על פי דו"ח חדש של מכון פייק למחקר החלק העיקרי של הסכום יושקע בפתרונות ניידים הכוללים אמצעי אנרגיה לתחבורה ימית, יבשתית ואווירית
צבא ארה"ב ישקיע 10 מיליארד דולר בשנה עד 2030 באנרגיות מתחדשות
על פי דו"ח חדש של מכון פייק למחקר, ההוצאות השנתיות של משרד ההגנה האמריקאי באנרגיות מתחדשות יגיע עד 2030 ל-10 מיליארד דולר אמריקאי. בעוד שחלק גדול מהסכום הנ"ל יושקע בתפעול מתקנים, כולל מתקנים בבסיסים קבועים. החלק הארי יושקע בפתרונות ניידים הכוללים אמצעי אנרגיה לתחבורה ימית, יבשתית ואווירית.
באוקטובר 2010 דיווח הבי.בי.סי על פעולות של מליציות בפקיסטן נגד שיירות דלק אמריקאיות הנעות לכיוון אפגנסיטן. ההערכה היא שעבור כל ליטר דלק המגיע לאפגניסטן דרושים שבעה נוספים לשינוע. ההתקפות על שיירות הדלק הביאו להבנה שיש צורך בעצמאות אנרגטית של בסיסים ואמצעים על מנת למנוע תקלות לוגיסטיות המביאות לבעיות מבצעיות וכן מניעת מבצעים לוגיסטיים אשר עשויים להיות מיותרים.
צבא ארה"ב הודיע באוגוסט השנה שהוא הקים צוות משימה מיוחד שיעריך פרוייקטים בתחום האנרגיה המתחדשת, יבחן ספקים פוטנציאליים ויפתח טכנולוגיות חדשות שיתמכו בצורך הגדל של הצבא באנרגיה ואספקתה לבסיסיו ומשימותיו מתחום האנרגיה המתחדשת.
צוות המשימה המיוחד הוא חלק מתוכנית רוחב של הפנטגון שמטרתה להפחית עד כמה שניתן את הישענות כוחות הביטחון האמריקאים על דלקים פוסיליים ולבנות תוכנית רב שנתית להישענות על אנרגיות מתחדשות. המטרה אינה מבצעית גרידא אלא נועדה גם להפחית את עלויות האנרגיה ולייעל את היכולת המבצעית של הכוחות המזויינים מסביב לעולם.
"מחלקת ההגנה ממצבת את עצמה כמניעה המובילה בתחום מהפכת הקלינטק בארה"ב", אומר מנהל מכון המחקר פייק, קלינט ווילוק. "ההשקעה של הצבא באנרגיות מתחדשות וטכנולוגיות נלוות ירחיבו את האפשרות לעבור מטכנולוגיות תיאורטיות למוצרים צרכניים", מוסיף ווילוק.
מכון פיק מעריך שמשרד ההגנה משקיע היום קרוב ל-20 מיליארד דולר באנרגיה כ-75% מושקעים בדלק ו-25% במתקנים ותשתיות. השווקים שיזכו לתשומת לבו של הפנטגון בתוכנית (וכן השקעות) בשני העשורים הקרובים יהיו שוק האנרגיה הסולארית ופתרונות אפשריים עבור בסיסים קבועים וזמניים, פיתוח תאי דלק עבור חיילי השדה, מיקרו-גריד למתקנים צבאיים, ביו-דלק להנעת רכבים – במיוחד מיזם "הצי הירוק" של חיל הים אשר אמור להסב חלק גדול מכליו להנעת ביו-דלק עד 2016.
ארגון אויל צ'יינג' אינטרנשיונל הודיע לאחרונה שלמרות היתרונות הברורים שבתוכנית ישנו גם פרדוקס, בכך "שהצבא האמריקאי ינוע על ביו-דלק להגן על שיירות אספקת דלק מעיראק לארה"ב, שבו צי הרכבים הביתי מהפחות יעילים בעולם. כל זאת על-מנת שגופים כמו מכון אמריקן פטרוליום רוצה לשמור את הציבור מכור לדלקים פוסיליים, בלי קשר לתוצאות".