ועדת הסביבה והבריאות, בראשותו של ח"כ דב חנין, קיימה היום דיון בנושא הסיכונים מקידוחי גז בים. בדיון אמרו הנוכחים כי עדיין לא ברורות כל הסכנות הנובעות מהקידוח.
נציג המשרד להגנת הסביבה: "אין לנו הערכה ברורה של הסכנה הסביבתית מזיהום קידוחי הגז"
ועדת הסביבה והבריאות, בראשותו של ח"כ דב חנין, קיימה היום דיון בנושא הסיכונים מקידוחי גז בים. בדיון נטלו חלק נציגי ארגונים סביבתיים ונציגי המשרד להגנת הסביבה ומשרד התשתיות.
ח"כ חנין אמר בדיון: "לקידוחים בים יש השלכות סביבתיות מרחיקות לכת ואנחנו חייבים, כולנו, ובאופן מהיר, להחליף דיסקט ביחס שלנו לקידוחים אלה ולהתייחס אליהם אחרת ממה שהתייחסנו בעבר. החקיקה היום בנושא הנפט היא מפגרת, אנכרוניסטית, משונה וכאשר קוראים אותה אי אפשר לדעת אם לצחוק או לבכות. לא ייתכן שנושא כל כך מורכב יהיה באחריותו הבלעדית של משרד התשתיות, שיתוף של גורמים נוספים היא דרך נכונה יותר לנהל את העניין ולהקל מעל המשרד את הנטל".
רני עמיר, ראש אגף ים וחופים במשרד להגנת הסביבה, אמר בדיון: "אנחנו יודעים היום הרבה יותר מאשר ידענו לפני ארבעה חודשים, אבל אנחנו במפורש לא ברמה של ידיעה על פרטי קידוח, מספר הקידוחים והסכנות שנובעות מהם ומהתהליך עצמו. אני רוצה לציין שאנחנו זוכים לשיתוף פעולה עם שותפות הגז נובל אנרג'י, קיבלנו מהם את המסמכים שביקשנו, עשינו סיור במתקנים שלהם, מאחר ואין דרך להגיע ולבקר את התהליך ללא ההסכמה שלהם. משרד התשתיות צריך להיות מבסוט שמישהו מוכן לחלוק איתו את האחריות לוועדת החקירה העתידית, כפי שציין יו"ר הוועדה שבטח תהיה".
ד"ר מיכאל גרדוש, נציג המשרד לתשתיות לאומיות: "משרד התשתיות הוא המקום היחידי בארץ שיש לו את היכולות לבדוק את הקידוחים, למשרד להגנת הסביבה אין את היכולות הללו. השאלה היא מי צריך להוביל את העניין הזה ולדעתי משרד התשתיות הוא הגורם הנכון. הסיכונים מקידוחי גז נחלקים לשני סוגים: סיכון סביבתי כולל של תוצאה הקשורה לגילוי של גז או חוסר שליטה מספקת במאגרי גז וסיכון לאסדת הקידוח, כתוצאה מתקלה, נושא זה צריך להיות מטופל באותם מרכיבים קפדניים של בדיקת הציוד ומעקב שוטף אחרי נהלי הקידוחים".
רותי שורץ, רכזת האנרגיה והתשתיות בחברה להגנת הטבע: "נושא הקידוחים בים הוא חשוב ובעל משמעות סביבתית עליונה ולכן אנחנו סבורים כי ראוי שבתהליך קבלת ההחלטות יוכנסו ויוטמעו נושאי הבדיקות והמשמעויות הסביבתיות של הקידוחים. כיום בתחום הקידוחים רב הנסתר על הגלוי וכחברה אחראית עלינו לנהוג בעיקרון הזהירות ולשמור על המשאבים הללו בהווה, מתוך דאגה לנו ולדורות הבאים".