חברת First Solar הודיעה השבוע כי קבעה שיא עולמי חדש ביעילותם של תאים סולאריים בטכנולוגית CdTe (קדמיום טלוריד), כשהגיעה ל-17.3 אחוזי יעילות בתא הסולארי שנבדק. תא שעבר את הניסויים הורכב באמצעות ציוד ותהליכי ייצור מסחריים רגילים.
יעילות שיא חדשה לתאים סולאריים בטכנולוגית קדמיום-טלוריד
תהליך הניסויים שערכו ב-First Solar לתא הסולארי המיוצר בטכנולוגיית CdTe – צילום: Business Wire
חברת First Solar הודיעה השבוע כי קבעה שיא עולמי חדש ביעילותם של תאים סולאריים בטכנולוגית CdTe (קדמיום טלוריד), כשהגיעה ל-17.3 אחוזי יעילות בתא הסולארי שנבדק. התא שעבר את הניסויים הורכב באמצעות ציוד ותהליכי ייצור מסחריים רגילים. תוצאות הבדיקות אוששו על-ידי המעבדה הלאומית של משרד האנרגיה האמריקאי (NREL), והן מהוות שיפור משמעותי ביחס לשיא הקדם שנקבע כבר בשנת 2001 ועמד על 16.7 אחוזים.
"מדובר באבן דרך משמעותית הממחישה את הפוטנציאל של טכנולוגיית ה-thin film שלנו", אומר דייב איגלשאם, המדען הראשי של החברה. "זינוק זה במו"פ מהווה אישוש למפת הדרכים עבור ייצור המודולים שלנו והוא יכייל מחדש את ציפיות התעשייה עבור פוטנציאל היעילות לטווח הרחוק של טכנולוגיית CdTe".
"הישג זה הוא תוצאה ישירה של השקעה גבוהה במו"פ, והמחויבות שלנו לשיפורים", מציין רוב ג'ילט – מנכ"ל FIRST SOLAR, "החדשנות בחברה באה לידי ביטוי הן בטכנולוגיית המודולים והן באיזון שנוצר על-ידי הנדסת המערכות, שדוחפות אותנו לכיוון הגריד פאריטי".
היעילות הממוצעת של מודולי First Solar שיוצרו ברבעון הראשון של 2011 היתה 11.7 אחוזים, עליה מ-11.1 אחוזים בשנה שעברה. מפת הדרכים של יעילות מודולי החברה מציבה מטרה של הגעה ל-13.5-14.5 אחוזים עד לסיומה של שנת 2014.
החברה עושה שימוש בתהליך ייצור, המבצע טרנספורמציה של שכבת זכוכית למודול סולארי מלא בפחות משעתיים וחצי. התהליך המהיר תורם לזמן ההחזר על ההשקעה במודולי החברה, כמו גם לטביעת הרגל הפחמנית של המוצרים. ל-First Solar גם שיטת מחזור מוצרים ייחודית, שבה כל צרכן המעוניין להפטר ממודולי החברה רשאי לבקש איסוף של החלקים, הנעשה ללא עלות נוספת. בתום האיסוף המודול עובר תהליך בו ממוחזרים 90% מהחומרים והופכים שמישים עבור המוצרים חדשים.