ועדת הפנים והגנת הסביבה של הכנסת אישרה אתמול (ב') את העלאתו של היטל ההטמנה על פסולת מעורבת לסכום של 90 ₪ בשנת 2015 (לפני הצמדה ומע"מ).
ועדת הפנים של הכנסת אישרה את העלאת היטל ההטמנה על פסולת ביתית
ועדת הפנים והגנת הסביבה של הכנסת אישרה אתמול (ב') את העלאתו של היטל ההטמנה על פסולת מעורבת לסכום של 90 ₪ בשנת 2015 (לפני הצמדה ומע"מ).
מחיר הטמנת הפסולת בישראל עד כה, היה נמוך מאד ביחס לעולם המערבי והיווה חסם למעבר לשיטות טיפול מתקדמות בפסולת. המחיר הזול והלא ריאלי, לא כלל את העלויות הגבוהות של נזקי ההטמנה לציבור ולמשק כתוצאה מפליטות גזי חממה, עלות הקרקע, וזיהום מי התהום תהום. כתוצאה מכך הרשויות המשיכו להטמין את הפסולת במקום למחזרה, ויזמים פרטיים לא השקיעו בהקמת מתקני מיחזור.
היטל ההטמנה יעלה בהדרגה : שנת 2011 50 ₪ , שנת 2013 70 ₪ , שנת 2014 85 ₪ , שנת 2015 90 ₪
השר להגנת הסביבה, גלעד ארדן :" באישור ההיטל החדש, השלמנו היום את הצעד הנוסף שהיה חסר בכדי לוודא שמהפכת המיחזור תתרחש. כעת, מובטח לכולנו שהרשויות המקומיות ישתפו פעולה כולן ובעוד שנים בודדות נהייה במציאות חדשה של מדינה המפרידה פסולת וממחזרת." והוסיף כי "העלות לרשויות המקומיות הנובעת מהעלאת ההיטל תקוזז במלואה (ויותר מכך) על ידי התועלות הכלכלית של חוק האריזות, מתהליך ההפרדה במקור ומתמיכות קרן הניקיון המועברות בחלקן הגדול ישירות לרשויות המקומיות".
הטמנת הפסולת היא הפתרון הגרוע ביותר מבחינה סביבתית ועל כן מטרת ההיטל היא לגלם במחיר ההטמנה את מחירה האמיתי למשק, העלאת ההיטל הינה חלק חיוני וחשוב במהפכת המיחזור אותה מקדם המשרד להגנת הסביבה הכוללת: כניסת חוק האריזות המטיל אחריות על יצרני האריזות למחזרן, מתן תמיכות כספיות לרשויות בכדי לממן את המעבר להפרדה במקור לשני זרמים, מימון הקמת תשתיות מיחזור ומתקני קצה ועוד.
בישראל, בניגוד לעולם המערבי, מרבית הפסולת מועברת להטמנה, כאשר נפח ההטמנה עומד להסתיים בעשור הקרוב עקב מצוקת קרקע והיעדר פתרונות אמיתיים לפסולת, דבר שייצור בעתיד עלויות עצומות לרשויות מקומיות שיעדיפו להוסיף ולהתבסס על שיטת ההטמנה.