למערכת תשתיות נודע כי חברת ערבה פאוור צפויה להודיע על חיבורו של השדה הסולארי בקטורה לרשת החשמל עד למחצית חודש אוגוסט. השדה הממוקם בשטחו של קיבוץ קטורה, משתרע על פני 80 דונמים וצפוי ליצר חשמל ירוק בהיקף של 4.95 מגהוואט. בנייתו של השדה החלה לפני כ-7 חודשים, והוא מורכב מ-18,500 פאנלים פוטו-וולטאיים
בלעדי: השדה הסולארי בקטורה יתחבר לרשת החשמל עד למחצית חודש אוגוסט
השדה הסולארי בקטורה – צילום: ערבה פאוואר
למערכת תשתיות נודע כי חברת ערבה פאוואר צפויה להודיע על חיבורו של השדה הסולארי בקטורה לרשת החשמל עד למחצית חודש אוגוסט. השדה הממוקם בשטחו של קיבוץ קטורה, משתרע על פני 80 דונמים וצפוי ליצר חשמל ירוק בהיקף של 4.95 מגהוואט. בנייתו של השדה החלה לפני כ-7 חודשים, והוא מורכב מ-18,500 פאנלים פוטו-וולטאיים, המייצרים יחדיו כתשעה מיליוני קו"ש לשנה. במהלך 20 השנים הקרובות עתיד השדה לחסוך הפקה של כ-125,000 טון-מטרי של דו-תחמוצת פחמן מזהם. קבלן הפרויקט הוא סימנס ישראל, וההכנסות המשוערות מייצור חשמל בשדה עומדות על כ-12.5 מיליון שקל בשנה למשך 20 שנה. עלותו של השדה הסתכמה ב-100 מיליון ש"ח בקירוב ומרבית מימונו ניתן על ידי בנק הפועלים.
לפני כחודש דחתה ועדת הערר של מינהל התכנון במחוז דרום את עתירת חברת SBY נגד הועדה המקומית לתכנון ובניה בחבל אילות, חברת קטורה סאן (ערבה פאוואר) ורשות החשמל בטענה לאי חוקיות התירי הבנייה של השדה הסולארי בקטורה, ובכך למעשה הוסר המכשול האחרון בפני חיבורו של השדה לרשת החשמל.
ג'ון כהן – מנכ"ל ערבה פאוואר: "אנחנו החלטנו לפעול כדי להקים את המערכת הקרקעית הראשונה בישראל. זה דרש מחיר, לקח זמן ומאמץ רב, אבל אני מקווה שכבר עברנו את הדרך והגענו למטרה. אני מאמין כי עד למחצית חודש אוגוסט נתחבר למערכת החשמל, ונוכל לברך על המוגמר".
ערבה פאוואר קיבלה בשורה משמחת נוספת השבוע, כשהתבשרה כי 7 פרויקטים בהם היא מעורבת קיבלו רישיונות מותנים להקמת מתקנים פוטו-וולטאים בגודל בינוני. הרשיונות ניתנו עבור הפרויקטים בכרם-שלום, גרופית, אליפז, שובל, יטבטה, מושב פטיש ומושב ארז. הרישיונות המותנים הם בהספק כולל של 43 מגה-וואט. ג'ון כהן מקווה כי בקרוב תאשר רשות החשמל מספר רישיונות למתקנים פוטו-וולטאים נוספים בהן מעורבת ערבה פאוואר, בהיקף דומה לזה שאושר השבוע.