תחילתה של מדיניות תעריפי ההזנה בחודש יולי השנה גרמה לגידול משמעותי בפיתוחם של פרויקטים פוטו-וולטאים בסין.
מדיניות תעריפי ההזנה בסין המריצה את השוק לייצר 14 גיגה-וואט של פרויקטים פוטו-וולטאים
תחילתה של מדיניות תעריפי ההזנה בחודש יולי השנה גרמה לגידול משמעותי בפיתוחם של פרויקטים פוטו-וולטאים בסין. על-פי חברת המחקר Solarbuzz, נכון לסוף ספטמבר, היקף הפרויקטים הפוטו-וולטאים שאינם ביתיים במדינה ונמצאים בשלבי פיתוח שונים עומד על 14 גיגה-וואט.
ב-Solarbuzz זיהו כ-1,007 פרויקטים פוטו-וולטאים (שאינם במגזר הביתי) שכבר מותקנים, נמצאים בשלבי הקמה או תכנון (בשלבים שונים של התהליך המכרזי).
האזור הצפון-מערבי של סין הוא זה המאכלס את מרביתם של הפרויקטים (66%), שכן הוא נחשב לדליל באוכלוסין ועשיר בקרינת שמש.
הפרויקטים שאינם במגזר הביתי חולשים על פני 29 מחוזות במדינה, ומרביתם הם כאלו עם הספק מותקן הגדול מ-1 מגה-וואט (707). הגידול החד במספר הפרויקטים יצר שוק הזדמנויות חשוב ליזמים, למהנדסים, ולחברות הבניה וההקמה. מרביתן של קבוצות היזמים נמצאות בבעלות המדינה.
הצניחה במחירי המודולים בשנת 2011 מאפשרת לפרויקטים להציג שת"פ סבירים, בהתחשב בתעריף הזנה של 1.15 יואן לקוט"ש (18 סנט בקירוב).
"השיחרור המוקדם מן הצפוי של תעריפי ההזנה פתחה את הדלת לגידול חד בפעילות הפיתוח בסין", אומר ריי ליאן – אנליסט ב-Solarbuzz. "התוצאה היא מכרזים רבים יותר והאצה בהזמנות לציוד פוטו-וולטאי. ב-2011 השוק הפוטו-וולטאי יסתכם ב-1.6 גיגה-וואט של התקנות, המייצגים גידול של 230% מ-2010".
תהליך ההאצה יגרום להפניית מירב היצור הסיני ,לשוק הסיני-המקומי ,מה שיגרור עליית מחירי הפנלים ,מחסור בפנלים ותאי סיליקון בעולם בשנתיים הקרובות.
המלאים הקיימים יאזלו במהרה,בגרמניה מואצת מצד שני הפעילות הפוטו ולטאית בשל הורדת המחיר התעריפי ,היצרנים האירופאים והאמריקאים ישלטו בשווקים,ומחירי השיווק יעלו מעט או שיעצרו במחירם הנוכחי.