החוק להסדרת הטיפול באריזות, קובע הסדרים לעניין ייצור אריזות וטיפול בפסולת אריזות. לשם קיום חובותיהם מחויבים היצרנים והיבואנים להתקשר עם גוף מוכר שמטרתו היחידה היא לקיים את חובות היצרנים והיבואנים ע"פ החוק.
המשרד להגנת הסביבה הכיר בחברת ת.מ.י.ר כ"גוף מוכר" לאיסוף ומחזור האריזות בישראל
המשרד להגנת הסביבה הכיר אתמול (יום ג') בחברת ת.מ.י.ר. מחזור יצרנים בישראל בע"מ (חל"צ), כגוף האחראי לקיום חובות יצרנים או יבואנים על פי החוק להסדרת הטיפול באריזות.
החוק להסדרת הטיפול באריזות קובע הסדרים לעניין ייצור אריזות וטיפול בפסולת אריזות. הסדרים אלה נועדו לצמצם את כמות פסולת האריזות, למנוע את הטמנתה ולעודד מחזור. במסגרת חוק זה, הטיל המשרד להגנת הסביבה באופן תקדימי, על היבואנים והיצרנים של מוצרים ארוזים, אחריות מורחבת הכוללת את החובה לבצע מיחזור של פסולת האריזות לפי היעדים של הדירקטיבה האירופית. בנוסף, קובע החוק, כי הרשויות המקומיות וגופים אחרים האחראים לפינוי פסולת, יקבעו הסדרים להפרדת, איסוף ופינוי של פסולת האריזות בתחומן.
המשרד העביר לרשויות המקומיות מסמך המפרט את הסדרי ההפרדה הנדרשים לפי החוק, ליישומו, ביניהם:הפרדה במקור לשני זרמים או יותר בבתי התושבים וכן מכלי אצירה לזרמי פסולת יעודים (פלסטיק, נייר, קרטון ועוד).
יש להדגיש, כי לשם קיום חובותיהם מחויבים היצרנים והיבואנים להתקשר עם גוף מוכר שמטרתו היחידה היא לקיים את חובות היצרנים והיבואנים לפי חוק האריזות, כלומר לאסוף ולמחזר את פסולת האריזות לה הם אחראים. עוד נקבע, כי על הגוף המוכר להתקשר עם כל יצרן ויבואן הפונה אליו וכן עם כל הרשויות המקומיות לצורך יישום הסדרי ההפרדה לפסולת האריזות אותם קבעה.
השר להגנת להגנת הסביבה, גלעד ארדן: "חוק האריזות ומהפכת המיחזור נמצאים בראש סדר העדיפויות של המשרד. הכרה בת.מ.י.ר כגוף המוכר תאפשר להתחיל וליישם את החוק. אני מצפה מהיצרנים והיבואנים ומהרשויות המקומיות לפעול מייד בשיתוף פעולה עם ת.מ.י.ר ולאפשר לו להתחיל לבצע את מחזור האריזות בישראל."