עידת האו"ם לשינויי אקלים בהשתתפות מנהיגי מדינות רבים נפתחה בתחילת השבוע בקנקון שבמקסיקו. מטרת הוועידה להגיע להסכם כלל עולמי ולקבוע ייעדים בינלאומיים מחייבים למיתון ההתחממות הגלובאלית. הוועידה, בה לוקחים חלק גם ארגונים סביבתיים מכל העולם, נפתחה על רקע פרסום דו"ח של המשרד המטאורולוגי בבריטניה, לפיו בכל שנה עולה הטמפרטורה בעולם בממוצע של 3.5 מעלות צלזיוס, קצב מהיר הרבה יותר מההערכות קודמות של מומחי אקלים בינלאומיים.
מנהיגי המעצמות המערביות נעדרים מוועידת שינויי האקלים
ועידת האו"ם לשינויי אקלים בהשתתפות מנהיגי מדינות רבים נפתחה בתחילת השבוע בקנקון שבמקסיקו. מטרת הוועידה להגיע להסכם כלל עולמי ולקבוע ייעדים בינלאומיים מחייבים למיתון ההתחממות הגלובאלית. הוועידה, בה לוקחים חלק גם ארגונים סביבתיים מכל העולם, נפתחה על רקע פרסום דו"ח של המשרד המטאורולוגי בבריטניה, לפיו בכל שנה עולה הטמפרטורה בעולם בממוצע של 3.5 מעלות צלזיוס, קצב מהיר הרבה יותר מההערכות קודמות של מומחי אקלים בינלאומיים.
דווקא בגלל פרסום נתונים מדאיגים אלה, הביעו משתתפי הוועידה אכזבה בשל העדרותם של מנהיגים רבים מן העולם המערביף במיוחד נשיא ארה"ב ברק אובמה וראש ממשלת בריטניה דיוויד קמרון. בוועידה לוקחות השנה חלק 194 מדינות, ביניהן, סין, שנחשבה בערב לאחת המדינות המזהמות בעולם ואף הגיע לפני כמה שנים למקום הראשון, הבטיחה להגמיש את מדיניות השקיפות שלה בנושאי פליטות גזי חממה בשטחה. נשיאות הוועידה ניתנה השנה לשרת החוץ של מקסיקו, המדינה המארחת את הכינוס. נשיא המדינה, פיליפ קלדרון, בירך בפתיחת הוועידה את המדינות שהגיעו ואיחל שיימצא פתרון הולם לבעיית האקלים הדחופה.
יו"ר אמנת האקלים של האו"ם, קריסטיאנה פיגוראס,שמנהלת את הוועידה בפעם הראשונה, הסבירה כי את האתגרים העומדים בפני חברי הוועידה ניתן לחלק לשני מסלולים, כאשר המסלול העיקרי הוא מסלול קיוטו, שמטרתו לדאוג לשיתופי פעולה בינלאומיים ארוכי טווח. זהו ךמעשה ניסיון להתאים את פרוטוקול קיוטו משנות ה-90 של המאה הקודמת למציאות הנוכחית. לדברי פיגוראס, בפני הוועידה עומדים שלושה אתגרים עיקריים: לוודא שתהיה המשכיות בהתחייבויות של מדינות העולם בנושא הפחתת פליטות גזי חממה, לגייס תמיכה של כל המדינות המתועשות למהלכים עליהם יוחלט בוועידה ולמהלכים שהוחלטו בוועידת האקלים הקודמת בקופנהגן ב-2009 ולהעניק תמיכה גדולה יותר למדיניות העולם השלישי על מנת לצרפן באופן פעיל למאבק בהתחממות הגלובאלית.
נציגת ישראל בקנקון היא משלחת מטעם קק"ל שהביאה עימה בשורה לפיה בכוונת הארגון לאזן את פליטת הפחמן בארץ על ידי נטיעת 420 עצים ביער יתיר שבנגב. המשלחת הביאה עימה בשורה גם לגבי אישור תקציב ראשון על ידי הממשלה בישראל עבור התייעלות אנרגטית והפחתת פליטות גזי החממה בארץ. מדובר בתקציב של 2.2 מיליון שקלים שיושקעו בעיקר בעידוד וקידום פרויקטים של אנרגיות מתחדשות ובניה ירוקה.