במסגרת דיוני ועדת הפנים והגנת הסביבה היום עלתה לדיון יוזמת החוק של המשרד להגנת הסביבה לניטו ובקרת מזהמים באוויר – PRTR. לדברי השר להגנת הסביבה "מודל הPRTR קיים במדינות הOECD בהן חברה ישראל והמדינה התחייבה להכיל מנגנון כזה על התעשייה
המשרד להגנת הסביבה משיק תכנית רישום פליטות מזהמים בתהליך הייצור והשינוע
במסגרת דיוני ועדת הפנים והגנת הסביבה היום עלתה לדיון יוזמת החוק של המשרד להגנת הסביבה לניטור ובקרת מזהמים באוויר – PRTR. מודל PRTR – Pollution Release and Transport Registration. מייצר מנגנון המחייב חברות ומפעלים לדווח על כמות הפליטות שלהן בתעשייה ובשינוע. לדברי השר להגנת הסביבה "מודל ה-PRTR קיים במדינות ה-OECD בהן חברה ישראל והמדינה התחייבה להכיל מנגנון כזה על התעשייה."מודל ה-PRTR מחייב חברות ומפעלים לדווח בשקיפות על כמויות הפליטות מזהמים שלהם, על כל מפעל לדווח על כמות הפליטות שלו פר מרכיב ובאופן כללי."
חברת החשמל שהשתתפה בפיילוט הגישה מספר השגות. לטענת חח"י, מנגון ה-PRTR מיועד להוות מנגנון פיקוח ולא מנגנון להטלת חיובים נוספים, במיוחד לחומרים שלא חלות עליהן תקנות וצווים אישיים. יש להגדיר אילו חומרים על כל תעשייה או מגזר חלה חובת דיווח. "בתעשיית האנרגיה יש תחמוצות פחמן וגופרית אך אין מקום לנטר חומרים שלא עשויים להימצא כלל במקורות הפליטה" דברי נציגת חברת החשמל. נושא נוסף המעניין את חברת החשמל הוא נושא הפטורים. לטענת חח"י, יש ליצור מנגנון שיפטור מניטור אם יתנגש עם פטור שינתן בחקיקה אחרת.
אולם אבן המחלוקת בין איגוד התעשיינים וחברת חשמל ומשרד הגנת הסביבה הוא נושא הדיווח. על פי הצעת החוק על כל מפעל לדווח ולהעביד את החומר לרשם המשרד להגנת הסביבה אשר מעבד את המידע ומפיק דו"ח שיהיה נגיש לציבור בחריגה מחוק חופש המידע. לטענת חברת החשמל ואיגוד התעשיינים, אין בחוק מנגנון הגשת השגות וערעורים. "הרשם במשרד הגנת הסביבה יעבד את החומר לפני הפרסום – אנו מעוניינים לעיין בדו"ח לפני הפרסום, במקרה ותהיה השגות". נושא חשוב נוסף המעניין את חברת החשמל הוא זמן התארגנות התעשייה. על פי התחייבות ישראל על המנגנון להיכנס לתוקף עד 2013. "כמי שהשתתפה בפיילוט, לדעתי יש לתת לארגונים שנה להיערך" אמרה נציגת חברת החשמל.