אנלייט אנרגיה מתחדשת דיווחה היום לבורסה על התקשרות עם מספר יישובים בנגב המערבי: חלוצית, דקל ואוהד. על פי ההסכם החברה תפעל לייזום מתקן סולארי פוטו וולטאי בהספק 55 מגה-וואט במקרקעין של יישובים אלו.
אנלייט התקשרה עם מספר ישובים בנגב לשכירות קרקע עבור חווה סולארית בהספק 55 מגה-וואט
אנלייט אנרגיה מתחדשת דיווחה היום לבורסה על התקשרות עם מספר יישובים בנגב המערבי: חלוצית, דקל ואוהד. על פי ההסכם החברה תפעל לייזום מתקן סולארי פוטו וולטאי בהספק 55 מגה-וואט במקרקעין של יישובים אלו. החברה תקים, תפעיל ותתחזק את המתקן. במידה ויוקם המתקן בפועל, תשלם החברה לישובים דמי שכירות שנתיים בתמורה לשימוש בקרקע בתקופת הפעלת המתקן.
על פי ההסכם, בכוונת הצדדים להקים את הפרויקט כפרויקט אזורי (מול קבוצת ישובים) כאשר לצורך הכרה בפרויקט כפרויקט אזורי ובהתאם להחלטות הרגולטורים הרלוונטיים, יבוצעו חילופי שטחים זמניים בין הישובים לתקופת השכירות, לצורך העמדת שטח רציף לצורך הפרויקט.
בשלב זה, עלות הקמת הפרויקט מוערכת ב- 600-700 מיליון ש"ח, אשר יתפרסו על פני כשנתיים ממועד הסגירה הפיננסית לפרויקט, והתקבולים הצפויים ממכירת החשמל לחברת החשמל מוערכים בכ- 80 מיליון ש"ח לשנה ממועד תחילת ההפעלה המסחרית של המתקן, למשך 20 שנים. לא קיימת וודאות בדבר השגת כל האישורים להקמת המיזם תחת מכסות רשות החשמל וכן בנוגע לתעריף החשמל שישולם לחברה, וכן לא ניתן לאמוד את פוטנציאל הרווח המדויק כעת.
עלות הפיתוח והרישוי של המיזם עד להשגת כל ההיתרים להקמתו מוערכת בכ- 3 מיליון ש"ח, כאשר תקופת הפיתוח והרישוי של המיזם מוערכת בכ- 3 שנים. מרבית העלות במשך תקופה זו תתבצע בטרם תהא לחברה וודאות בהתייחס להשגת כל האישורים להקמת הפרויקט וכניסתו למכסות הייצור הרלוונטיות של רשות החשמל. משך ההקמה, כולל הקמתה של תחנת המשנה הנדרשת לצורך חיבורו לרשת הולכה, מוערך בשנה וחצי עד שנתיים. החברה מעריכה כי במידה והפרויקט יתממש, תפעל החברה למימונו במתווה מימון פרוייקטלי המקובל בתחום האנרגיה המתחדשת, לפיו שיעור המינוף יעמוד על כ- 80% מהעלות הכוללת ושיעור ההון העצמי יעמוד על כ- 20%.
יורוקום-תקשורת, בעלת שליטה בחברה, פרסמה בעבר הצעה לפיה תהא מוכנה יורוקום להעמיד לטובת אנלייט הלוואות להשלמת מימון ההון העצמי שיידרש לחברה למימון התכנון, ההקמה, התחזוקה והתפעול של פרויקטים סולאריים. בשבוע שעבר עדכנה יורוקום את היקף הסכומים ל- 400 מיליוני ש"ח (במקום 170 מיליוני ש"ח), לאור הגידול בפעילות החברה.
לפחות פעמיים שלוש בכתבה הטלתם ספק באם העסק הזה יתממש!
כל הבלבול והסחבה הביורוקרטית מכלה כל חלקה טובה ותוקע מקלות בגלגלים הרוצים לנוע קדימה.מי יודע עד אז כמה פעמים רשות החשמל יוריד תעריפים וגם למפרע!!!
דוד המלך כבר אמר "נפלה נא ביד ה' כי רבים רחמיו וביד האדם אל אפולה"!!!
נקווה שהתלות בפחם ודלק להפקת חשמל תפחת דבר שיתרום לאיכות הסביבה