סולאר 3D, מפתחת תאים סולאריים תלת ממדיים למיקסום המרת קרני שמש לאנרגיה, ביצעה שורה של ניסויים על תא הסיליקון בעל העיצוב החדש שלה. התוצאות מראות על יעילות ברמה של 24.7% – גבוהה באופן דרמאטי ביחס לטכנולוגיה נוכחית.
סולאר 3D מציגה: תא פוטוולטאי תלת ממדי בעל שיעור נצילות החוצה את רף ה-24%
סולאר 3D, vמפתחת תאים סולאריים תלת ממדיים למיקסום המרת קרני שמש לאנרגיה, ביצעה שורה של ניסויים על תא הסיליקון בעל העיצוב החדש שלה. התוצאות מראות על יעילות ברמה של 24.7% – גבוהה באופן דרמטי ביחס לטכנולוגיה הנוכחית.
הטכנולוגיה החדשנית של סולאר 3D מנצלת עיצוב תלת ממדי עם שטח תא מוגדל מאפשרת לכל תא לחלץ מקסימום אנרגיה מכל קרן שמש אליו נחשף התא. "מבחננו האחרון מערבים עיצוב גדול יותר הכולל מיקרו מבנים פוטוולטאיים תלת ממדיים. התוצאות היו טובות ממה שציפינו" אומר ג'ים נילדון, מנכ"ל ונשיא סולאר 3D. "אם תוצאות הסימולציות תעמדנה במבחן ייצור כפי שאנו צופים, ביצועי התא שלנו יהיו בעלי ההמרה היעילה ביותר בתאים סולאריים מבוססי סיליקון. מטרתנו תמיד הייתה לשנות את העולם באמצעות אנרגיה סולארית במחיר עממי. ברמת ההמרה והיעילות שהשגנו, ובהתחשב בעלויות הייצור הצפויות, אנחנו מתכוונים לעשות בדיוק את זה."
סולאר 3D סיימה את עיצוב התא התלת ממדי לפני כמה שבועות. כעשת, כשהחברה מתקרבת לסיום האב-טיפוס, סולאר 3D מחפש שותף ייצור, כנראה מתעשיית המוליכים למחצה שתסייע להביא את המוצר לשוק.