הממשלה דנה היום (א') בחידוש ההקצאה לרכישת חשמל ממערכות סולאריות, על-פי המתווה שגיבש הפרופסור יוג'ין קנדל, היועץ הכלכלי לרוה"מ. בתום ישיבת הממשלה לא התקבלה כל החלטה הנוגעת לגודל ההקצאה ואופן חלוקתה בין המערכות השונות.
שוב: הממשלה החליטה לא להחליט בנושא הסולארי
הממשלה דנה היום (א') בחידוש ההקצאה לרכישת חשמל ממערכות סולאריות, על-פי המתווה שגיבש הפרופסור יוג'ין קנדל, היועץ הכלכלי לרוה"מ. בתום ישיבת הממשלה לא התקבלה כל החלטה הנוגעת לגודל ההקצאה ואופן חלוקתה בין המערכות השונות (ביתי, מסחרי ומערכות גדולות), והנושא נדחה לישיבתה הבאה של הממשלה בשבוע הבא.
בעקבות החלטת רוה"מ לדחות את ההצבעה אמר שר התשתיות הלאומיות, הד"ר עוזי לנדאו בצאתו מישיבת הממשלה: "ממשלת ישראל שוב בוחרת לדחות החלטות ובכך משדרת חוסר וודאות ובעיקר חוסר יכולת להכריע. על השולחן מונחת החלטה אשר החלה את דרכה לפני למעלה מ-10 חודשים ואושרה באפריל האחרון על ידי וועדת השרים לאנרגיות מתחדשות, אשר בראשה עומד ראש ממשלת ישראל. כבר משפורסם מסמך המדיניות של משרד התשתיות הלאומיות ולאחר שבעקבותיו נתקבלו ההחלטות בנושא, היה ידוע כי ההגנה על הסביבה באה לצד עלות. ככה אי אפשר לעבוד. גרירת הרגליים והזגזוג יובילו לשיתוק תחום האנרגיות המתחדשות בישראל".
בעוד שבארה"ב,בגרמניה ובאיטליה הממשל מתווה ,קובע מדיניות ומנהל את משק האנרגיה ,אצלנו הרגולטור איננו ממלא את תפקידו הטבעי.
חוסר הודאות והזיגזוג אינם מועילים לא למדינה ולא לייזמים..חייבים אופק ברור לפחות כמו תוכנית חומש ראויה.