הייקור הצפוי של מחירי המים לתעשייה בשיעור חד של 25% החל מ-1 בינואר יביא את מחירם ל-6 שקלים לקוב, כמעט פי שלוש מהעלות הריאלית של ייצור המים בישראל שנאמדת ב-2.1 שקל בלבד.
מים לתעשייה במחיר זהב: המים לתעשייה יתייקרו ב-25%
הייקור הצפוי של מחירי המים לתעשייה בשיעור חד של 25% החל מ-1 בינואר יביא את מחירם ל-6 שקלים לקוב, כמעט פי שלוש מהעלות הריאלית של ייצור המים בישראל שנאמדת ב-2.1 שקל בלבד. התעשייה בישראל צורכת 130 מיליון קוב בשנה, מתוכם 90 מיליון קוב מים שפירים, כך שייקור התעריפים צפוי לייצר הוצאה נוספת ובלתי צפויה של מעל 100 מיליון שקל לתעשייה.
מנכ"ל איגוד התעשייה הקיבוצית, עמוס רבין, מסר "הייקור הדמיוני של המים מביא לשיא חדש את ההתעמרות של הממשלה במגזר התעשייתי בישראל. זוהי סטירת לחי בפרצופה של התעשייה, שמנהלת קרב הישרדות מול המשבר העולמי וההאטה בשוק המקומי. עד לפני עשור שילמה התעשייה מחיר מים זהה לחקלאות, מאחר ומדובר בשני מגזרים יצרניים. ההעלאה הצפויה מייצרת פער עצום ובלתי הגיוני בין עלות הפקת המים, כולל שקלול מחיר ההתפלה, לבין מחירם לתעשייה."
רבין קרא לראש הממשלה ולשרי האוצר, התשתיות והתמ"ת להתערב באופן מיידי, להקפיא את החלטת רשות המים ולקבוע מדיניות שקולה ומאוזנת לקביעת תעריפי המים לתעשייה. "העלאת מחירי המים, בשילוב עם העלאת הארנונה, התייקרות מחירי החשמל ושל עלויות יצור אחרות, תעמיד את המפעלים עם הגב על הקיר ותאלץ אותם לייקר את המחירים לצרכנים או לבחור באפשרות הגרועה יותר של פיטורי עובדים בפריפריה דוקא בתקופה זו."
התעשייה הקיבוצית הצליחה להתמודד עד כה עם המצב בעולם ובארץ בלי פיטורי עובדים ובלי להרע את תנאי העסקתם, אך התעמרות הממשלה במגזר התעשייה גורמת לכך שבקרוב לא תהיה ברירה, מזהיר רבין. התעשייה צורכת כיום אותה כמות מים כמו לפני 20 שנה וזאת למרות העליה הגדולה בתפוקה. זוהי התייעלות מרשימה ואין שום סיבה להעניש כעת את התעשייה בייקור דרקוני.