ועדת הכלכלה בראשותו של חה"כ כרמל שאמה הכהן תקיים בשבוע הבא דיון מיוחד במשבר בענף הסולארי. הדיון יתקיים ביום ג' ויעסוק במשבר המכסות וכן בכשל בהליך מתן הרישיונות המותנים ברשות החשמל.
המשבר בענף הסולארי לדיון דחוף בועדת הכלכלה של הכנסת
ועדת הכלכלה בראשותו של חה"כ כרמל שאמה הכהן תקיים בשבוע הבא דיון מיוחד במשבר בענף הסולארי. הדיון יתקיים ביום ג' ויעסוק במשבר המכסות וכן בכשל בהליך מתן הרישיונות המותנים ברשות החשמל. בעקבות הצעת חוק האנרגיות המתחדשות שהועלה לדיון במאי, ביקשו נציגי משרד האוצר ארכה של 60 ימים במטרה להיכנס למשא ומתן והידברות. הצעת החוק הוגשה לוועדת השרים לענייני חקיקה על ידי סיעת ישראל ביתנו. את החוק ניסחו ח"כ כרמל שאמה הכהן, ח"כ רוברט אילטוב וח"כ דוד רותם. מטרת החוק היא הפיכת החשמל הירוק למרכיב קבוע במשק הישראלי, להסדיר את התחום ולהעניק אופק לתעשיית האנרגיה המתחדשת.
ראש המועצה הלאומית לכלכלה, פרופ' יוג'ין קנדל, מונה למגשר בעקבות המחלוקת המתמשכת בין משרד התשתיות והגנת הסביבה למשרד האוצר בנוגע לסבסוד ענף האנרגיה הסולארית. בתום חודש של בוררות גיבשה המועצה לכלכלה מסמך פשרה לפיו תופשר מרבית המכסה (92%) להקמת השדות הסולאריים הגדולים בהיקף של 500 מגהוואט, לגבי המתקנים הקטנים והבינוניים ההצעה היא להפשיר כעת 40 מגהוואט בלבד ועוד מכסה של 60 מגהוואט בלבד עד 2014. הצעת המחליטים אותה גיבש צוות כלכלני המועצה בראשות מוריס דורפמן, נשלחה לבחינת משרדי הממשלה, ובקרוב אמורה לעלות לאישור הממשלה. נראה כי ההחלטה התגבשת אינה רלבנטית למצב השוק הסולארי בישראל. בחברת החשמל הצטברו בקשות בהיקף של 154 מגהוואט, דבר המעיד כי השוק יבלע את מכסות קנדל כהרף-עין.