ראיון עם מנהל הפיתוח העסקי בחברת Singyes Solar Technologies הסינית עוסקת באינטגרציית של מערכות אנרגיה מתחדשת בבניינים, והשגת פתרונות כלכליים לבניינים ירוקים
השכונה הסולארית הסינית בדרך לישראל
מימין לשמאל – ריבה זהנג, טרנס ליו – צילום: ארנון מעוז
חברת Singyes Solar Technologies הסינית עוסקת באינטגרציית של מערכות אנרגיה מתחדשת בבניינים, והשגת פתרונות כלכליים לבניינים ירוקים. ל-Singyes חברות-בת רבות בסין ובחו"ל, והיא מתמחה בתכנון, הייצור, ההרכבה וההפעלה של מסכי קיר פוטו-וולטאים או מערכות סולאריות משולבות בבניין (BIPV – Building Integrated Photovoltaics). החברה גם מפתחת מוצרים סולאריים נוספים, כגון מודולים פוטו-וולטאים, קולטים סולאריים, משאבות חום הפועלות על בסיס אוויר ומערכות מיזוג סולאריות מתקדמות. על-מנת לשמר את החדשנות של מוצריה החברה גם מפעילה מרכז מו"פ, העובד בשיתוף פעולה עם אוניברסיטאות ומכוני מחקר בעולם ובסין. החברה מיוצגת בישראל על ידי אילן אהרון.
טרנס ליו – מנהל הפיתוח העסקי של Singyes הגיע לאחרונה לארץ מתוך מטרה לפתוח בישראל נציגות, ולהרחיב את הפעילות של החברה בשלושת תחומים עיקריים: מערכות BIPV, בתים סולאריים ומערכות מיזוג סולאריות. בראיון שקיימנו עמו מספר ליו על החברה ופעילותה הגלובאלית.
"בתחום ה-BIPV החברה שלנו היא המובילה בסין, והייתה הראשונה לבנות בנין משולב עם מערכת פוטו-וולטאית במדינה. גם מחוץ לסין השלמנו עד עכשיו יותר מ-70 פרויקטים, כך שיש לנו ניסיון בינלאומי. כעת אנחנו בוחנים את האפשרויות לפתח פרויקטים בישראל", מספר ליו.
"השוק העיקרי שלנו מבחינת מערכות ה-BIPV הוא בנייני משרדים ובניינים מסחריים. מרבית החשמל שמיוצר באמצעות המערכת מיועד לצרכי הבניין, אך בהתקנות מסוימות, כמו ההתקנה הגדולה ביותר שביצענו של 480 קילו-וואט המיועדת רק לצרכי התאורה של הבניין, יש לנו עודפים אותם אנחנו מעבירים לגריד", מוסיף ליו.
התחום השני בו החברה מתמחה היא בניית בתים סולאריים. הבתים נמכרים במלואם, כאשר הקירות והתשתית הסולארית שבהם מיוצרים כיחידה אחת, שלאחר בנייתם ניתן לגור או לעבוד בהם. החומרים מהם מורכב הבית מחזיקים כ-50 שנה ללא כל בעיה. "היתרון הראשי שבבית זה הוא כמובן יכולתו לספק את צרכי החשמל של הבית, כמו גם את המים החמים", מסביר ליו, "אך יש עוד מספר יתרונות כמו היכולת להתקין ולבנות אותו בזריזות – הוא דורש 5 עובדים למשך 15 יום בלבד לצורך השלמתו. הבתים הם אידיאלים כיחידות נופש או צימרים, ואפשר גם להתייחס אליהם כאל בתי העתיד – קומפקטיים, קלים לבניה והתקנה וידידותיים לסביבה".
טכנולוגיה נוספת שמפתחת Singyes היא מערכות מיזוג אוויר סולאריות. "מערכת מיזוג האוויר הסולארית עושה שימוש ברעיון של החלפת חום, על-ידי המרת האנרגיה של המים החמים הזורמים בצנרת הבית לצורך ייצור אוויר קר או חם בהתאם לעונה", מסביר ליו. "המערכת כולה מספקת אוויר קר,חם כמו גם מים חמים והמערכת הסולארית הפנימית עוזרת בהוצאת האוויר הקר. אמנם המערכת עושה גם שימוש בחשמל חיצוני לצורך הפעלת המצננים, אך בשורה התחתונה המערכת חוסכת כשני שלישים מצריכת החשמל של מערכת רגילה בעלת הספק זהה, והיא הופכת את ההחזר על ההשקעה למהיר מאוד. כמובן שהדבר תלוי באקלים החיצוני, גודל המבנה בו הותקנה המערכת ועוד אלמנטים, אך ההחזר על ההשקעה נע בין 3 ל-5 שנים. הצרכנים האידיאליים של מערכת זו הם בניינים מסחריים דוגמת מלונות בני 2-3 קומות, או בנייני משרדים".
ליו גם מציין כי כבר עכשיו יש התעניינות במערכת המיזוג, מצד אחד המלונות באילת, המעוניין להשתמש במערכת לצרכי מיזוג וקירור בחודשי הקיץ, וחימום הבריכה בחודשי החורף.