מחקר חדש של תאגיד האטמוספרה באל סגונדו, קליפורניה בשיתוף המרכז הלאומי לחקר אטמוספרי בבולדר, קולורדו, מזהיר כי תיירות החלל צפויה לגרום להחמרה בשינויי האקלים הגלובליים.
תיירות החלל צפויה להחמיר את קצב שינויי האקלים
צילום באדיבות NASA
מעוניינים בכרטיס טיסה לחלל ב-200 אלף דולר? אולי כדאי שתשקלו זאת שוב. מחקר חדש של תאגיד האטמוספירה באל סגונדו, קליפורניה, בשיתוף המרכז הלאומי לחקר אטמוספרי בבולדר, קולורדו, מזהיר כי תיירות החלל צפויה לגרום להחמרה בשינויי האקלים הגלובליים. באמצעות מודלים מתוחכמים מצאו החוקרים כי הגורם המשפיע ביותר של תיירות החלל על הטמפרטורה הגלובלית יהיה פליטת פחמן-דו חמצני שחור הנפלט כפיח מהרקטות אל האטמוספירה בעת שיגורן.
כאשר החומר, המופק כתוצאה משריפת דלק ממקורות מאובנים או ביומסה מגיע לאטמוספירה, הוא סופג את אור השמש ופולט אותו בצורת חום. חלקיקי פחמן שחור, שיכולים להיפלט גם בעת שריפת יערות למשל, נשארים באטמוספרה למשך ימים ואף שבועות. עם זאת, חלקיקי פיח הנפלט בעת שיגור רקטות, עלול להשאיר שרידים באטמוסיפרה למשך שנים רבות ולכן השפעתו תהיה לטווח ארוך יותר. מרטין רוס, ראש צוות המחקר מטעם תאגיד האטמוספרה מסביר כי "הרקטות הן המקור היחיד של תרכובות שיוצרו על ידי בני אדם בגובה של 22.5 קילומטרים מעל האדמה ולכן חשוב מאוד ללמוד את השפעת החומרים הנפלטים מהם על האטמוספירה."
החוקרים הופתעו מאוד מרגישותה הרבה של מערכת האקלים הגלובלית לפליטת כמות קטנה יחסית של פחמן שחור מהרקטות לאטמוספירה. להערכתם, בהתבסס על מודלים עסקיים עדכניים, עד שנת 2020 יהיו בעולם כ-1000 טיסות תיירותיות לחלל מדי שנה. ההשפעה הכוללת של מסלולי ההנאה הללו תהיה התחממות גלובאלית נוספת כמו גם הגדלת החור באוזון. לטענת החוקרים, השפעת חלקיקי הפחמן השחור הנפלט מן הרקטות חייבת להיכלל בתיכנון טיסות התיירות לחלל שכן היא מהווה מרכיב עיקרי בתמורות שלהן על שינויי האקלים ולא ניתן להתעלם מהנזק הרב הנגרם מכך.