משרד התשתיות הלאומיות גיבש תקנות חדשות, הקובעות את ההספק החשמלי המרבי למקלטי טלוויזיה. התקנות ייכנסו לתוקפן בתחילת השנה הבאה.
החל מהיום: הטלוויזיות שייובאו לישראל יהיו חסכוניות יותר
מתחילת שנת 2012 מובטח לכל קונה טלוויזיה כי המכשיר אותו הוא רוכש יהיה יעיל וחסכוני יותר, זאת לאחר שיכנסו לתוקפן תקנות המבטיחות כי הטלוויזיות הנמכרות בישראל יהיו חסכוניות בחשמל.
התקנות קובעות את ההספק החשמלי המרבי למקלטי טלוויזיה וגובשו במשרד התשתיות הלאומיות במסגרת יישום החלטת הממשלה לצמצם את צריכת החשמל בארץ בשיעור של כ-20% עד שנת 2020. התקנות אוסרות על יבוא, מכירה, שיווק או ייצור לשימוש בארץ של מקלט טלוויזיה אלא אם ההספק החשמלי שלו אינו עולה על ההספק החשמלי המרבי המפורט. (הספק מרבי של מסך טלוויזיה הינו ההספק החשמלי המחושב על בסיס הנוסחה שבתקנות כפונקציה משטח המסך).
התקנות קובעות כי החל מה-1.9.2011 לא ניתן יהיה לייבא לארץ טלוויזיות שאינן עומדות בקריטריונים ואת המלאי הקיים יחויבו החנויות למכור עד 31.12.2011, כך שהחל מה-1.1.2012 יהיו בחנויות רק טלוויזיות חסכוניות.
במשרד התשתיות הלאומיות מעריכים כי הצריכה החשמלית השנתית של מקלטי טלוויזיה עומדת כיום על כמיליארד קוט"ש לשנה, וללא יישום התקנות צפויה להגיע לכ-2 מיליארד קוט"ש לשנה עד שנת 2020. יישום התקנות צפוי להוביל לחסכון בצריכת החשמל של כ-1.2 מיליארד קוט"ש בשנת 2020, לאחר שמיום כניסת התקנות לתוקף ועד שנת 2020 צפוי המשק לחסוך כ-6.2 מיליארד קוט"ש.
במשרד התשתיות הלאומיות ממליצים לציבור לבדוק לפני רכישת הטלוויזיה בחנות, בקטלוגים של היצרן, מהו ההספק של מקלט הטלוויזיה. בעתיד יערוך מכון התקנים הישראלי מדידת ההספק בארץ כנדרש בתקנות אלו ועל בסיס זה יוקם מאגר נתונים שיפורסם באתר האינטרנט של המשרד (בדומה למאגר הקיים היום לגבי המקררים והמזגנים).
תקנות היעילות האנרגטית לגבי הטלוויזיות מתווספות לצעדים נוספים אותם מקדם המשרד בתחום ההתייעלות האנרגטית ביניהם: תקנות לאיסור יבוא נורות ליבון מעל 60 וואט הקובעות גם קריטריונים של יעילות מינימאלית, ללא קשר להספק הנורה, עבור נורות פלוארסנטיות. תקנות הקובעות קריטריונים להספק חשמלי מרבי המותר במכשירים חשמליים הנמצאים במצב המתנה (סטנד ביי), המבטיחות חסכון ויעילות בניצול ובשימוש באנרגיה. וכמובן התוכנית הלאומית להתייעלות אנרגטית, אותה גיבש המשרד אשר תאפשר את יישום החלטת ממשלת ישראל אשר קבעה יעדים ברורים, במטרה להגיע לצמצום של 20% בצריכת החשמל עד שנת 2020. התוכנית מבוססת על ניתוח טכנולוגי וכלכלי מעמיק של פוטנציאל החיסכון הריאלי ויישומו בכל מגזר ומגזר במשק. בנוסף, מוצעים בתוכנית הפעולות והאמצעים הנדרשים להשגת חיסכון זה.