על אף הודעת האוצר כי טעה בחישובי התמלוגים של חברת כי"ל מההסכם שנחתם ביום חמישי. על אף הביקורת הנוקבת של שרי התיירות והגנת הסביבה.
ים המלח: הממשלה אישרה את הסכם כי"ל עם האוצר
על אף הודעת האוצר כי טעה בחישובי התמלוגים של חברת כי"ל בהסכם שנחתם ביום חמישי. ועל אף הביקורת הנוקבת של שרי התיירות והגנת הסביבה ומחאת הארגונים הירוקים – אישרה הממשלה בישיבתה הבוקר את ההסכם בין כי"ל ובין האוצר.
השר להגנת הסביבה, גלעד ארדן הודיע בצאתו מישיבת הממשלה אמר כי: ״צר לי על ההחלטה, זהו פספוס היסטורי. כי״ל קיבלה משאב טבע ייחודי ובעלי המניות הרוויחו ממנו סכומי עתק ואילו חלקו של הציבור היה קטן מאוד. היום היתה הזדמנות היסטורית עם פתיחת המו״מ להגדיל משמעותית את חלקו של הציבור ולצערי לא עשו זאת."
עמותת אדם טבע ודין והתנועה לאיכות השלטון שלחו מכתב לראש הממשלה ביום חמישי והתריע בפני ראש הממשלה, שר האוצר, מזכיר הממשלה והיועץ המשפטי על אי תקינותו. "ההנחות השגויות עליו התבסס משרד האוצר משליכות על תקינות ההסכם כולו ומשמעות שגיאתו של משרד האוצר היא כי אין לאשר את ההסכם במתכונתו הנוכחית, שכן המדובר בפגיעה מהותית בזכויות הציבור כפי שמשרד האוצר בעצמו ראה אותם." לשון המכתב.
היום אומר עו"ד עמית ברכה, מנכ"ל עמותת אדם טבע ודין: "תמיכת הממשלה בהסכם מהווה פגיעה קשה באינטרס הציבורי הרחב ואישור המשך ניצול משאבי ים המלח בתשלום סכומים אפסיים שאינם מבטאים את בעלות הציבור על משאב זה. לצערנו, הממשלה בחרה לתמוך בהסכם שנעשה הרחק מעינו הפקוחה של הציבור, בחדרי חדרים המבוסס על הנחות שגויות. החלטה לקבל את ההסכם היא החלטה בלתי סבירה באופן קיצוני ומבוססת על הסכם בלתי מידתי הסותרת את עקרון הצדק הסביבתי חלוקתי. לאחר שהתריעה כי אישור ההסכם אינו סביר, אדם טבע ודין והתנועה לאיכות השלטון יפנו בימים הקרובים לבג"צ."
דב גרינבלט, דובר החברה להגנת הטבע מסר בתגובה: "החברה להגנת הטבע מברכת על אישור החלופה של קציר המלח המלא. מבחינה סביבתית, קציר המלח המלא עדיף בהרבה מהחלופות האחרות שהוצעו לאורך הדרך ולכן יש לקדם אותו במהרה, כל עיכוב בקידומו יהיה לרעת הסביבה. קציר המלח המלא, החלופה אותה קידמה החברה להגנת הטבע, היא היחידה שנותנת מענה ארוך טווח למערכת היחסים המורכבת בין התעשייה, התיירות והסביבה, באגן הדרומי של ים המלח. החברה להגנת הטבע סבורה כי יש להקצות חלק משמעותי מהתמלוגים לטובת שמירה והגנה על הסביבה באזור ים המלח".
גדעון ברומברג, מנכ"ל ישראלי בארגון ידידי כדור הארץ מזה"ת אמר כי: "הסכם השקשוקה מיטיב עם הטייקונים ופוגע בים המלח. אין כל הישג בהעלאת התמלוגים ל- 10%, שכן הדבר הוסדר כבר חוק זיכיון ים המלח משנות ה-60, שלא יושם. ההסכם הוא תוצאה של משא ומתן שהתנהל במחשכים, הרחק מעיני הציבור, לטובת בעלי אינטרסים ועל חשבון כלל הציבור.
ברומברג הוסיף כי: "הסכם זה ימנע מראש יישום תוכנית כוללת להצלת ים המלח, שתכלול גם צמצום היקף השאיבה מהאגן הצפוני שמפלסו נסוג, ועצירת פרויקט תעלת הימים, והשבה מספקת של מים לנהר הירדן הדרומי. רק חקיקה המציעה פתרונות מקיפים וכוללים למצוקות ים המלח תציל את הים הגווע. הצעת החוק להגנת ים המלח של ח"כ דב חנין בתמיכת השר להגנת הסביבה וח"כים רבים מכל קצוות הקשת הפוליטית כוללת את האלמנטים המרכזיים שיאפשרו איזון בין האינטרסים והתחשבות בהיבטים האקולוגיים השונים של ים המלח גם בטווח הארוך. הצעה זו תעלה שבוע הבא להצבעה בוועדת השרים, ואנו קוראים לממשלה לתמוך בה ולא בטייקונים."