מגמה ירוקה בענף המלונאות. בפברואר 2009 הוחלט ע"י הגופים המובילים במשק האירוח והתיירות לנקוט בצעדים להורדת כמות המזהמים הנפלטים לסביבה. בנוסף, קיימים מלונות ברחבי העולם אשר הצטרפו לדירוג "המפתח הירוק". מגמה בענף המלונאות.
תקנים חדשים מעודדים חסכון והורדת כמות פליטת מזהמים במלונות
ענף האירוח מתקדם לכיוון יצירת תקנים אחידים של חישובי פליטת גזי חממה. רשתות גדולות בתחום המלונאות התאחדו יחדיו על מנת לגבש שורה של צעדים המיועדים לצמצם את פליטת גזי חממה בענף האירוח. בין הרשתות ניתן למצוא את רשת הילטון, הייאט, אינטרקונטיננטל, מאריוט, MGM ומובנפיק. הקבוצה החדשה, יחד עם ארגון התיירות הבינלאומי (ITP) והמועצה העולמית לנסיעות ותיירות (WTTC) החליטו על תקן משולב, לפיו תקבע רמת הזיהום של מלון. התוכנית מציעה מערכת כלים מקוונת להערכת צריכת האנרגיה של המלון, מציאת מקורות אנרגיה חלופיים ושיפור ניהול האנרגיה.
בפברואר 2009 הוחלט ע"י הגופים המובילים במשק האירוח והתיירות לנקוט בצעדים להורדת כמות המזהמים הנפלטים לסביבה. הארגון העולמי לנסיעות ותיירות לקח על עצמו לאחד את הגופים ולקבוע תקן ראשון ומחייב בתחום. האיגוד הבינלאומי בשיתוף עם מומחים מאוניברסיטת קיימברידג', מנהלים באגודה לאיכות הסביבה ו-30 גופים מתחום התיירות והאירוח שקדו על דו"ח מקיף בנושא. דו"ח זה אומץ עד כה בידי 40 מנהלים בכירים במשק. הדו"ח שזכה לחסות הנסיך צ'ארלס מבריטניה, מודיע על כוונת הגופים לעמוד ביעד של הפחתת פליטת המזהמים ב-50% עד שנת 2035.
בנוסף, קיימים מלונות ברחבי העולם אשר הצטרפו לדירוג "המפתח הירוק". דירוג זה מקיף מלונות ומתקני אירוח בארה"ב, קנדה ו-15 מדינות נוספות באירופה. דירוג זה מוענק למלונות ובתי הארחה אשר חסכוניים ב-25% יותר מבניינים דומים בצריכת החשמל והמים. ענף התיירות האקולוגי עומד בפני תפנית, בעיקר לאור העובדה שגופים גדולים בחרו לקחת תחת חסותם את הטיפול וניהול התקן.