תשתיות אנרגיה
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • עמוד הבית
  • צור קשר
נתג"ז תקים עבור נגב גז 2 מתקני גז בעלות כוללת של כ- 12 מיליון דולר
נתי גרנץ 10 בנובמבר 2010 13:11 אין תגובות

חברת נתיבי הגז הטבעי לישראל (נתג"ז) חתמה היום על הסכם נוסף עם חברת החלוקה נגב גז לאזור הדרום, זאת לאחר שביום חמישי האחרון חתמה על הסכם ראשון עם חברת החלוקה לאזור המרכז.

Print Friendly, PDF & Email
נתג"ז תקים עבור נגב גז 2 מתקני גז בעלות כוללת של כ- 12 מיליון דולר

נתג"ז תקים עבור נגב גז 2 מתקני גז בעלות כוללת של כ- 12 מיליון דולר

איור- נתג"ז

חברת נתיבי הגז הטבעי לישראל (נתג"ז) חתמה היום על הסכם נוסף עם חברת החלוקה נגב גז לאזור הדרום, זאת לאחר שביום חמישי האחרון חתמה על הסכם ראשון עם חברת החלוקה לאזור המרכז. במסגרת ההסכם שנחתם עם חברת נגב גז תקים נתג"ז 2 מתקני PRMS וחיבורים ראשוניים למערכת ההולכה הארצית, בעלות כוללת של כ- 12 מיליון דולר. המתקנים והחיבורים יוקמו לצורך חיבור רשת החלוקה ללקוחות בינוניים באיזור הדרום למערכת ההולכה הארצית של גז טבעי.

במסגרת ההסכם נתג"ז תקים מתקני PRMS באשל הנשיא ובאזור התעשייה ברמת חובב. בעתיד צפויה נתג"ז להקים חיבורים נוספים לרשת החלוקה שבאזור הדרום. לאחר סיום ההקמה החברה צופה כי תצרוכת הגז הטבעי בדרום תגיע לכ – 1.0 BCM.

.

מנכ"ל נתג"ז: "ההסכמים שנחתמו עם חברות החלוקה במרכז ובדרום הם בעלי משמעות אדירה למשק. נתג"ז מוליכה כיום גז טבעי בשווי של 10 מיליון ₪ בכל יום, מהלך שחסך עד כה מאות מיליוני שקלים בעלות יצור החשמל והוריד דרמטית את זיהום האוויר שנפלט מתחנות הכוח והמפעלים הגדולים. עם חיבורם של המפעלים בינוניים והקטנים לשימוש בגז טבעי התעשייה הישראלית תתחזק וזיהום האוויר במרכזי התעשייה הגדולים של ישראל יפחת בצורה דרמטית."

במסגרת הסכם החלוקה שנחתם בשבוע שעבר עם חברת החלוקה סופר NG לאיזור המרכז, תקים נתג"ז ארבעה מתקני PRMS בעלות כוללת של כ- 20 מיליון דולר לצורך חיבור וחלוקת גז טבעי ללקוחות בינוניים באיזור המרכז. בשלב הראשון יוקמו שני מתקנים, ברידינג ובנשר ובשלב השני יוקמו מתקנים נוספים בנתב"ג ובשפדן. לאחר סיום ההקמה החברה צופה כי תצרוכת הגז הטבעי ממתקנים אלה תגיע לכ – 0.25 BCM.

נתג"ז הינה חברה ממשלתית בבעלות מלאה של המדינה שהוקמה בשנת 2003. עם הקמתה העניקה הממשלה לנתג"ז רישיון להקמה והפעלה של תשתית הולכת הגז הטבעי למשך כשלושים שנים. במסגרת הרישיון מוליכה החברה גז טבעי לצרכנים המבקשים לצרוך גז טבעי בלחץ גבוה.

החברה פועלת בהתאם לתכנית-אב למשק הגז הטבעי אשר נבנתה על ידי רשות הגז הטבעי. על-בסיס תכנית-האב, תוכננה תמ"א לארבעה מקטעים מרכזיים: קו ימי (פעיל ממאי 2006), מרכזי (פעיל ממאי 2007), דרומי (פעיל מנובמבר 2009) וקו צפוני (בשלבי הקמה מתקדמים), אליהם צפוי להצטרף קו אשלים והקו המזרחי (הנמצאים בשלבי תכנון) וקו ירושלים, שהקמתו תחל בשנה הבאה.

Print Friendly, PDF & Email
PRMS גז טבעי הולכת גז טבעי מתקני PRMS נגב גז נתג"ז נתיבי הגז הטבעי לישראל רשות הגז הטבעי

נתי גרנץ |להציג את כל הפוסטים של נתי גרנץ


« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

הכשרת מתקינים סולאריים

קורס חדש לתחזוקת מערכות סולאריות. בנו מחלקות חדשות! יש עתיד ארוך טווח.

הקשיבו לבוגרי מכללת תשתיות

קורס יזמים ומפקחים סולאריים

איתור עסק/שרות
חפשו עסק :
אזור החיפוש
חיפוש ברדיוס 20 קילומטרים
רישום למערכת מידע של תשתיות
ארכיון תשתיות – מגזינים
  • מגזין 001 ספטמבר 2010
  • מגזין 002 אוקטובר 2010
  • מגזין 003 נובמבר-דצמבר 2010
  • מגזין 004 ינואר-פברואר 2011
  • מגזין 005 מרץ-אפריל 2011
  • מגזין 006 מאי-יוני 2011
  • מגזין 007 יולי-אוגוסט 2011
  • מגזין 008 ספטמבר-אוקטובר 2011
  • מגזין 009 נובמבר דצמבר 2011
  • מגזין 10 ינואר-פברואר 2012
  • מגזין 11 מרץ-אפריל 2012
  • מגזין 12 מאי-יוני 2012
  • מגזין 13 יולי-אוגוסט 2012
  • מגזין 14 ספטמבר אוקטובר 2012
  • מגזין 15 מהדורה מיוחדת לכנס אילת אילות
  • מגזין 16 יולי אוגוסט 2013
  • מגזין תשתיות 17 דצמבר 2013
  • מגזין 18 אפריל מאי 2014
  • מגזין 19 יולי-אוגוסט 2014
  • מגזין 20 דצמבר 2014
כל הזכויות שמורות לתשתיות מדיה ויזמות סביבתית בע"מ מייסודו של ארנון מעוז
גלילה לראש העמוד