19 בתי חולים ברחבי ישראל המוציאים מדי שנה כ-290 מיליון ש"ח על אנרגיה אמורים לעבור תהליך התייעלות. מטרת התכנית לצמצם את צריכת האנרגיה באותם בתי חולים בהיקף של עשרות מיליוני שקלים.
משרד הבריאות פרסם מכרז לביצוע תהליכי התייעלות אנרגטית בבתי החולים
משרד הבריאות פרסם בסוף השבוע מכרז ראשון מסוגו לביצוע תהליכי התייעלות אנרגטית ב-19 בתי חולים ברחבי ישראל. בתי החולים בתכנית מוציאים מדי שנה כ-290 מיליון ש"ח על אנרגיה. מטרת התכנית לצמצם את צריכת האנרגיה באותם בתי חולים בהיקף של עשרות מיליוני שקלים.
המכרז שפורסם ילווה על-ידי משרד התשתיות יפעל במודל ESCO, ועל-פיו הגוף שמבצע את ההתייעלות יישא בעלויות ההתייעלות, ויקצור את רווחיו באמצעות החיסכון שייצר במהלך השנים הקרובות. הגוף המבצע יהיה זכאי ל-80% מהתמורה, כאשר 20% הנותרים ישארו ברשות בתי החולים. במסגרת תכנית ההתייעלות יוחלפו גופי התאורה, המזגנים, מערכות המים.
תכנית ההתייעלות תכלול את בתי החולים שבבעלות המדינה: וולפסון, פוריה, רמב"ם, שיבא, ברזילי, איכילוב, אסף הרופא, בני ציון, הלל יפה ובית החולים זיו, וכן את בתי החולים של הכללית: בלינסון, כרמל בחיפה, גולדה-השרון, קפלן, סורוקה, העמק, מאיר ובית החולים שניידר.
תוכנית ההתייעלות תמשך לאורך כ-17 שנים, כולל זמן העבודה והשינויים האמורים להתבצע במבנים. בתי החולים חולקו לשלושה צברים, שניים כוללים את בתי החולים שבבעלות המדינה, והצבר השלישי כולל את בתי החולים של קופת חולים כללית.
הדרישות שקובע משרד הבריאות לגופים שיגשו לתכנית, כוללים דרישה לניסיון של 8 שנים לפחות, בתקופה הקודמת להצגת הבקשה בהתקנות בתחום ההתייעלות האנרגטית וכן הוכחה על תפעול המערכת לאורך תקופה של 3 שנים לפחות. כמו כן על הגוף המבקש להוכיח ידע קודם בעבודה עם בתי חולים.