באפריל 2011 המשרד להגנת הסביבה החל בביצוע פרויקט איתור, פינוי וסילוק פסולת האסבסט מקרקעות הגליל המערבי בהן פזורים כ 150,000 קוב של פסולת אסבסט תעשייתית מסוכנת, שמקורה במפעל "איתנית" שעסק בייצור מוצרי אסבסט-צמנט בצפון נהריה.
השר להגנת הסביבה הנחה להכפיל את התקציב לפרויקט ניקוי האסבסט
באפריל 2011 המשרד להגנת הסביבה החל בביצוע פרויקט איתור, פינוי וסילוק פסולת האסבסט מקרקעות הגליל המערבי בהן פזורים כ 150,000 קוב של פסולת אסבסט תעשייתית מסוכנת, שמקורה במפעל "איתנית" שעסק בייצור מוצרי אסבסט-צמנט בצפון נהריה. הפסולת שימשה כמצע לדרכים ולשבילים, חלקה במצב מתפורר, בחלק מהאתרים האסבסט גלוי על פני השטח. בכל חפירה בקרקע, או נסיעה על שבילי האסבסט עלולים להשתחרר סיבי אסבסט לסביבה.
עלות הסרת מפגעי האסבסט נאמדת בכ-300 מליון ש"ח, על פני כחמש שנים. את הפרויקט מממנת המדינה לצד רשויות מקומיות וחברת "איתנית", אשר בהתאם לחוק למניעת מפגעי אסבסט שאושר באפריל 2011 מחויבת לשאת במחצית מעלויות הפרויקט, ועד לסכום של 150 מיליון ש"ח.
בשל חשיבות הפרויקט לבריאות הציבור ושביעות הרצון מאופן הביצוע, הנחה השר ארדן את משרדו להכפיל את התקציב לביצוע הפרויקט מ 20 מיליון ₪ לשנה ל 40 מיליון ₪ לשנה, ובכך יתקצר משך ביצוע הפרויקט בשנתיים וצפוי להסתיים כבר ב 2014.
השר להגנת הסביבה, גלעד ארדן: "כל יום שנקדם את הפרויקט נציל חיי אדם ולכן הכפלנו את התקציב המיועד לשנה זו באופן שיאפשר להכפיל את קצב הביצוע של סילוק המפגע. מדובר פרויקט מציל חיים, המבוצע בסטנדרטים מקצועיים מן המובילים בעולם."
חברת איתנית הגישה עתירה לבג"צ כנגד המדינה ובשלב זה, חלקה במימון הפרויקט אינו מובטח. עם זאת, במפגש של השר ארדן עם תושבי האזור וראשי רשויות ביקשו נציגי האזור מהשר כי יפעל מול מר מיקי פדרמן, מבעלי חברת איתנית ובעל רשת מלונות דן, בבקשה כי ימשוך את העתירה שהוגשה לבג"צ, יקבל את האחריות לה חויב על פי החוק למימון סילוק המפגעים הקשים שייצרה פעילות המפעל וימנע פגיעה בהמשך פרויקט מציל חיים של הסרת האסבסט.
מתחילת העבודות (אפריל 2011) נוקו מאסבסט 36 אתרים, פונתה פסולת מזוהמת באסבסט בהיקף של כ – 14,14,000 קוב, בעלות של 30 מיליון ₪. העבודות מתבצעות בפיקוח צמוד של עובדי המשרד להגנת הסביבה, על מנת לוודא ביצוען תוך הקפדה מירבית על התנאים המחמירים בנושא.