אחד הגורמים המרכזיים לתופעת ההתחממות הגלובלית הוא פליטת פחמן דו חמצני (co2) הנפלט מתחנות הכח הפחמיות בתהליך יצירת החשמל.
תוכנית נסיונית לאגירת פחמן דו חמצני מפלגת את הממשלה בגרמניה
תחנת כח פחמית בגרמניה
אחד הגורמים המרכזיים לתופעת ההתחממות הגלובלית הוא פליטת פחמן דו חמצני (co2) הנפלט מתחנות הכח הפחמיות בתהליך יצירת החשמל. תוכנית עידוד טכנולוגיה נסיונית לאגירה והטמנת פחמן דו חמצני – (Carbon dioxide capture and geological storage – CCS) מעוררת כעת סערה פוליטית בגרמניה בין הבית התחתון – הבונסטאג והבית העליון – הבונדסטראט. התוכנית עברה אישור בפראלמנט האירופאי אחרי 4 שנות מחקר ונמצא יישימה בתנאי שתיעשה בהסכמה ציבורית. הטכנולוגיה כוללת לכידת פליטות מאזורי תעשייה וייצור אנרגיה ושינוע התלכיד להטמנה באיזורים המתאימים לכך גיאולוגית. ההערכות מהתקנה האירופאית המאשרת את החלת התוכנית במדינות האיחוד שיבחרו באופציה שכזו, והערכת האיחוד היא שניתן להטמין 7 מיליון טונות פליטה עד 2020 ועד 160 מיליון עד 2030. תקנת האיחוד מדגישה שיישום טכנולוגיה שכזו אין בה להכשיר שימוש מוגבר בדלקים פוסליים לייצור אנרגיה, חום ותעשייה.
אולם, בגרמניה, החוק המקורי שאישר לחברות בפדרציה הגרמנית המעוניינות ליישם את טכנולוגית ההטמנה יצר סערה ציבורית כיוון שאף מחוז בפדרציה לא היה מעוניין להיות הראשון, הטכנולוגיה לא הייתה מוכרת. עקב כך הבונסטראט – בו אין לממשלתה של מרקל רוב – סירב לאשר את החוק החדש ומנע את כניסתו לתוקף. החוק שנחקק כ"חוק הסכמה" דורש את אישורו של הבית העליון ולהבדיל מ"חוק ההתנגדות" אינו יכול לעבור על ידי הצבעה נוספת בבונדסטאג. אך מה שנראה על הנייר כסערה פוליטית פנימית של גרמניה עשוי להסתבך עוד יותר. על המערכת הפוליטית בגרמניה – קרי הממשלה והבונדסרטאר למצוא פתרון, שכן אי יישומו של החוק הוא עבירה על תקנת האיחוד האירופאי וגרמניה עשויה למצוא את עצמה עומדת בפני הליכים של אי יישום תקנות אירופאיות.
חברת וואטנפאל א.ג. (Vattenfall AG), המפעילה את מתקן האנרגיה הפוסילי בבראנדנברג המפיק 3000 מגה וואט כבר השקיעה 1.5 מיליארד יורו בהקמת מתקן לקליטה והטמנה של פליטות וקיבלה את האישורים לכך וכן את תמיכת גרינפיס לאתר ההטמנה שנבחר בשיתוף עם הארגון. כעת, עתיד המתקן שאמור להיות פעיל כבר בשנת 2015 אינו ברור והחברה החלה להפעיל אף היא לחצים על המערכת הפוליטית אל מנת לאשר את החוק.