תשתיות אנרגיה
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • עמוד הבית
  • צור קשר
תוכנית נסיונית לאגירת פחמן דו חמצני מפלגת את הממשלה בגרמניה
מערכת תשתיות 6 באוקטובר 2011 13:11 אין תגובות

אחד הגורמים המרכזיים לתופעת ההתחממות הגלובלית הוא פליטת פחמן דו חמצני (co2) הנפלט מתחנות הכח הפחמיות בתהליך יצירת החשמל.

Print Friendly, PDF & Email
תוכנית נסיונית לאגירת פחמן דו חמצני מפלגת את הממשלה בגרמניה

תוכנית נסיונית לאגירת פחמן דו חמצני מפלגת את הממשלה בגרמניה

תחנת כח פחמית בגרמניה

אחד הגורמים המרכזיים לתופעת ההתחממות הגלובלית הוא פליטת פחמן דו חמצני (co2) הנפלט מתחנות הכח הפחמיות בתהליך יצירת החשמל. תוכנית עידוד טכנולוגיה נסיונית לאגירה והטמנת פחמן דו חמצני – (Carbon dioxide capture and geological storage – CCS) מעוררת כעת סערה פוליטית בגרמניה בין הבית התחתון – הבונסטאג והבית העליון – הבונדסטראט. התוכנית עברה אישור בפראלמנט האירופאי אחרי 4 שנות מחקר ונמצא יישימה בתנאי שתיעשה בהסכמה ציבורית. הטכנולוגיה כוללת לכידת פליטות מאזורי תעשייה וייצור אנרגיה ושינוע התלכיד להטמנה באיזורים המתאימים לכך גיאולוגית. ההערכות מהתקנה האירופאית המאשרת את החלת התוכנית במדינות האיחוד שיבחרו באופציה שכזו, והערכת האיחוד היא שניתן להטמין 7 מיליון טונות פליטה עד 2020 ועד 160 מיליון עד 2030. תקנת האיחוד מדגישה שיישום טכנולוגיה שכזו אין בה להכשיר שימוש מוגבר בדלקים פוסליים לייצור אנרגיה, חום ותעשייה.

אולם, בגרמניה, החוק המקורי שאישר לחברות בפדרציה הגרמנית המעוניינות ליישם את טכנולוגית ההטמנה יצר סערה ציבורית כיוון שאף מחוז בפדרציה לא היה מעוניין להיות הראשון, הטכנולוגיה לא הייתה מוכרת. עקב כך הבונסטראט – בו אין לממשלתה של מרקל רוב – סירב לאשר את החוק החדש ומנע את כניסתו לתוקף. החוק שנחקק כ"חוק הסכמה" דורש את אישורו של הבית העליון ולהבדיל מ"חוק ההתנגדות" אינו יכול לעבור על ידי הצבעה נוספת בבונדסטאג. אך מה שנראה על הנייר כסערה פוליטית פנימית של גרמניה עשוי להסתבך עוד יותר. על המערכת הפוליטית בגרמניה – קרי הממשלה והבונדסרטאר למצוא פתרון, שכן אי יישומו של החוק הוא עבירה על תקנת האיחוד האירופאי וגרמניה עשויה למצוא את עצמה עומדת בפני הליכים של אי יישום תקנות אירופאיות.

חברת וואטנפאל א.ג. (Vattenfall AG), המפעילה את מתקן האנרגיה הפוסילי בבראנדנברג המפיק 3000 מגה וואט כבר השקיעה 1.5 מיליארד יורו בהקמת מתקן לקליטה והטמנה של פליטות וקיבלה את האישורים לכך וכן את תמיכת גרינפיס לאתר ההטמנה שנבחר בשיתוף עם הארגון. כעת, עתיד המתקן שאמור להיות פעיל כבר בשנת 2015 אינו ברור והחברה החלה להפעיל אף היא לחצים על המערכת הפוליטית אל מנת לאשר את החוק.

Print Friendly, PDF & Email
CO2 Vattenfall AG גרמניה פליטת פחמן דו חמצני תחנות כח פחמיות

מערכת תשתיות |להציג את כל הפוסטים של מערכת תשתיות

מערכת תשתיות הוקמה בשנת 2008 ופועלת לקידום התעשייה הישראלית ומכילה חוקרים וכותבים מהשורה הראשונה בענפי הקיימות, הנדל"ן, האנרגיה והסביבה.

« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

הקשיבו לבוגרי מכללת תשתיות

חדש! קורס תחזוקת מערכות סולאריות

קורס חדש לתחזוקת מערכות סולאריות. בנו מחלקות חדשות! יש עתיד ארוך טווח לעשרות שנים בחוזי תחזוקה.

קורס יזמים ומפקחים סולאריים

הדס מרזל, מנכלי"ת אנג'יס בקריאה לביל גייטס
רישום למערכת מידע של תשתיות
חפשו את המחר!
אדם טבע ודין (193) איכות הסביבה (646) אנרגיה (157) אנרגיה ירוקה (352) אנרגיה ירוקה בישראל (157) אנרגיה מתחדשת (1113) אנרגיה סולארית (202) אנרגיה סולארית (1262) אנרגיית רוח (362) ארה"ב (132) בנייה ירוקה (130) בנימין נתניהו (127) גז טבעי (1938) גלעד ארדן (176) דלק (407) דלק קידוחים (137) החברה להגנת הטבע (141) המשרד להגנת הסביבה (649) השר להגנת הסביבה (138) התאחדות התעשיינים (162) התייעלות אנרגטית (651) זיהום (127) זיהום אוויר (157) חברת החשמל (573) חברת חשמל (197) חשמל (466) יובל שטייניץ (145) ישראל (130) מאגר לוויתן (145) מאגר תמר (194) מגמה ירוקה (130) מים (202) משרד האוצר (183) משרד האנרגיה (453) משרד התשתיות (229) נובל אנרגי (351) נפט (445) סילבן שלום (146) עוזי לנדאו (258) קלינטק (147) רכב חשמלי (163) רשות החשמל (552) תחבורה ירוקה (194) תעשייה (412) תשתיות (150)
כל הזכויות שמורות לתשתיות מדיה ויזמות סביבתית בע"מ מייסודו של ארנון מעוז
גלילה לראש העמוד