התחנה החדשה, בהספק של כ-60 מגה וואט, תייצר חשמל תרמו סולארי בטכנולוגית CSP, המאפשרת ניצול מקסימאלי של שטח ההקמה. העלות המשוערת של הקמת תחנת הכוח תסתכם בכ– 260 מליון דולר.
שר התשתיות המליץ על תחנת הכח התרמו סולארית בקיבוץ משאבי-שדה כפרויקט תשתית לאומית
תחנת כוח תרמו סולארית של חברת אאורה בערבה – צילום: יניב פילדסט
שר התשתיות הלאומיות, ד"ר עוזי לנדאו, העביר בימים האחרונים המלצה לוועדה לתשתיות לאומיות להכיר בפרויקט נוסף לייצור חשמל מאנרגיה מתחדשת כפרויקט בעל חשיבות לאומית. התחנה החדשה אותה תקים חברת חברת "כוח תרמו-סולארי בע"מ", בהספק של כ-60 מגה וואט, תייצר חשמל תרמו סולארי בטכנולוגית CSP, המאפשרת ניצול מקסימאלי של שטח ההקמה. העלות המשוערת של הקמת תחנת הכוח תסתכם בכ– 260 מליון דולר. בתקופת ההקמה, המוערכת בכ-24 חודשים, יועסקו כ-200 עובדים באופן ישיר וכ-100 עובדים נוספים באופן עקיף. חלק ניכר מהעובדים יהיה מאזור המועצה האזורית רמת הנגב.
הפרויקט החדש להקמת חווה סולארית בשטחי קיבוץ משאבי שדה בצפון הנגב מתוכנן לקום על קרקע חקלאית, בשטח של כ-1,100 דונם. מדובר בתחנת כוח בהספק של כ-60 מגה וואט נטו, בטכנולוגית ייצור תרמו סולארית בשיטת CSP. שיטה זו ידועה בכינויה "שוקת – Trough" ובנויה ממראות פרבוליות ארוכות, הדומות בצורתן לשוקת. המראות מרכזות את קרני השמש לכיוון מוקד הפרבולה, שם מורכב צינור הולכה הנקרא גם אלמנט איסוף חום (HCE (Heat Collection Element המכיל שמן אורגני (HTF (Heat Transfer Fluid . השמן קולט את חום קרני השמש ואוגר אותן בתוכו. הנוזל מתחמם ומעביר את החום דרך מחליפי חום למים אשר יוצרים קיטור המניע טורבינת חשמל. הטכנולוגיה פותחה ע"י חברת "סימנס" (סולל לשעבר) הממוקמת בבית-שמש.
שר התשתיות הלאומיות, ד"ר עוזי לנדאו: "תחנת הכוח התרמו סולארית היא צעד נוסף בהכנסת אנרגיות מתחדשות למערכת ייצור החשמל. הקמתה תסייע להגדלת כושר הייצור ותשפר את יכולת המערכת לעמוד בביקושים ההולכים וגדלים לחשמל בעיקר בעת שיאי ביקוש". והוסיף "לשילוב יצרני חשמל פרטיים במערכת ייצור החשמל קיימת חשיבות רבה. חשוב שהתחנה תוקם מוקדם ככל הניתן, בדגש על תחילת הפעלה בשנת 2014. דרך ההכרזה על הפרויקט כבעל חשיבות לאומית, יעד זה הינו בר השגה. בכוונתנו להעביר בימים הקרובים פרויקטים נוספים להכרזה, המעוכבים גם הם עד כה".