פעילי סביבה מארגון ידידי כדור הארץ מזה"ת ערכו היום (ב') מסע לוויה לים המלח מול משכן הכנסת. זאת, בעקבות דחיית ועדת השרים את הצעת החוק להגנת ושיקום ים המלח.
בעקבות דחיית הצעת החוק: מסע לוויה לים המלח מול הכנסת
מסע הלוויה לים המלח מול הכנסת – צילום: ידידי כדור הארץ
פעילי סביבה מארגון ידידי כדור הארץ מזה"ת ערכו היום (ב') מסע לוויה לים המלח מול משכן הכנסת. זאת, בעקבות דחיית ועדת השרים את הצעת החוק להגנת ושיקום ים המלח.
הפעילים הגיעו למשכן הכנסת לבושי שחורים, ונשאו אלונקה עליה גופתו הסימלית של ים המלח. לדברי המשתתפים באירוע המחאה, מסע הלוויה נערך במחאה על ההזנחה ארוכת השנים של ים המלח בידי רשויות המדינה, אשר נחשפה בהצבעת ועדת השרים אתמול, שדחתה את הצעת החוק להגנת ושיקום ים המלח. הצעת חוק זו מציעה פתרונות מקיפים וכוללים למצוקת הים, והיא נחוצה על מנת להציל את הים הגווע. ארגון ידידי כדור הארץ מזה"ת קורא לממשלה לאמץ הצעת חוק זו, ולתעדף את שיקום ים המלח.
ח"כ דב חנין, יוזם הצעת החוק להגנת ושיקום ים המלח, אמר באירוע: "קל לסמס לטובת ים המלח, אבל הרבה יותר קשה להצביע באמת עבורו. אסור להחמיץ את הרגע – כי ים המלח באמת הולך וגווע לנגד עינינו. רק התמודדות כוללת, כפי שהצעת החוק שלנו מציעה – תוכל לעצור את ההידרדרות המהירה ולהתחיל להפוך את הכיוון."
גדעון ברומברג, מנכ"ל ישראלי בארגון ידידי כדור הארץ מזה"ת אמר כי: "המקום הנמוך ביותר בעולם מבחינה גיאוגרפית, הוא גם אחד המקומות הנמוכים בסדר היום של מדינת ישראל, כפי שבא לידי ביטוי בהצבעת ועדת השרים אתמול. תוכנית לשיקום ים המלח ברוח הצעת חוק זו, הכוללת: השבה מסיבית של מים לנהר הירדן הדרומי, צמצום היקף השאיבה מהאגן הצפוני, קציר מלח במימון המפעלים, ועצירת פרויקט תעלת הימים – היא הכרחית על מנת שגם הדורות הבאים יזכו ליהנות מפלא הטבע המשותף שלנו ושל שכנינו מירדן והרשות הפלסטינית."