תופחתנה יחד עם ההשפעה הויזואלית. הפאנלים יהפכו לחלק דיסקרטי מהחזית. טכנולוגית הOPV שלנו מאפשרת לאגור אנרגיה סולארית בספקטרום רחב של תאורה אפילו בעננות ובפניה לכיוון צפון, כך שכל הבניין הופך למערכת סולארית המפחיתה את חתימת הפליטות. הפתרון שלנו הינו בעל יתרונות כה רבים על פני טכנולוגיות אחרות שאנחנו מאמינים שפתרון החזית המשולבת של ריקלי והליאטק יהפוך במהירות ליישום מועדף של אדריכלים ומעצבים ברגע שהמוצר יגיע למדפים."
דר' ברנד טרומפטר, מנכ"ל ריקלי הוסיף "עד 2020, תהיה הוראה של האיחוד האירופאי שתדרוש מבניינים חדשים להיות מאוזני אנרגיה כחלק מהדחיפה הקיימותית. בכך שכל קיר יהיה יצרן פעיל של אנרגיה סולארית תהיה תרומה משמעותית להשגת יעד של בניינים ירוקים באמת. בחרנו בהליאטק כגוף שיסייע לנו להשגת יעד של מוצרים ידידותיים לסביבה בעלי פליטות נמוכות משתי סיבות עיקריות. ראשית, התרשמנו מיעילות טכנולוגית ה-OPV שלהם הנמצאת בקדמת השוק. שנית, טכנולוגית ה-OPV היא ירוקה יותר ובעלת השפעה סביבתית השואפת לאפס בזכות חומרי הגלם הבלתי רעילים וייצור בלתי רעיל שייצורם צורך מעט אנרגיה וחומרי גלם. בנוסף הפאנלים מיוצרים מפלסטיק זהה לזה שמייצרים באמצעותו מייצרים בקבוקי מים מינרליים. גורמים אלה הופכים את הטכנולוגיה של הליאטק לטכנולוגיה סולארית ירוקה כמעט לחלוטין ולכן שילבנו אותה בפורטפוליו המוצרים שלנו. עד עכשיו, לאדריכלים הייתה בחירה מוגבלת של אפשרויות יקרות ומורכבות להוסיף ייצור אנרגיה סולארית מהבניין אותו הם מתכננים. יישום ה-OPV החדש שלנו ישמש כמנוף חזק לתחילתו של שלב חדש, ירוק באמת, בעיצוב בניינים."
יתרונות אדריכליים
מבחינה אדירכלית, החזית החדשה שמציע שיתוף הפעולה בין הליאטק וריקלי יש יתרונות רבים. התאים הסולאריים משולבים בתוך יריעת פלסטיק דקה, גמישה וקלה ואין בעיות בטיחות כמו עם מודולים מזכוכית. משקל המודולים הוא קרוב לחצי קילוגרם למטר מרובע לעומת משקל של 10 עד 15 קילוגרם למטר מרובע וכך נחסכים גם אלמנטים של בניה וחיזוק. אסטטית, מודולים של BIPV ניתן להוסיף לחזית של בנין בשיטות לא חודרניות למבנה והם יהיו זמינים במגוון צבעים וממדים בלי להגביל את יצירתיותו של האדריכל.
גאוני
אני לא אדריכל אבל ממזמן חשבתי למה לא לנצל את חזיתות הבנינים
שמחתי לקרוא על הפתרון הזה