Energy Points, חברה פרטית היושבת בבוסטון מייסודם של הישראלים ד"ר אורי זיק ורועי שטיין, השיקה שיטת חישוב אוניברסאלית למדידת קיימות. השיטה, המאפשרת לעסקים לכמת את טביעת הרגל הסביבתית של הפרויקטים שלהם בכל התחומים ובכללם דלק, חשמל, תחבורה ומים.
קרן Plan B Ventures משקיעה 3 מיליון דולר בחברת Energy Points למדידת קיימות
Energy Points, חברה פרטית היושבת בבוסטון מייסודם של הישראלים ד"ר אורי זיק ורועי שטיין, השיקה שיטת חישוב אוניברסאלית למדידת קיימות. השיטה, המאפשרת לעסקים לכמת את טביעת הרגל הסביבתית של הפרויקטים שלהם בכל התחומים ובכללם דלק, חשמל, תחבורה ומים. בנוסף הודיעה החברה היום על גיוס ראשון של הון בסך שלושה מיליון דולר ע"י Plan B Ventures. ההשקעה תשמש להחדרתה לשוק של EnergyPoints™, פלטפורמת המאפשרת למדוד ולכמת החלטות קיימות.
EnergyPoints™ מספקת מדד אוניברסאלי לבחינת קיימות סביבתית תוך שהיא מכסה את מגוון ההיבטים הסביבתיים – החל מצריכת חשמל וכלה בצריכת מים – לכדי יחידת מדידה משותפת אחת, המאפשרת לעסקים, לחברות להתייעלות אנרגטית ולאחרים לקבל החלטות ברות מדידה ותחרותיות על בסיס עובדתי הנסמך על מיקום העסק ומבטיח ההחזר הכספי והסביבתי הגבוה ביותר. בנוסף מסייע הכלי למדידת מידת החשיפה של העסק לשווקי אנרגיה משתנים, להערכת טביעת הרגל הסביבתית ולבחינת ביצועים בהשוואה למתחרים.
"מחקרים מצביעים על כך שהצרכנים מתגמלים חברות שמפגינות התנהגות ידידותית לסביבה, הבעיה היא שעד היום לא היתה לעסקים דרך לתקשר בצורה פשוטה, אחידה ועקבית את התנהלותם הסביבתית ובכך הם נאלצו למעשה לוותר על הזדמנויות ורווח" אומר ד"ר אורי זיק, מייסד ומנכ"ל החברה "EnergyPoints™מאפשרת תשובה כמותית לשאלה לאלו פרויקטים יש השפעה סביבתית גדולה יותר, זאת בהתבסס על פרמטרים כמו נגישות מקומית למים וחשמל וחסכון כספי. למעשה אנו מציעים יחידת מדידה אוניברסאלית להחלטות סביבתיות בדומה לתפקיד של קלוריות או נקודות שומרי משקל בניהול משק התזונה האישית".
פלטפורמת EnergyPoints™ אשר פותחה לאחר מחקר באוניברסיטת בוסטון וב-MIT ומסוגלת להפוך החלטות קיימות למובנות לקהל רחב שאינו בעל הכשרה מוקדמת ולתרגם את כל מרכיבי האנרגיה והקיימות למדד אוניברסאלי אחד המובן לכל על בסיס היחידה המוכרת של ליטר אחד של בנזין. בנזין הינו יחידת האנרגיה המוכרת והאינטואיטיבית ביותר, שיכולה לשמש בקלות כמסגרת התייחסות לציבור הרחב המסוגל לתרגמה בקלות למונחי ביצוע אנרגטי ועלות כספית. הפלטפורמה מאפשרת לארגון למדוד את כל מרכיביו הסביבתיים תחת יחידה מוכרת זו תוך שהיא מביאה בחשבון את התנאים המקומיים כמו תמהיל אספקת החשמל (פחם, גז או אנרגיה סולרית) מקורות המים (מי תהום, התפלה וכו), זאת באמצעות כימות זמינות המשאבים. כך מתאפשר להשוות זה לזה פרויקטים שונים במקומות שונים. למשל העלות הסביבתית של שימוש במכונית חשמלית תהיה שונה במקום בו רשת החשמל מבוססת בעיקרה על פחם לעומת מקום בו רשת החשמל מבוססת בעיקרה על גז.