כנס ותערוכת אינטרסולאר שהסתיימו בסוף השבוע במינכן כללו, זו הפעם הרביעית ברציפות, טקס הענקת פרסים לחברות בתחום הסולארי שהציגו השנה מוצרים ופתרונות חדשניים, המקדמים את התעשייה.
סיקור מיוחד: פרסי תחרות אינטרסולאר – החידושים הסולאריים של השנה
הזוכים בתחרות Intersolar Award 2011
כנס ותערוכת אינטרסולאר שהסתיימו בסוף השבוע במינכן כללו, זו הפעם הרביעית ברציפות, טקס הענקת פרסים לחברות בתחום הסולארי שהציגו השנה מוצרים ופתרונות חדשניים, המקדמים את התעשייה. הפרסים מוענקים לחברות בשלושה תחומים: "טכנולוגיות פוטו-וולטאיות", "טכנולוגיות סולאר-תרמיות" ו-"טכנולוגיות ייצור פוטו-וולטאיות". בכל אחד מהתחומים הוענקו 3 פרסים.
חברות שונות מ-15 מדינות נרשמו לתחרות, ולשלבי הגמר של התחרות הגיעו 10 חברות, בכל אחת מהקטגוריות. צוות השופטים הורכב ממומחים עצמאיים שהגיעו מתחומי המחקר המדע והתעשייה. המתמודדים בכל קטגוריה היו חייבים להציג מוצר או טכנולוגיה, שעברו שלבי בדיקה מתקדמים או שנכנסו כבר לשימש מסחרי. הם נבחנו על-פי המדדים הבאים: מידת החדשנות טכנולוגית; התמודדות עם אתגרי השוק; התועלת לתעשייה, לסביבה ולחברה ככלל; פוטנציאל הרווחיות של המוצר ומידת איכותו של המוצר.
בין החברות הזוכות ניתן למצוא מספר פיתוחים מסקרנים, העלולים להשפיע על חייהם של מיליונים בשנים הקרובות:
- מערכת " SuMeWa|SYSTEM" של חברת Autarcon העושה שימוש באנרגיה סולארית לטיהור מים
חברת Autarcon מקאסל (גרמניה) זכתה בפרס בקטגוריית "טכנולוגיות פוטו-וולטאיות". החברה מתמחה בטיפול במערכות מים באזורים עם תשתיות פגומות. בעבור אזורים רבים ברחבי העולם השלישי, מים נקיים הם מצרך נדיר. צוות השופטים מצא כי השיטה בה מטפלת חברת Autarcon בבעיה גלובלית זו היא אמינה ויעילה. החברה מצליחה באמצעות מערכת מכאנית לסנן ולטהר מים מזוהמים, ולהופכם לראויים לשתיה. המערכת המכונה " SuMeWa|SYSTEM" מצליחה לייצר בעצמה את האנרגיה הדרושה לשם הפעלתה היעילה, ובכך היא מנטרלת בעיה אקוטית במערכות קיימות הזקוקות לחיבור למקור אנרגיה. המערכת עושה שימוש בכלור, המופק באמצעות תהליך אלקטרוליטי המטהר את המים. כל התפעול השוטף של המערכת דורש חומרים בסיסיים (דוגמת משחות שיניים וחומצת לימון), ואינו מחייב חיבור לחשמל או למערכות מתוחכמות. הפשטות והיעילות של המערכת, וכן אפשרויות השימוש בה הרשימו את צוות השופטים, שציין כי עם מיצוי הפוטנציאל בה, המערכת תוכל לשרת את חייהם של 800 מיליון אנשים בארצות העולם השלישי.
חברת BELECTRIC Drive (קוליצהיים, גרמניה), שזכתה בפרס בקטגוריית "טכנולוגיות פוטו-וולטאיות", יצרה תשתית חדשנית לטעינה של רכבים חשמליים. על-מנת להגיע להישג המרשים, החברה פיתחה טכנולוגיה לשילוב של גריד המוזן באמצעות אנרגיה מתחדשת ופלטפורמת התקשורת – e-mobility העתידנית. המערכת מנהלת באופן חכם את הניהול של זמני הטעינה של הרכבים החשמליים, עם יצירת אנרגיה סולארית. בזכות המערכת החכמה ניתן למקסם את כמות האנרגיה הסולארית המוזנת לתוך מטעני הרכב, ולהימנע מהצורך לרכוש חשמל יקר בשעת צריכת שיא. קופסת הטעינה תוכננה בצורה מודולארית, כך שניתן לשנותה בהתאם לצורך. בנוסף, המערכת בנויה בצורה המאפשרת לנהגים לשלם בעבור החשמל הנצרך באופן דומה לתשלום במכונות בחניונים.
חברת Absolicon Solar Concentrator (הארנוסאנד, שבדיה) עושה שימוש בקולטי PVT על-מנת לשלב בין הפקת אנרגיה סולארית וחום סולארי. המכשיר שפיתחה החברה – Absolicon X10 PVT – הוא קולט ה- concentrating PVT הראשון בו ניתנת עדיפות להפקת חום. לדעת צוות השופטים שהעניק לחברה את הפרס בקטגוריית "טכנולוגיות סולאר-תרמיות" הפתרון הטכני המוצג בקולט החדש מצליח להפיק תוצאות טובות בהרבה ממערכות קודמות, וזאת לאור הישגיו כבר בבניינים הראשונים בהם הוא מיושם.
שתי חברות נוספות שזכו בפרס משותף בקטגוריית "טכנולוגיות סולאר-תרמיות" הן Savo-Solar Oy (פינלנד) ו- Hydro Aluminium Precision Tubing(דנמרק). שתי החברות הסקנדינביות פיתחו במשותף חומר סופג המיוצר כולו מסגסגת אלומיניום מיוחדת. היתרון הבולט בחומר החדש הוא עלות ייצורו הנמוכה, והיכולת להתאים את אורכו וגודלו לצרכים משתנים. הפיתוח החדש הושג באמצעות פיתוח תהליך ציפוי חדשני המאפשר לרצועות חומר לעבור תהליך ציפוי, תוך ביטולם של תהליכי ייצור שהיו עד כה הכרחיים בפיתוחם של חומרים סופגים.
ה- Absolicon X10 PVT של חברת Absolicon Solar Concentrator
האם ניתן לפרט ההיבט הטכנולוגי של ספיגת האנרגיה ופירוקה
יפה מאוד
אין כמו אתר תשתיות