בוצת ברן רביב קיימה פאנל מקצועי בנושא שרשרת הערך ההנדסית להקמת מערכת סולארית בינונית בפאנל שנערך במסגרת כנס תחנות כוח סולאריות של פורטל תשתיות, השתתפו עופר פרנקו, מנכ"ל חברת ברן רביב, דיויד כהן, המהנדס הראשי של החברה
סיכום פאנל מקצועי של ברן רביב, ווסט מונטאז' ואיידום בכנס תחנות כוח סולאריות בישראל
עופר פרנקו, מנכ"ל קבוצת ברן רביב- צילום: ניצן בר
קבוצת ברן רביב קיימה פאנל מקצועי בנושא שרשרת הערך ההנדסית להקמת מערכת סולארית בינונית בפאנל שנערך במסגרת כנס תחנות כוח סולאריות של פורטל תשתיות, השתתפו עופר פרנקו, מנכ"ל חברת ברן רביב, דיויד כהן, המהנדס הראשי של החברה, גיירמו ליירה, נציג חברת איידום, הזרוע ההנדסית של ברן רביב בספרד ופאלק ליפ, נציג חברת ווסט מונטאז', זרוע גרמנית של ברן העוסקת בתשתיות סולאריות.
חברי הפאנל הציגו את התהליך ההנדסי שעל היזם הסולארי לעבור בבואו להקים מתקנים סולאריים בינוניים וגדולים. את המודל ההנדסי, התאימו חברי הפאנל לשוק הסולארי הישראלי, כאשר שלב המערכות הבינוניות נמצא כעת בתחילתו. לדברי פרנקו, עבור חברת ברן רביב, הפן הישראלי בשרשרת הערך ההנדסית הוא בעל חשיבות גבוהה. "השוק כאן מתפתח ואנחנו נתפתח איתו. בהתאם לצמיחת הענף אנחנו נדע לתת לו את השירותים המלאים הדרושים לו".
פרנקו הסביר כי שרשרת הערך העשייתית מתחילה בהיתכנות הנדסית. לדבריו, חברת האי פי סי חייבת לתת ליזם הסולארי דוח מפורט ומלא של כל שלבי העבודה והתחומים אליהם היא מתייחסת, החל מתחום ההנדסה, דרך התחום הסטטוטורי ועד לתחום הפיננסי ולרווח שהיזם יכול לקבל מהפרויקט.
חברת האי פי סי מלווה את היזם גם בשלב הכנת הבקשה לקבל רישיון מותנה עבור המתקן. לדברי פרנקו, ברן רביב הגישה עד היום 17 בקשות של כ-20 מגה וואט ולאחרונה קיבלה החברה את הרישיון המותנה הראשון שלה. פרנקו הדגיש כי למרות הסרבול הבירוקרטי הקיים בישראל, חברת האי פי סי אמורה ללוות את היזם דרך כל המכשולים הללו. לדבריו, תהליך האישור בשוק הסולארי, דומה לזה שעוברים יזמים בענף הגז הטבעי.
את שלב התכנון ההנדסי של פרויקטים בינוניים, הציג בפאנל גיירמו לרה, מנהל העסקים הבינלאומיים לאיזור המזרח התיכון בחברת איידום. ליירה שלח זריקת עידוד ליזמים הסולאריים הישראליים ואמר כי " זה לא קשה להקים תחנות כוח סולאריות והדבר החשוב ביותר הוא להקפיד על מקצועיות לאורך כל הדרך".
חברת איידום הינה חברה הנדסית ספרדית שנוסדה ב 1957. החברה מונה מעל 4000 עובדים בעלי ניסיון רב בחיבור תחנות כוח סולאריות לרשת החשמל ברחבי העולם. לדברי ליירה, חברת האי פי סי חייבת לקחת בחשבון את הסיכונים הרבים הקיימים בכל אחד משלבי העבודה על הפרויקט. ליירה הציג סדרת שקופיות המראות תוצאות של תקלות וטעויות הנובעות מחוסר מקצועיות של הקבלן. בנוסף, עצתו של ליירה ליזמים הישראליים הייתה לבדוק בקפידה את קבלן ה EPC ולדאוג שיהיה מומחה ומקצועי. "קחו את הזמן ואל תמהרו בבחירת הקבלן כי הטעויות שלו יעלו לכם הרבה מאוד כסף".
השלב האחרון בשרשרת ההנדסית הוא שלב הכנת המודל הפיננסי. בשלב זה, לדברי פרנקו חשוב שחברת האי פי סי תדע לחלק את האחריות הפיננסית עם היזם. עם זאת, מיהר פרנקו להדגיש כי גם כאן, חברת ברן רביב עומדת תמיד לצידו של הלקוח ומתאימה את עצמה לאופן התנהלותו.
חברת ווסט מונטאז' הגרמנית היא חברת אי פי סי שהתקינה כבר כ-30 מגה וואט ברחבי העולם. החברה אחראית על מאות פרויקטים ברחבי אירופה, בגרמניה, בבלגיה, באיטליה ועוד. פאלק ליפ, מנהל אזורי של התחום הפוטו וולטאי בחברה, אמר כי החברה פועלת בשיתוף פעולה מלא עם ברן רביב לטובת היזמים הסולאריים הישראלים. ליפ הדגיש כי מאז התחילה החברה לעסוק בתחום זה, בשנת 2006, היא אמנם עשתה טעויות אך חשוב להדגיש כי הפיקה מכך לקחים ואותם היא מעבירה כעת הלאה לשלל לקוחותיה.
בשל הבתוליות של השוק הישראלי בתחום תחנות הכוח הסולאריות ישנה חשיבות רבה לבחירת חברת אי פי סי זרה בעלת ניסיון וידע רב בענף זה. לדברי ליירה, "בחירה בחברה מוצלחת תאפשר ללקוחות לשבת בנחת, להביט על השמש ולחכות לרווחים שהיא תניב להם".