"שיתוף הפעולה המדעי והמחקרי בין גרמניה וישראל הוא עמוד תווך של היחסים בין שתי המדינות, והגברת העניין של דורות צעירים של מדענים בשת"פ זה יביא להמשך פיתוחה של חדשנות". כך אמרה שרת החינוך והמדע של גרמניה, פרופסור ד"ר אנט שאוואן (Professor Dr. Annette Schavan), במסגרת ביקור רשמי בישראל. השרה סיירה אמש (יום ד', 15.6.11) בתערוכת טכנולוגיה 2011 כאורחת כבוד של אמיר תמרי, מנכ"ל מרכז הירידים והקונגרסים בישראל.
שרת החינוך והמדע של גרמניה: "שיתוף הפעולה המדעי והמחקרי בין גרמניה וישראל הוא עמוד התווך של היחסים בין המדינות"
"שיתוף הפעולה המדעי והמחקרי בין גרמניה וישראל הוא עמוד תווך של היחסים בין שתי המדינות, והגברת העניין של דורות צעירים של מדענים בשת"פ זה יביא להמשך פיתוחה של חדשנות". כך אמרה שרת החינוך והמדע של גרמניה, פרופסור ד"ר אנט שאוואן, שבמסגרת ביקורה הרשמי בישראל, סיירה אמש (יום ד', 15.6.11) בתערוכת טכנולוגיה 2011 כאורחת כבוד של אמיר תמרי, מנכ"ל מרכז הירידים והקונגרסים בישראל.
השרה מכהנת בתפקידה מזה חמש שנים ומדי שנה מגיעה לישראל פעמיים, כדי להוביל אישית את הפעילות המחקרית המשותפת בין הארצות. היא ביקרה בתערוכה כחלק מהשתתפותה של גרמניה בתערוכת טכנולוגיה 2011 ( לגרמנים ביתן רשמי בתערוכה, בחסות משרד הכלכלה והטכנולוגיה של גרמניה, בו הציגו מגוון חברות גרמניות).
השרה התעכבה בתצוגות וסיירה ברחבי התערוכה, כשהיא מגלה עניין רב במוצגים השונים, ואף מתנסה אישית בהפעלתם. בדבריה בקבלת פנים מיוחדת שהתקיימה לאחר הסיור בתערוכה, אמרה שרת החינוך והמדע של גרמניה גם כי המשך הדיאלוג הוא המפתח לקשרים בין תרבויות ואנשים, וציינה כי בחברה הישראלית יש יצירתיות מיוחדת, ותערוכת טכנולוגיה 2011 המרשימה בה ביקרה, היא דוגמא של יצירתיות, ותשוקה לפיתוח וקידום פרויקטים.
אמיר תמרי, מנכ"ל מרכז הירידים והקונגרסים בישראל, שבירך בחום את השרה, ציין את שיתוף הפעולה המעולה של מרכז הירידים עם שגרירות גרמניה בישראל, הנספחות המסחרית והחברות הגרמניות. עוד הוסיף תמרי: "אנו נמצאים בתנופת בנייה של עשרות אלפי מטרים במרכז הירידים, ויש לנו הרבה מה ללמוד מתעשיית התערוכות המפותחת של גרמניה".
גרמניה היא שותפת הסחר השלישית בגודלה של מדינת ישראל ושותפת הסחר הגדולה ביותר באיחוד האירופאי (EU), עם סחר מוצרים ושירותים בהיקף שנתי של קרוב ל- 6 מיליארד דולר. מוצרים נסחרים הדדית בין המדינות כוללים מוצרי היי-טק רבים כמו מיכון, אלקטרוניקה, ומוצרים צרכניים מתקדמים. כהשלמה לקשרים המסחריים המצוינים בין שתי המדינות, יש שיתוף פעולה הדוק במיוחד במחקר יישומי ובמדע, לתועלת ההדדית של התעשיות בגרמניה ובישראל.