סאניו מתכננת לפטר 140 עובדים בקליפורניה, קרוב ל40% מידי הייצור שלה בארה"ב, בעקבות שינויים אסטרטגיים בהתמודדות עם התחרות הסינית.
סאניו סוגרת מפעל ייצור סולארי בקלפורניה, תפטר 40% מכוח הייצור בארה"ב
סאניו מתכננת לפטר 140 עובדים בקליפורניה, קרוב ל40% מידי הייצור שלה בארה"ב, בעקבות שינויים אסטרטגיים בהתמודדות עם התחרות הסינית.
סאניו סוגרת את המפעל בעל הקיבולת של 30 מגה בקארסון המייצר אינגוטים וואפרים – חומרי הגלם לתאים סולאריים – אחרי שהקימה את המפעל ב-2003. אאהרון פאוולס, אחד הדוברים של סאניו עדכן שהייצור יפסק בסוף מרץ, סיום השנה הפיסקלית של סאניו. החברה מתכננת למכור את נכסיה ולסגור את המפעל סופית באוקטובר. פאוולס ציין עוד כי לחברה מפעל נוסף שממשיך בפעילותו בקיבולת של 70 מגה ווט הממוקם בסאלם שבמדינת אורגון.
במפעל בקארסון יש מיכון ישן והוא מייצר מוצרים שאין להם יותר דרישה עלות שדרוג פס הייצור במיכון מודרני גבוהה מידי, במיוחד כשבתחום יש תחרות קשה מול היצרנים הסינים. "למפעל בקארסון אין מקום להתרחב ודרושים השקעות גדולות להביא אותו לסטנדרטים של היום" אמר פאוולס, "כדי להישאר תחרותיים, אנחנו צריכים להעתיק את פעילותו למאלזיה".
סאניו היא חלק מקונצרן פאנסוניק, בונה מפעל גדול במאלזיה שייצר וואפרים, תאים, ולבסוף פאנלים סולאריים. פאנסוניק מתכננת להשקיע 580 מיליון דולאר במפעל החדש. בתזמון מושלים, ביום שישי, יצרן אחר ביפן – סומקו, דיווח על יציאה לחלוטין משוק הוואפרים הסיליקוניים.
סגירת המפעל של סאניו בקארסון מצטרפת לשורה ארוכה של סגירת מפעלים בארה"ב ובעולם בשנה האחרונה. יצרנים נאלצים להיאבק על מנת לשרוד בשוק שבו יש עודף היצע והמחירים הסיטונאיים של פאנלים סולאריים צנחו במקרים מסויימים עד כדי 40%.
מוקדם יותר החודש, הודיעה חברת אמוניקס מקליפורניה על פיטורי 200 מתוך 300 העובדים במפעל בצפון לאס וגאס שנפתח בשנה שעברה עם הבטחה לייצר עשרות מקומות עבודה למקומיים. אמוניקס ציינה שהיא נאלצת לצמצם את כוח העבודה כדי לעשות שינויים בציוד היצור ולהתחיל לייצר קו חדש של מערכות סולאריות מאוחר יותר השנה. הפעולים בתגובה טענו שלא ידעו שתקופת העסקתם תהיה כל כך קצרה.
גם סאטקון טכנולוג'י הממוקמת בבוסטון המספקת ציוד המרת אנרגיה למערכות סולאריות דיווחה על פיטורי 35% מכוח העבודה שלה וסגירת מפעל בקנדה. זאת בנוסף לשתי חברות גרמנית סולון וסולארוורלד שהפסיקו את פעולות הייצור בארה"ב – סולון פשטה את הרגל וסולארוורלד מובילה את המאבק של יצרנים מערביים מול עמיתיהם הסיניים.
לחלק גדול מהיצרנים לא היה גב כלכלי חזק מספיק או/ ו לא הצליחו להוריד את עלויות התפעול שלהם מהר מספיק כדי להישאר רווחיים ופשטו את הרגל, כדוגמאת סולינדרה, ספקטרהוואט ואוורגרין סולאר.
חלק מהיצרנים מאשימים את המתחרים הסיניים למלאי הפאנלים הלא משומשים והירידה במחירים – בראשן סולארוורלד. אולם יזמים רואים את הדברים באור אחר. הם נהנים ממחירים נמוכים ומעוניינים להוריד את עלויות הייצור של חשמל סולארי כדי להתחרות בצורה שווה יותר עם אנרגיה ממקורות פוסליים כמו פחם וגז. על פי נתוני סולארבז, בארה"ב הותקנו בשנה שעברה 930 מגה ווט סולאריים (בהשוואה לקרוב ל7 גיגה וואט שהותקנו הן ברגמניה והן באיטליה ב-2011) והשוק הצפון אמריקאי צפוי לצמוח ב60% ב-2012.