אגף סיסמולוגיה של המכון הגיאופיסי לישראל במשרד התשתיות הלאומיות, יבצע בתאריך 26.01.11 פיצוץ ניסוי באתר מחנה סיירים בדרום הנגב. הניסוי נערך למטרות מדעיות של מדידות סייסמיות ואקוסטיות, ונועד לשיפור ההבנה של תנועת גלי קול (גלים אקוסטיים) באטמוספרה
המכון הגיאופיסי יפוצץ 100 טון חומר נפץ בנגב לכיול גלאי הניסויים הגרעיניים
אגף סיסמולוגיה של המכון הגיאופיסי לישראל במשרד התשתיות הלאומיות, יבצע בתאריך 26.01.11 פיצוץ ניסוי באתר מחנה סיירים בדרום הנגב. הניסוי נערך למטרות מדעיות של מדידות סייסמיות ואקוסטיות, ונועד לשיפור ההבנה של תנועת גלי קול (גלים אקוסטיים) באטמוספרה, במטרה לכייל את הרשתות הסייסמיות של ישראל ואת תחנות הניטור של מדינות אירופה, אגן הים התיכון ואסיה, לסייע בהפרדה של אירועים סייסמיים ולשיפור הקטלוג הסייסמי כך שניתן יהיה לאתר ניסויים גרעיניים תת קרקעיים של מדינות עוינות באיזור.
הניסוי שיכלול פיצוץ של 100 טון חומר נפץ אנפו, הוא חלק מפרויקט מחקר, ומהווה מרכיב בתוכנית מחקר מדעית אשר נועדה לשפר את מערך המדידות הסייסמיות והאקוסטיות בישראל ובקרבתה (עד למרחק של אלפי קילומטרים). תוכנית המחקר מבוצעת בשיתוף פעולה ישראלי-אירופאי וביוזמה של ארגון האמנה לאיסור ניסויים גרעיניים, ארגון ה- CTBTO, שמושבו בוינה, אוסטריה. הידע האקוסטי והסייסמי אשר ייאסף מהניסוי, יהיה פתוח לכלל הקהילה המדעית העולמית, ויהווה נדבך חשוב במחקר המדעי של גלי הקול באטמוספרה וחקר רעידות האדמה.
בשנים האחרונות בוצעו על ידי המכון הגיאופיסי מספר ניסויי כיול: ביוני 2004 בוצע פיצוץ של 32 טון באזור סיירים בנגב הדרומי וביוני 2005 פוצצו 20 טונות במחצבת בית אלפא שבעמק יזרעאל. בניסוי בהיקף דומה של פיצוץ על פני השטח באתר סיירים באוגוסט 2009 נמדדו אותות אקוסטיים במרחק 3,500 ק"מ ליד פריס, צרפת. הצלחת הניסויים תרמה תרומה משמעותית בשיפור יכולות הניטור הסייסמי והאקוסטי בישראל.