תשתיות אנרגיה
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • עמוד הבית
  • צור קשר
דעה: אחריות אינה תעודת ביטוח – חשיבות האחריות על תפוקת הפאנלים
מערכת תשתיות 27 ביוני 2011 9:46 4 תגובות

רפי קירשנבוים – מנכ"ל E.T. Solar מסביר במאמר דעה על חשיבותה של אחריות הכוללת גם פוליסה על תפוקת הפאנלים הסולאריים

Print Friendly, PDF & Email
דעה: אחריות אינה תעודת ביטוח – חשיבות האחריות על תפוקת הפאנלים

דעה: אחריות אינה תעודת ביטוח – חשיבות הפוליסה על תפוקת הפאנלים

מאת: רפי קירשנבוים

התחום הסולארי נראה לרבים כהשקעה חסרת סיכון לכאורה, הנושאת תשואה נאה לאורך שנים. אולם יש לזכור כי תחום זה נמצא עדיין בחיתוליו במונחי תוחלת החיים המצופה מהפרויקטים. מדובר בפרויקטים האמורים לספק חשמל במשך 20 עד 25 שנים, בעוד שלחברות המייצרות את הרכיבים השונים המשמשים כיום במערכות, אין עדיין ניסיון או סטטיסטיקה מצטברת על ההצלחה ותפוקת המערכות לאחר 12 או 15 שנים. כל שיש לנו הן תחזיות והערכות מלאות אופטימיות לעתיד, המבוססות על חישובים תיאורטיים, ניסויי הדמיה ותוצאות מהשטח בטכנולוגיות דומות.

כמו כל השקעה, גם פרויקט סולארי נושא עימו לצד הסיכוי לרווח גם סכנה לשחיקת הרווח, אובדן חלק מההשקעה או חלילה את כולה. חקלאים המקימים במושב מערכת סולאריות שלא מבוטחות כראוי, יכולים לאבד את כספם מתוך הבלבול בין "אחריות" ל"ביטוח" ומשאירים את השקעתם חשופה ליד הגורל.

פרויקט סולארי פגיע באופיו לאינספור איומים וסכנות: ירידה בתפוקת החשמל, שינויים סביבתיים שפוגעים בתפקוד המערכות, צורך להזיז את המערכת מסיבות כלשהן, פגיעה בתשתית בשל רעידת אדמה או גניבות ותרחישים רבים אחרים שאת חלקם מטבע הדברים כלל לא ניתן לחזות מראש.

בעוד שרוב המערכות מבוטחות נגד גניבות ופגעי טבע, רק מעטים יודעים כי ניתן לקבל ביטוח גם על תפוקת הפאנלים הסולאריים. לכאורה, הדבר אינו דרוש מכיוון שיצרן הפאנלים מעניק אחריות ל-25 שנה, אולם גם אחריות מטעם יצרן בינלאומי או מפיץ ישראלי אינה מספקת, גדול ומכובד ככל שיהיה. התחום הסולארי עובר שינויים דרמטיים כמו כל תחום האנרגיה והכלכלה העולמית. חברה מצליחה ורווחית היום יכולה להסגר בעוד מספר שנים או לסגור את האפיק הסולארי ולהתמקד בתחומים אחרים שהיא תמצא לנכון. האחריות עלולה במקרה כזה להישאר ללא "אבא". במקרה כזה גם מפיץ ישראלי שנתן אחריות, לא יוכל עמוד בסכומי האחריות למקרה של תקלה משמעותית, ללא הגב של היצרן הבינלאומי.

הפתרון היחיד שחייב להיות דרישה בסיסית בכל פרויקט סולארי הוא ביטוח לא רק על גניבות ופגעי טבע, אלא גם על האחריות לתפוקת הפאנלים החזויה.

יש חשיבות רבה לבדיקת הפוליסה על התפוקה. ביטוח אמיתי בתחום הסולארי צריך לכסות את מלוא הנזק או הירידה בתפוקת הפאנלים ולא רק חלק מהנזק, כי די בהשתתפות העצמית, המגיעה בחלק מהפוליסות ל-25%, כדי להעלים או לשחוק את הרווחיות. בנוסף יש לוודא שהביטוח ממשיך לפעול לאורך כל הפרויקט גם אם ספקית הפאנלים מפסיקה לשלם את הפרמיה מכל סיבה שהיא, אחרת נגלה שהביטוח לא יהיה זמין בדיוק כשצריך אותו.

הכותב הוא מנכ"ל אי.טי סולאר ישראל

Print Friendly, PDF & Email
E.T solar אחריות פאנלים סולאריים אנרגיה סולארית דעות רפי קירשנבוים

מערכת תשתיות |להציג את כל הפוסטים של מערכת תשתיות

מערכת תשתיות הוקמה בשנת 2008 ופועלת לקידום התעשייה הישראלית ומכילה חוקרים וכותבים מהשורה הראשונה בענפי הקיימות, הנדל"ן, האנרגיה והסביבה.

« פוסט קודם
פוסט הבא »

4 תגובות

  1. א' מירושלים הגב 27 ביוני 2011 בשעה 15:20

    דברים כדורבנות!

  2. אורן הגב 27 ביוני 2011 בשעה 16:46

    צודק- התקנתי לפני כשנה וחצי- החברה שהתקינה אצלי נתנה לי אחריות יצרן 12 שנים וגם אחריות תפוקה ל 26 שנים. הקולטים עובדים בצורה פנטסטית.

  3. צחי הכהן מלר הגב 29 ביוני 2011 בשעה 7:33

    חברת ET Solar היתה מהראשונות שהאריכו את האחריות על המוצר, תקינות הפאנל עצמו, ל 10 שנים, להבדיל מרובו הכמעט מוחלט של יצרני הפאנלים הסינים האחרים.

  4. אורן הגב 29 ביוני 2011 בשעה 19:57

    רק חבל שמדובר במוצר סיני.

השארת תגובה

ביטול

הכשרת מתקינים סולאריים

קורס חדש לתחזוקת מערכות סולאריות. בנו מחלקות חדשות! יש עתיד ארוך טווח.

הקשיבו לבוגרי מכללת תשתיות

קורס יזמים ומפקחים סולאריים

איתור עסק/שרות
חפשו עסק :
אזור החיפוש
חיפוש ברדיוס 20 קילומטרים
רישום למערכת מידע של תשתיות
ארכיון תשתיות – מגזינים
  • מגזין 001 ספטמבר 2010
  • מגזין 002 אוקטובר 2010
  • מגזין 003 נובמבר-דצמבר 2010
  • מגזין 004 ינואר-פברואר 2011
  • מגזין 005 מרץ-אפריל 2011
  • מגזין 006 מאי-יוני 2011
  • מגזין 007 יולי-אוגוסט 2011
  • מגזין 008 ספטמבר-אוקטובר 2011
  • מגזין 009 נובמבר דצמבר 2011
  • מגזין 10 ינואר-פברואר 2012
  • מגזין 11 מרץ-אפריל 2012
  • מגזין 12 מאי-יוני 2012
  • מגזין 13 יולי-אוגוסט 2012
  • מגזין 14 ספטמבר אוקטובר 2012
  • מגזין 15 מהדורה מיוחדת לכנס אילת אילות
  • מגזין 16 יולי אוגוסט 2013
  • מגזין תשתיות 17 דצמבר 2013
  • מגזין 18 אפריל מאי 2014
  • מגזין 19 יולי-אוגוסט 2014
  • מגזין 20 דצמבר 2014
כל הזכויות שמורות לתשתיות מדיה ויזמות סביבתית בע"מ מייסודו של ארנון מעוז
גלילה לראש העמוד