השר גלעד ארדן נאם הבוקר במסגרת תערוכת קלינטק 2011, והתייחס גם למשבר הסולארי. בדבריו ציין כי קשה לו להאמין שהממשלה תצליח לשחרר את המכסות הסולאריות.
השר גלעד ארדן בכנס קלינטק 2011: "קשה לי להאמין שנצליח לשחרר את המכסות לאנרגיות המתחדשות"
השר להגנת הסביבה – גלעד ארדן. צילום: גונן גלין
השר גלעד ארדן נאם הבוקר במסגרת תערוכת קלינטק 2011 והתייחס בפתיחת דבריו לשיתוף הפעולה של משרדו עם משרד התשתיות בראשות השר עוזי לנדאו, וציין את חשיבותו של שיתוף פעולה זה לחיזוק הדימוי הישראלי בתחום החדשנות והמובילות הטכנולוגית כמו גם בתחומי האנרגיות המתחדשות והקלינטק בכלל.
"הנושא הסביבתי הפך להיות אחד המרכזיים ביותר על סדר יומם של מנהיגי העולם, גם בגלל תופעת ההתחממות הגלובאלית, וההבנה ששינויי האקלים עלולים לפגוע אנושות בחלק ממדינות העולם, ובכלכלה של חלקים נכבדים מהעולם", ציין השר ארדן.
"כל כלכלן יודע לזהות היום את ההצטרפות של ענקיות כמו ברזיל,הודו וסין לתהליך המודרניזציה ועליית רמת החיים בהן. וניתן לזהות את העלייה ברמת החיים עם העלייה בביקושי האנרגיה, לייצור חשמל ולצרכי תחבורה. בתוך עשור או שניים למעלה משלושה מיליארד בני-אדם יחיו בדפוסי צריכה מערביים, ומדינות שלא תסגלנה לעצמן שימוש מושכל הרבה יותר במשאבי הטבע יצטרכו להתמודד עם משברים קשים", הוסיף השר ארדן.
"חלק מעליות המחירים הן תוצר של גל ביקושים עולמי, ולאו דווקא ממשלת ישראל, וכשסין, לדוגמא, מטילה מגבלות על ייצוא של 14 מתכות ומינרלים, חלקן מהוות חומרי גלם שאנחנו זקוקים להן, אז ניתן להרגיש את זה גם בכיס שלנו", ציין ארדן.
בהמשך נאומו התייחס השר לנושא המחזור וציין את החשיבות שכל משאב טבע הנכנס למערכת היצור ימצא עצמו לפחות פעם נוספת בשימוש בתוך הכלכלה והתעשיה הישראלית. "אנחנו חייבים להשכיל ולהפוך את הפסולת שלנו ממפגע סביבתי למשאב כלכלי".
"גם בתעשייה מסתכלים מראש באיזה חומרים משתמשים, איך מפחיתים את כמות הזיהום שאיתו משתמשים. זה מה שאנחנו מנסים לעשות בתחום הפסולת במדינת ישראל. כך הפסולת הביתית, כמו גם הפסולת האלקטרונית וכך כל פסולת שיוצרת שני פחים, דבר שימקסם את השימוש בפסולת הזאת כמשאב כלכלי, ואז כל זה ילך לתהליכי קומפוסציה וחלוקה לישראל או חלוקה של אנרגיה, חשמל, בתהליכים של ביו-גז שהוא תהליך נקי יותר מרוב תהליכי ייצור החשמל הקונבנציונאליים", דברי ארדן.
השר ארדן גם התייחס לעיכוב באישור המכסות לחברות הסולאריות: "קשה לי להאמין שנצליח לשחרר את המכסות לאנרגיות המתחדשות, מתוכם יש גם 210 מגה וואט לטובת הקמת תחנות כוח לייצור חשמל מפסולת וגם מביו-מסה, אבל כפי שהתחלתי ותיארתי, במקום שאותה פסולת תיטמן באדמה ותייצר מפגעים סביבתיים, יש כר עצום לטכנולוגיות ישראליות ולפיתוחים ישראליים".