כיום, אופן הטיפול העיקרי בפסולת הוא על ידי הטמנה, שלה השלכות סביבתיות שליליות משמעותיות. לכן צמצום היקף ההטמנה באמצעות אופני טיפול חלופיים בפסולת הופך לאחד האתגרים החשובים בפני המדיניות הסביבתית של מדינת ישראל.
רשות החשמל פרסמה שימוע לקביעת תעריף עבור מתקנים לייצור חשמל מביו-גז
הרשות לשירותים ציבוריים-חשמל פרסמה להתייחסות ציבורית (שימוע) מסמך קביעת תעריף עבור מתקנים לייצור חשמל מביו-גז. כיום, אופן הטיפול העיקרי בפסולת הוא על ידי הטמנה, שלה השלכות סביבתיות שליליות משמעותיות. לכן צמצום היקף ההטמנה באמצעות אופני טיפול חלופיים בפסולת הופך לאחד האתגרים החשובים בפני המדיניות הסביבתית של מדינת ישראל. קיימות מספר טכנולוגיות המאפשרות ניצול של הפסולת להפקת חשמל העשויות לתרום למשק החשמל בישראל, בנוסף לצמצום היקף ההטמנה.
בתיאום עם המשרד להגנת הסביבה, מתמקדת הסדרה זו במתקני ייצור חשמל המטפלים בפסולת אורגנית באמצעות תהליך עיכול אנאירובי. זהו תהליך ביולוגי המתבצע בתנאי חוסר חמצן, ובו חיידקים מבצעים פירוק של הפסולת האורגנית. תוצרי הטיפול כוללים בין היתר ביו-גז העשוי להזין גנראטורים לשם הפקת חשמל.
מתקני עיכול אנאירובי יכולים לטפל בפסולת אורגנית הן מהמגזר העירוני, והן מהמגזר החקלאי. הזרם האורגני הרקבובי מהווה 40% מהפסולת העירונית המוצקה, כלומר כ- 2 מליון טון פסולת אורגנית בשנה. פרש בעלי חיים, המוערך בהיקף של כ- 5.8 מיליון טון עשוי לשמש כמקור נוסף להפקת חשמל. פוטנציאל ייצור החשמל מביו-גז מזרמי פסולת אלו עומד כיום על כ- MW 160 מותקן (לא כולל פוטנציאל ייצור ממכוני טיהור שפכים ומגז מטמנות), כאשר כמות הפסולת העירונית המוצקה גדלה באופן עקבי בשיעור של כ-3%.
אם וככל שרצונכם להציג את עמדתכם ביחס להצעת ההחלטה המצורפת , הנכם מתבקשים להעביר את התייחסותכם בכתב לרשות עד לא יאוחר מיום 20.10.2010 בשעה 12:00. את התייחסותכם יש להגיש לגב' אסנת מרום (פקס' 02-6217122 , טלפון 02-6217109).על מגיש ההתייחסות לוודא אישור קבלת ההתייחסות עם גב' אסנת מרום.