תשתיות אנרגיה
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • עמוד הבית
  • צור קשר
קרן נוי רוכשת מערבה פאוור 36% מהשדה הסולארי בקטורה
מערכת תשתיות 1 בינואר 2012 14:57 אין תגובות

קרן נוי להשקעה בתשתיות ואנרגיה הודיעה כי חתמה על הסכם עם ערבה פאוור וקיבוץ קטורה, לביצוע השקעה של כ- 15 מיליון ש"ח בפרויקט השדה הפוטו-וולטאי הגדול הראשון בארץ – השדה הסולארי בקטורה.

Print Friendly, PDF & Email
קרן נוי רוכשת מערבה פאוור 36% מהשדה הסולארי בקטורה

קרן נוי רוכשת מערבה פאוור 36% מהשדה הסולארי בקטורה

נציגי החברות במהלך חתימת ההסכם – צילום: יח"צ

קרן נוי להשקעה בתשתיות ואנרגיה הודיעה כי חתמה על הסכם עם ערבה פאוור וקיבוץ קטורה, לביצוע השקעה של כ- 15 מיליון ש"ח בפרויקט השדה הפוטו-וולטאי הגדול הראשון בארץ – השדה הסולארי בקטורה. השדה המדובר היה הראשון לקבל בחודש ספטמבר רישיון קבוע מרשות החשמל ומפיק חשמל ירוק בהיקף של 4.95 MW, המייצרים יחדיו כתשעה מיליוני קו"ש לשנה.

ההשקעה הכוללת בפרויקט עמדה על כ- 100 מיליון ₪ מהם 20% הון עצמי והיתרה במימון פרוייקטלי של בנק הפועלים. השדה מוחזק כיום בשותפות על ידי ערבה פאוור באמצעות GSI – Global Sun Israel וקיבוץ קטורה. במסגרת ההסכם שנחתם, רוכשת הקרן 36% מהבעלות בפרויקט ומעמידה הלוואה ל GSI בהיקף כולל של כ-15 מיליון ₪.

במסגרת אסטרטגית ההשקעות של קרן נוי, עומד ביצוע השקעות בתחומי התשתיות והאנרגיה ולאחרונה התמודדה הקרן בהצלחה במסגרת מכרז לרכישת 49% מתעודות השתתפות בכביש 6. כמו כן, קרן נוי חתמה לאחרונה על הסכם עקרונות בתחום התחבורה עם חברת דן, שבמסגרתו קרן נוי תשקיע בין 30-45 מיליון ש"ח בפרויקט המטרונית, פרויקט תחבורה ציבורית ראשון מסוגו בישראל, שעלותו למעלה מ- 300 מיליון ש"ח.

אד הופלנד, יו"ר ערבה פאוור: " אנחנו מברכים על שיתוף הפעולה עם קרן נוי. ההסכם עם קרן נוי מסמן חבירה של שני כוחות מרכזיים בתעשייה הסולארית. עם קבלת הרישיון הקבוע לשדה הסולארי בקטורה, ערבה פאוור ממשיכה לקדם שדות סולאריים נוספים ולהוביל את התעשייה הסולארית בישראל".

פיני כהן, יו"ר קרן נוי: "קרן נוי שמחה לקחת חלק מרכזי באחד הפרויקטים הסולאריים הגדולים ביותר שבוצעו בישראל ומחוברים כיום לרשת החשמל. קרן נוי מתכוונת לקחת חלק פעיל בתחום האנרגיה המתחדשת וזוהי עסקה אסטרטגית עבורה, שתאפשר לצדדים להמשיך ולשתף פעולה בפרויקטים שונים הן בישראל והן בחו"ל."

Print Friendly, PDF & Email
אד הופלנד ערבה פאוור פיני כהן קטורה קטורה סאן קרן נוי

מערכת תשתיות |להציג את כל הפוסטים של מערכת תשתיות

מערכת תשתיות הוקמה בשנת 2008 ופועלת לקידום התעשייה הישראלית ומכילה חוקרים וכותבים מהשורה הראשונה בענפי הקיימות, הנדל"ן, האנרגיה והסביבה.

« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

הכשרת מתקינים סולאריים

קורס חדש לתחזוקת מערכות סולאריות. בנו מחלקות חדשות! יש עתיד ארוך טווח.

הקשיבו לבוגרי מכללת תשתיות

קורס יזמים ומפקחים סולאריים

איתור עסק/שרות
חפשו עסק :
אזור החיפוש
חיפוש ברדיוס 20 קילומטרים
רישום למערכת מידע של תשתיות
ארכיון תשתיות – מגזינים
  • מגזין 001 ספטמבר 2010
  • מגזין 002 אוקטובר 2010
  • מגזין 003 נובמבר-דצמבר 2010
  • מגזין 004 ינואר-פברואר 2011
  • מגזין 005 מרץ-אפריל 2011
  • מגזין 006 מאי-יוני 2011
  • מגזין 007 יולי-אוגוסט 2011
  • מגזין 008 ספטמבר-אוקטובר 2011
  • מגזין 009 נובמבר דצמבר 2011
  • מגזין 10 ינואר-פברואר 2012
  • מגזין 11 מרץ-אפריל 2012
  • מגזין 12 מאי-יוני 2012
  • מגזין 13 יולי-אוגוסט 2012
  • מגזין 14 ספטמבר אוקטובר 2012
  • מגזין 15 מהדורה מיוחדת לכנס אילת אילות
  • מגזין 16 יולי אוגוסט 2013
  • מגזין תשתיות 17 דצמבר 2013
  • מגזין 18 אפריל מאי 2014
  • מגזין 19 יולי-אוגוסט 2014
  • מגזין 20 דצמבר 2014
כל הזכויות שמורות לתשתיות מדיה ויזמות סביבתית בע"מ מייסודו של ארנון מעוז
גלילה לראש העמוד