תשתיות אנרגיה
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • עמוד הבית
  • צור קשר
נציגי ענקית החשמל האמריקאית Dominion Resources מחפשים טכנולוגיות ירוקות בישראל
אירית אוליצקי 8 בנובמבר 2010 16:10 אין תגובות

ענקית החשמל האמריקאית Dominion Resources ומדינת ורג'יניה הן נותנות החסות העיקריות של פרויקט חדש שמטרתו סיוע לחברות אנרגיה ירוקה מישראל בחדירה לשוק האמריקאי.

Print Friendly, PDF & Email
נציגי ענקית החשמל האמריקאית Dominion Resources מחפשים טכנולוגיות ירוקות בישראל

Dominion Resources מחפשת טכנולוגיות ירוקות בישראל

ענקית החשמל האמריקאית Dominion Resources ומדינת ורג'יניה הן נותנות החסות העיקריות של פרויקט חדש שמטרתו סיוע לחברות אנרגיה ירוקה מישראל בחדירה לשוק האמריקאי.  מאחורי המיזם עומדת נבחרת מרשימה של גופים, ביניהם ZAG/S&W פירמת עורכי דין ישראלית-אמריקנית המתמחה  בנושאי מדיניות, חקיקה, ורגולציה, מרכז המסחור של ענקית החשמל Dominion Resources, מדינת וירג'יניה ואת Wellford Energy, המתמקדת ביישום טכנולוגיות ירוקות במגזר הציבורי. בין התומכים האחרים במיזם: קרן BIRD ו- BIRD Energy שישקיעו עד מיליון דולר בפרוייקטים המשותפים לישראל וארה"ב.

הפרויקט כולל פיתוח אסטרטגיה משותפת של חברת דומיניון וחברות אנרגיה ירוקה ישראליות, חיפוש משקיעים פוטנציאלים עבור מיזמים משותפים ומתן גישה לחברות מישראל למתקני חברת דומיניון לצורך ביצוע ניסויים. הפרויקט מיועד לחברות העוסקות בטכנולוגיות ירוקות כגון: טכנולוגיות Smart Grid, רכב חשמלי, טכנולוגיות אחסון, שימור אנרגיה ועוד.

בחברת דומיניון נפתחה לאחרונה חטיבה ייעודית לאנרגיה ירוקה הממונה על איתור טכנולוגיות ירוקות ברחבי העולם.בשלב הראשון של הפרויקט יגיעו נציגי הצוות המקצועי של החברה לארץ בחודש ינואר בכדי לערוך ראיונות ראשוניים לחברות ישראליות שיבחרו. בשלב השני יוזמנו מספר חברות לפגישות עם קבוצות משקיעים פרטיים בארה"ב ויערכו ישיבות עם מומחי חברת דומיניון בתחומים טכניים, פיננסיים ושיווקיים. שלב זה צפוי לצאת לפועל בחודש מרץ 2011.

לדברי גארי קורטס, העומד בראש המשלחת של Dominion לישראל: "ההובלה הישראלית בתחומי הטכנולוגיה והחדשנות ידועה היטב. מרכז המסחור Dominion Resources GreenTech מוכן לעבוד עם טכנולוגיות בתחומי האנרגיה הירוקה והאטרנטיבית מרחבי העולם. בנסיעה הקרובה לישראל אנו מאמינים שבהחלט נמצא כמה טכנולוגיות כאלה ונציע לחברות שמאחוריהן את הסיוע שלנו בבחינה ובמסחור המוצרים שלהן".

נותנת החסות הראשית למיזם היא אחת מחברות החשמל הגדולות בעולם, Dominion Resources, בעלת שווי שוק של 15.1 מיליארד דולר. Dominion פתחה לא מכבר חטיבה ייעודית לאנרגיה חלופית, שתפקידה לאתר ברחבי העולם טכנולוגיות אנרגיה נקיה, ואלטרנטיבות ירוקות חדשניות. החברה ושותפיה למיזם יציעו סיוע בפיתוח אסטרטגיה, השקעות פוטנציאליות, וגישה מועדפת למומחי החברה בתחומי העסקים והטכנולוגיה, כמו גם ביצוע נסיונות במתקניה.

בשלב הראשון של התוכנית, ייערכו בישראל ראיונות ראשוניים של הצוות המקצועי של Dominion עם החברות הישראליות שייבחרו (בין 9-13 בינואר 2011). בשלב השני, בין 29-31 במרץ 2011 יוזמנו 5-8 חברות לארה"ב, לפגישות עם קבוצות משקיעים פרטיים, קרנות הון סיכון ואנשי עסקים רלוונטיים אחרים, וכן ישיבות עם מומחי חברת Dominion, בתחום הטכני, הפיננסי, והשיווקי.

לוירג'יניה כבר יש סיפורי הצלחה ישראלים מרשימים מאוד, ביניהם חברת Sabra Dipping (מקבוצת שטראוס בשותפות עם פפסיקו) שפתחה במקום מפעל ייצור בעלות 68 מיליון דולר, ומרכז המסחור למדעי החיים "וירג'יניה-ישראל", במסגרתו פועלות כיום 12 חברות ישראליות, עם תמיכה של קרן הון סיכון של 18 מיליון דולר עד כה.

לדברי רלף רובינס, מנהל VIAB ממשרד מושל וירג'יניה: "ההצלחה המסחררת של מיזם הביומד הישראלי בארה"ב והידיעה שיש בישראל חברות קלינטק רבות הבשלות למסחור, הביאו אותנו למסקנה שאנו יכולים לסייע גם כאן. שוק הקלינטק העולמי צומח בקצב מהיר ומעבר לחדשנות במוצר או בטכנולוגיה יש צורך במערך תומך ובליווי מתמחה של אנשי מקצוע בתחום וכאן אנו נכנסים לתמונה: המטרה היא שהשותפות במיזם יאתרו חברות המוכנות למסחור, עם קונספט מוכח וילכו איתן יד ביד עד למסחור הסופי בשוק האמריקני".

Print Friendly, PDF & Email
Clean Tech Gateway USA Dominion Resources Wellford Energy אנרגיה ירוקה קלינטק

אירית אוליצקי |להציג את כל הפוסטים של אירית אוליצקי


« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

הכשרת מתקינים סולאריים

קורס חדש לתחזוקת מערכות סולאריות. בנו מחלקות חדשות! יש עתיד ארוך טווח.

הקשיבו לבוגרי מכללת תשתיות

קורס יזמים ומפקחים סולאריים

איתור עסק/שרות
חפשו עסק :
אזור החיפוש
חיפוש ברדיוס 20 קילומטרים
רישום למערכת מידע של תשתיות
ארכיון תשתיות – מגזינים
  • מגזין 001 ספטמבר 2010
  • מגזין 002 אוקטובר 2010
  • מגזין 003 נובמבר-דצמבר 2010
  • מגזין 004 ינואר-פברואר 2011
  • מגזין 005 מרץ-אפריל 2011
  • מגזין 006 מאי-יוני 2011
  • מגזין 007 יולי-אוגוסט 2011
  • מגזין 008 ספטמבר-אוקטובר 2011
  • מגזין 009 נובמבר דצמבר 2011
  • מגזין 10 ינואר-פברואר 2012
  • מגזין 11 מרץ-אפריל 2012
  • מגזין 12 מאי-יוני 2012
  • מגזין 13 יולי-אוגוסט 2012
  • מגזין 14 ספטמבר אוקטובר 2012
  • מגזין 15 מהדורה מיוחדת לכנס אילת אילות
  • מגזין 16 יולי אוגוסט 2013
  • מגזין תשתיות 17 דצמבר 2013
  • מגזין 18 אפריל מאי 2014
  • מגזין 19 יולי-אוגוסט 2014
  • מגזין 20 דצמבר 2014
כל הזכויות שמורות לתשתיות מדיה ויזמות סביבתית בע"מ מייסודו של ארנון מעוז
גלילה לראש העמוד